Meningita, pierderi de memorie?

12-10-2010
Ramy2u
Nu este medic/terapeut
Ramy2u
Buna...sper sa imi poata oferi cineva un raspuns concret..In copilarie, pe la aproximativ 5 ani, am avut meningita. Ideea e ca nu mai retin mare lucru de atunci, nici detalii de la medicul de familie prinvind evolutia bolii si ce fel de meningita nu am mai cerut. Stiu doar ca am fost internata in spital si mi s-a extras un lichid din coloana. Cu urmari se pare ca nu am ramas, dar am totusi o nelamurire si o mica-mare problema: am pierderi de memorie sau..o memorie de scurta durata. Nu mai retin ce am facut acum cateva zile, vara trecuta, nu mai retin nimic din cartile pe care le-am citit, decat idei vagi. Uneori ma inspaimanta lucrul asta si, recent, am facut o conexiune intre meningita si pierderile de memorie. Asa ca m-am interesat pe internet, dar nu sunt sigura daca la mine asta poate fi cauza..meningita din copilarie.
Va rog mult sa imi spuneti daca e posibil sa am aceste piederi din cauza meningitei si daca da, ce se poate face? Exista vreun remediu?
5 comentarii
0
12-10-2010, ora 23:46
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
salut,

arunca si aici un ochi, indiferent din ce cauze ar fi.

http://forum.romedic.ro/prod/Epilepsie_si_pierderi_de_memorie_047193.html

Pentru memoria de scurta durata este fundamentala integritatea hipocampului, deci vizitati si topicul cu axa HPA din profilul meu, blogul cu articolele despre grîu, topicul cu dieta.

Spre deosebire de doamna cu epilespie ati putea suplimenta cu glutamina, uitasem sa mentionez magneziu si complexul B.
Aveti d-astea in dieta ?
0
13-10-2010, ora 00:00
Ramy2u
Nu este medic/terapeut
Ramy2u
nu :) multumesc frumos pt raspuns
0
13-10-2010, ora 22:52
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Buna Ramy!Ar trebui sa spui ce varsta ai acum...Nu cred ca aici sau pe net gasesti raspuns la intrebarile tale, sunt sigura ca ai mai multe, insa ar fi bine sa-l intrebi pe medicul de familie ce s-a intamplat exact in acel moment cu tine, ce fel de meningita ai suferit, etc.O alta maniera de a afla ar fi sa mergi la arhiva spitalului unde ai fost investigata, tratata si sa ceri o copie a dosarului medical.Punctia lombara, poate avea uneori, ca urmare modificarea fluxului lichidului rahidian iar meningita lasa urmari.
Trebuie sa vezi impreuna cu un neurolog, problemele care le ai, sa faci un RMN si sa urmezi un tratament.La urma urmei toti "uitam":)
0
13-10-2010, ora 23:55
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
noapte buna si vise amoroase(aveti grija femeile).
0
14-10-2010, ora 12:03
Ramy2u
Nu este medic/terapeut
Ramy2u
Da Rodica, ai dreptate, ar trebui sa investighez dosarul meu medical. Numai ca nu prea stie nimeni de problema asta si nu stiu daca ma voi descurca singura.
Am 23 de ani :) Prea tanara pentru a "uita". Multumesc oricum!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul