Menstra intarziata, testul de sarcina arata negativ... sunt insarcinata?

07-09-2010
genna
Nu este medic/terapeut
genna
Buna ziua. Pe data de 1 sept. ar fi trebuit sa am menstruatie, insa nici pana astazi, 7 sept. nu a venit.
Precizez ca eu si sotul meu nu ne-am protejat, deoarece ne-am hoatarat sa avem un bebe. Nu am luat niciodata anticonceptionale, iar in ultimele luni nu am folosit antibiotic si nici nu am fost racita. Am facut doua teste de sarcina(unul chiar in aceasta dimineata) si au iesit negative. Nu stiu ce sa cred, deoarece am inteles ca daca as fi fost insarcinata, clar ar fi aparut pe test. Am sanii destul de sensibili la atingere si putin mariti. Cum sa procedez pentru a afla, mai fac un test sau merg direct la medic? Pana acum nu s-a intamplat sa imi mai intarzie.
Multumesc frumos !
Sper sa vina si bebele cat mai curand
6 comentarii
0
07-09-2010, ora 14:06
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Depinde si de momentul in care faci testul de sarcina din urina. Unele teste daca ai urina diluata (adica ai baut multe lichide inainte) pot sa fie fals negative. Incearca sa mai faci un test peste vreo 2 zile din urina de dimineata. Daca in mod normal ciclurile sunt regulate si menstra nu intarzie este posibil sa fii insarcinata. Dupa datele mentionate de tine acum ar fi sfarsitul saptamanii a3-a cand incepe sa se pozitiveze testul.
0
07-09-2010, ora 14:16
genna
Nu este medic/terapeut
genna
Multumesc frumos,
Intr-adevar consum foarte multe lichide, in jur de trei litri de apa pe zi. Testul l-am facut din prima urina, insa o sa mai astept cateva zile si il repet. Sper sa fie pozitiv!
O zi cat mai usoara!
0
07-09-2010, ora 15:00
darius-ion
Nu este medic/terapeut
darius-ion
am si eu o intarziere..cam lunga.ultima menstra a fost in 23 iulie...de atunci deloc.am facut trei teste si au fost negative..ultimul test am facut saptamana trecuta. de obicei imi vine cam la 23-24 zile..regulat. Nu stiu ce sa fac..sunt cam speriata sa nu am cumva simptome de menopauza..am 34 de ani..si un copilas de 4 ani...

daca puteti, , va rog...lamuriti-ma cum e posibil...??

Multumesc!
0
07-09-2010, ora 23:33
tinna21
Nu este medic/terapeut
tinna21
buna.am si eu o intrebare...aqm o luna si 3 saptamani am avut contact sexual neprotejat(era chiar prima zi dupa menstruatie), apoi am plecat in alta tara.nu a ejaculat in mine, dar menstruatia nu mi-a venit nici aqm, tin sa precizez k am menstruatie neregulata.aceasta intarziere poate fi din cauza schimbarii climei?alte simptome nu am sa ma duca cu gandul la o posibila sarcina.va rog spune-ti-mi parerea voastra. va multumesc
0
08-09-2010, ora 22:57
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
@darius-ion: Tinand cont ca nu am mai multe detalii despre dvs nu am motive sa cred ca la 34 de ani sa apara menopauza. Incercati sa repetati testul de sarcina din urina de dimineata, iar daca testul este din nou negativ ar trebui sa consultati un medic.

@tinna21: Parerea mea este ca orice contact sexual neprotejat, in contextul intarzierii menstrei poate fi interpretat ca o eventuala sarcina. Menstruatia neregulata poate fi un punct in plus pentru aceasta suspiciune. Cel mai sigur ar fi sa efectuati un test de sarcina.
Este normal ca o femeie sa "sara" peste o menstruatie in mod ocazional asa cum este normal ca o femeie sa aiba ocazional un ciclu menstrual anovulatoriu (exista menstruatie dar aceasta nu a fost precedata de ovulatie). Aceasta situatie poate fi determinata de stress deosebit, calatorie, boala, o schimbare minora sau majora in viata sau chiar de diferente bruste de clima.
0
09-09-2010, ora 08:25
darius-ion
Nu este medic/terapeut
darius-ion
multumesc pt raspuns! o zi usoara sa aveti!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul de sarcină care ar putea identifica sarcina gemelară și riscul de avort
  • Testele de sarcină
  • De ce întârzie menstruația?
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •