Menopauza la 32 de ani?!

27-12-2009
Poca
Nu este medic/terapeut
Poca
Buna ziua.

Am 32 de ani. Am un copil de 3 ani si jumatate. Menstruatia imi este regulata de la 13 ani. La fel a ramas si dupa nastere. Nu am/am avut probleme de sanatate de nici un fel.

De 9 luni sunt despartita de sot. Deci fara viata sexuala. Si, in urma experientei negative avuta in 9 ani de casnicie, nici nu imi mai doresc. (cel putin nu in viitorul apropiat)

Intrebarea mea este: exista posibilitatea ca intrerupand viata sexuala pe termen lung, ani poate, sa intru in menopauza? Intreb fiindca am observat de cateva luni ca menstruatia mi s-a micsorat la 3 zile.( Inainte ma tinea aproximativ 6-7 zile.) Iar in astea 3 zile, prima zi - abundenta maxima, a doua foarte putin, a treia deloc aproape. Iar cu cateva zile inainte de a-mi veni, am o scurgere cam maronie.

Specific ca acum 6 luni mi/am facut si eco vaginal, si lama, si papanicolau. Toate au iesit bune.

Sunt obsedata si ingrozita sa nu intru la menopauza atat de devreme.

Multumesc frumos de raspuns.
7 comentarii
0
27-12-2009, ora 17:46
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Menstruatia la o femeie complet sanatoasa nu tine mai mult de 3 zile. Faptul ca ea s-a redus acum de la 6-7 la 3 zile este un semn f. bun si nicidecum unul rau. Menstruatia mai lunga de 3 zile duce la cele mai multe femei la anemie si slabiciune din cauza pierdererii excesive de sange.
Nu este un semn de boala ci un motiv de bucurie.
0
28-12-2009, ora 07:22
Poca
Nu este medic/terapeut
Poca
Va multumesc frumos pentru raspuns.

As mai dori raspuns si la intrebarea : Intreruperea vietii sexuale pe termen lung poate atrage dupa sine micsorarea menstruatiei sau apropierea menopauzei?

Multumesc.
0
03-01-2010, ora 18:46
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
LA MULTI ANI 2010! SANATATE SI TOT CE VA MAI DORITI!

Situatia mea este asemanatoare cu a dv. stimata d-na - Poca- dar sa nu va faceti griji din cauza asta. Fiecare om este unic avand propria-i structura si mecanisme specifice, particulare,

Am si eu rugamintea de a mi se recomanda ce ar trebui sa fac (sa iau) in cazul in care am intrat in menopauza precoce pt. a recapata impulsurile normale de viata (si intima). Am facut pe deasupra si o depresie grozava - datorita unei perioade lungi de singuratate.
Multumesc.
0
14-01-2010, ora 21:32
Poca
Nu este medic/terapeut
Poca
As vrea sa readuc in actualitate intrebarea mea: Intreruperea vietii sexuale pe termen lung poate atrage dupa sine micsorarea menstruatiei sau apropierea menopauzei?

:)

Multumesc. :)
0
23-10-2017, ora 14:06
dinescu g
Nu este medic/terapeut
dinescu g
Buna ziua,

am 43 de ani. De un an de zile nu mai am menstruatie. Am consultat ginecolog, endocrinolog, am facut teste si nivelul hormonilor endocrini dunt normali, iar cei hipofizari au urmatoarele nivele:

FSH 18 mUI/mL

LH 13.08 mUI/mL

Prolactina 20.41 ng/ml

DHEAS 251.5 ug/dL


Am luat f mult in greutate, imi cade f rau parul, unghiile au devenit casante, pielea uscata, mi-a slabit vederea. Aceste toate disfunctii intr-un an.Prezint dureri la ambii sani, care sunt si inflamati.

De o saptamina sunt pe tratament cu Duphaston, dar menstruatia nu a revenit.

Caut ajutor la dvs... Poate tratamentul nu este benefic ? Pate ar trebui sa fac ceva mai mult si nutritional.. Pentru a mai castiga "cateva " menstre inainte de a intra in menopauza, ce imi recomandati.

Cum sa interpretez rezultatele FSH si LH... Cum le pot aduce la un echilibru? trebuie marita sau redusa secretia lor?

Nu sunt doctor, nu ma pricep... Am nevoie de sfaturi.
Multumesc
0
14-02-2018, ora 18:31
Elae
Nu este medic/terapeut
Elae
Buna seara.am 29 de ani și din luna Octombrie 2017 ma lupt cu lipsa menstruației am mai avut încă un episod de o luna in luna Iulie 2017 fără menstra dar, dp menstra a revenit pana in luna Octombrie.in toate aceste luni am fost foarte stresată am fost la Dct mi s a dat Duphaston 10 zile 2pw zi menstra tot mu a vnt. Am făcut ecografie tranvaginala toate bune foliculi pe ambele ovare am făcut fsh Care mi a ieșit 88.8 dar nu prea înțeleg nu am avut pe nimeni in familie cu menopauza precocee la endocrinologie ma pus sa repet analizele
0
14-02-2018, ora 18:33
Elae
Nu este medic/terapeut
Elae
Se poate sa fie doar o dereglare pe sistem nervos? M am consumat foarte mult in lunile respective totuși Dct ginecolog s cam grăbit sa mi spuna Menopauza precocee și cu o părere de rău ca și cum as muri... ca sunt foarte tânăra
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: