Medicamente antidepresive?

15-09-2008
mcatalin
Nu este medic/terapeut
mcatalin
Cei care au folosit sau folosesc medicamente antidepresive, va rog sa postati aici orice informatii despre efectele benefice, reactiile adverse, cazuri de inrautatire - crestere a riscului suicidar, manifestari psihotice, etc.

Sanatate multa!
3135 comentarii 12 ..... 104 105 Înainte ›
0
16-09-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Eu am folosit ca antidepresiv cipralex, datorita caruia am intrat in manie. Mi-l daduse doctorul pt tulburari anxios depresive si nu m-a ajutat Mi-am revenit cu ajutorul lui Zyprexa de care sunt foarte multumita.
0
16-09-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Eu folosesc inca prozac, il folosesc cu rez bune din 2003 pentru TOC.Pe mine m-a ajutat. Mult. Depinde de pacient, de felul cum acesta reactioneaza la DCI si de "talentul "medicului de a-i administra medicatia respectiva si aici ma refer la doze prescrise. In general se pornesc de la doze mici crescute progresiv, ati medici au obiceiul de a "lua calea mai scurta" si prescriu doze mari de la prima interventie si de aici toata lista de efecte secundare neplacute si ideea "ca te face leguma".
Pe tine ce anume te intereseaza? Concret.
0
16-09-2008, ora 00:00
mcatalin
Nu este medic/terapeut
mcatalin
Ma intereseaza daca intr-adevar sunt cazuri in care tendinta de sinucidere este mult accentuata datorita medicatiei.

Un psihiatru mi-a pus diagnostic de tulburare anxioasa si atacuri de panica.
Tratament: Paluxetil 20mg 1/zi dimineata si Mianserin 10mg 1/zi seara.

Alt psihiatru mi-a pus diagnostic de tulburare obsesiva cu elemente depresiv-anxioase.
Tratament: Xanax 0, 25 mg 3/zi, Zoloft 50 mg 1/zi seara si Nitrazepam 5 mg 1/zi seara.

Al doilea tratament nu cred ca am sa-l fac vreodata, mi se pare prea dur pentru ca am perioade chiar si de cateva saptamani cand ma simt foarte bine fara a fi luat vreodata medicamente.

Va rog foarte mult pe cei care le utilizeaza, postati aici orice informatie despre medicamentele antidepresive.

Multa sanatate!
0
28-09-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Antidepresivele nu dau dependenta, trebuie doar sa se intrerupa gradat pentru a evita sindromul de sevraj!!! Dependenta da Xanax-ul, zolpidem-ul, diazepam-ul etc, in general hipnoticele si tranchilizantele!
0
21-10-2008, ora 19:39
user59585
Nu este medic/terapeut
user59585
am luat seroxat-1 pastila pe zi
efecte:desensibilizare totala, nu am mai putut sa plang deloc mult timp dupa, stare de leguma, dormeam 16 ore pe zi.un medicament pe care eu personal nu l as recomanda.
lexotanil-1 pastila pe zi
efecte:vise multe si care pareau desprinse din realitate.efect bun doar cat timp le am luat apoi anxietatea s a intors.medicamentul da dependenta din cate am auzit.nu recomand
ansilan:1 pastila pe zi
efecte:mai slab ca si lexotanilul oricum a fost bun cata vreme l am folosit.dupa intrerupere am revenit la aceleasi simptome.
cred ca antidepresivele dau dependenta.eu nu cunosc pe nimeni vindecat dupa vreun tratament antidepresiv.cata vreme iei pastile totul merge bine dar cand le intrerupi revii de unde ai plecat..deci toata lumea care le a luat este nevoita sa se reintoarca la ele.sincer chiar mi as dori sa scrie cineva ca ma insel si sa mi prezinte cazuri concrete.
0
27-10-2008, ora 12:52
andrusca13
Nu este medic/terapeut
andrusca13
Eu iau coaxil de trei ori pe zi si ma simt bine, intr-adevar imi da o stare de indiferenta si nu mai plang la fel ca inainte, parca simt un blocaj in creier, nu ma mai gandesc la lucruri rele si parca sunt mai optimista. Sper sa fie bine si sa nu apara reactii adverse mai ales ca tratamentul este de lunga durata.
0
10-11-2008, ora 02:42
user59585
Nu este medic/terapeut
user59585
doresc sa va prezint un filmulet legat de antidepresive si parerea unor doctori si oameni referitor la ele.Daca tot alegeti sa luati antidepresive e bine sa cunoasteti si asta inainte de luarea deciziei.
http://www.youtube.com/watch?v=FPUHUpfDVgY


sunt 10 filmulete.eu am prezentat doar 1.
0
11-11-2008, ora 11:25
mcatalin
Nu este medic/terapeut
mcatalin
www.cchr.org - The Citizens Commission on Human Rights (CCHR) - organizatia non-profit care prezinta fata negativa a medicamentelor antidepresive si realizatorul documentarului prezentat de medeea.
am vazut zeci de documentarii video si am citit mii de informatii, pentru a-mi putea face o imagine cat mai corecta despre aceste probleme.
in fiecare zi peste 100.000.000 de persoane utilizeaza medicamente antidepresive, din care peste 20.000.000 sunt copii!!
partea pozitiva este ca mare parte a persoanelor cu acest tip de probleme psihice, folosind antidepresive pot avea o viata cat mai normala (vedeti nr foarte mare de consumatori, pe care ii ajuta aceste medicamente), iar partea negativa este faptul ca sunt si multe cazuri in care efectul a fost de accentuare a tulburarilor psihice (in acest domeniu medicina nu este deocamdata suficient de dezvoltata pentru a reusi sa impiedice aceste efecte negative).
0
15-11-2008, ora 13:49
blue_fm
Nu este medic/terapeut
blue_fm
Am si eu nevoie de un sfat. Am avut o usoara depresie ceva foarte trecator cum ar fi nu puteam sa adorm seara, practic o insomnie. Am fost la medic si mi-a dat Zyprexa timp de 2 luni incepand cu doza de 10 ml seara si dimineata si ajungand la doza de 5 ml seara. In urma tratamentului am niste stari foarte neplacuta, pe care inainte nu le aveam si nu stiu cum sa fac sa scap de ele. Am tahicardie, somnolenta permanenta, o usoara atrofiere a muschilor, o scadere a fortei, am o stare de ameteala, stari de frig de cald. Am intrerupt tratamentul de 1 luna si treptat mi-au mai trecut din stari insa tot mai am stare de oboseala.

PS: Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat deoarece cred ca mi s-a administrat un tratament gresit si acum nu stiu cum sa fac sa scap de reactiile adverse pe care le produce asupra organismului meu.

Nu sufar de Schizofrenie, nu am o stare depresiva grava, nu am halucinatii, nu am ganduri de suicid, doar ca nu ma pot odihni unoeiri cum trebuie practic e insomnie. De cand am luat acest medicament mi-a dat tot organismul peste cap si daca inainte aveam doar unele nopti in care mai luam un usor calmant la cateva sapatamani acum la cateva zile daca nu iau ceva de somn nu adorm.

Va rog mult daca stie cineva cum sa fac sa scap de aceasta dereglare pe care mi-a cauzat-o acest medicament. i-as fi foare recunoscator.
0
15-11-2008, ora 14:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut,

Eu nu inteleg cum se poate da asa ceva unui om care sufera de insomnie. Zyprexa este antipsihotic atipic Dumnezeule. Ma rog, important este ca va veti face bine, insa va rog mult sa imi urmati sfatul cu mare atentie...

Mergeti la orice farmacie, in special Sensiblu pentru ca la aceste farmacii gasesti mai tot timpul acest supliment alimentar si cumparati-va BIO-MELATONINA (costa in jur la maxim 43 Ron 30 de capsule).

Olanzapina va dereglat foarte mult ritmul de veghe-somn adica stiintific vb ritmul circadian intretinut de catre serotonina si melatonina.
Melatonina, denumita pe buna dreptate si hormonul somnului si al intunericului, este secretata de catre celulele pinealocite din epifiza sau glanda pineala cu ajutorul si din serotonina serotonina. Odata cu venirea serii, incepe in mod normal aceasta transformare biologica a serotoninei in melatonina, dandu-va o stare de somnolenta urmata mai apoi de stadiul I, II, III, IV si somnul REM.

O persoana obisnuita are nevoie de 15-20 de minute pentru a adormi.

Fiecare capsula de Bio-Melatonina (Pharma Nord) contine 3 mg de melatonina extras natural.
Va recomand sa luati 2 cps cu 30 de minute inainte de culcare in fiecare seara la aceeasi ora. (de obicei se ia 1 capsula dar in cazul dvs. este de preferat 2 pentru a regla ce a dereglat antipsihoticul). Interesant este faptul ca va veti putea trezi foarte usor si la trezire veti avea o senzatie de fresh... (exact inversul hipnoticelor care determina o hipersomnie si la sculare oboseala si apatie).
Aceasta cura sa o tineti minim 3-6 luni (luate cps in fiecare zi cum v-am spus mai sus).

Pt starile de oboseala va recomand o cura cu Supradyn Forte capsule sau comprimate efervescente (de preferat comp. efervescente) luate dimineata pe stomacul gol minim 1 luna de zile.

Urmati exact cum v-am spus si va veti face bine!!! Numai Bine, Nopti linistite si somn dulce & usor!
0
15-11-2008, ora 14:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Dar va rog frumos sa cumparati neaparat BIO-MELATONINA de la Pharma Nord pentru ca celelalte tipuri sunt sintetice si nu au eficacitate mare ci foarte scazuta, aproape inexistenta, de aceea sunt si mult mai ieftine!
1
20-11-2008, ora 08:20
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Mai, fratilor, aci fiecare se da cu parerea cum il taie capu, fara sa se gandeasca efectiv la ce face!!Cum e"medeea01'"sau cum naiba te cheama, poi tu ai luat la antidepresive de tot felu, pana te-ai plictisit!Nu-ti dai seama ca dezimformezi total si ca nu ajuti cu nimic.Sunt oameni necajiti care acum incep lungul drum intr-o depresie si isi pun toata speranta in acea tableta, si vii tu cu ideile tale din popor taraniste ascultate la coada cu toate tatele, da ce:stii tu cu exactitate ca daca ai patit tu, e valabil la toata lumea?Asta crezi?Poi in ritmul in care se ia un antidepresiv sporadic si se schimba cu altul, e normal sa te simti aiurea.Cauza din care zici tu ca se revine din nou la" tratament "e cu totul alta, si e prea complexa sa ti-o explic tie, ca nu mai intelege oricum.Iar despre oameni care sau facut bine cu antidepresive, mai trebuie sa te informezi, si asta nu pe acolo, printre blocuri.Sa-ti fie rusine!!
0
20-11-2008, ora 11:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Medeea din pacate sunt de acord cu fadeawayboy!
Nu ai dreptul sa spui asa ceva dsp antidepresive pentru ca autosugestia negativa pe care tu ai "sugerat-o" ai poate determina pe unii sa renunte la aceste medicamente si sa experimenteze voit sindromul de sevraj si pe altii chiar la suicid...te rog frumos...

Tu ai o parere asa de proasta dsp antidepresive pentru ca ti-ai facut un adevarat cocktail...ai luat la antidepresive nici nu mai stii numele substantelor active sau cele comerciale...le-ai intrerupt cand ai vrut, cum ai vrut si mai ales nici nu ai tinut cont de unele sfaturi venite din partea psihiatrilor si a celor de pe forum (ma refer la pareri pertinente/avizate)...

Stiu ca sunt foarte multe studii cu privire la efectul placebo, insa nu toata lumea poate sa se concentreze si sa isi echilibreze starea psihica doar autosugestionandu-se...mai intai trebuie sa fi cat de cat echilibrat ca mai apoi sa te poti concentra pentru ati folosi puterea subconstientului in folosul sanatatii propriului organism.

Nu este adevarat ca te simti bine numai cat timp iei antidepresive. Trebuie sa iei o perioada de timp mai indelungata pentru ati echilibra raportul dintre metabolism si cantitatea de neurotransmitatori (si multe alte procese bilologice importante), insa daca tu iei doar cateva saptamani sau 2-3 luni nu te astepta ca dupa sa te simti Frumoasa din padurea adormita...sunt cazuri in care tratamentul dureaza si 2 ani...dupa care pacienta/ul va trebui sa se autosugestioneaze ca totul va fi bine, eventual sa faca unele sedinte de psihoterapie pentru ca iti dai seama ca luand 2 ani antidepresive organismul si in special creierul s-a obisnuit sa i se faca partial treaba, tu oprind GRADAT administrarea substantei antidepresive automat ca acestuia nu i va conveni asa cu una cu doua, dar daca VREI se poate. Problema aici este, ca TU nu vrei. te-ai obisnuit sa stai in pat, sa te lamentezi si sa spui ca esti depresiva (exact ca o batranica pe care o dor picioarele din cauza reumatismului si care chiar daca la un moment dat durerea nu mai este asa de mare, ea tot se lamenteaza si reactioneaza ca si cand durerea ar fi la acelasi grad...acest fapt se cheama sadomasochism, adica ajunge sa iti placa involuntar sau voluntar o durere sau o boala si te torturezi psihic).

Incearca sa te autosugestionezi pozitiv si vei vedea ca totul va fi BINE!

Multa sanatate, fericire si optimism! (Scz daca am gresit, am scris foarte repede)!
0
20-11-2008, ora 11:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sadomasochismul inseamna si altceva, nu intelege gresit, intelege acceptia acestui cuvant in contextul dat!
0
20-11-2008, ora 23:09
user59585
Nu este medic/terapeut
user59585
draga fadeawayboy iti inteleg indignarea dar de aici pana la a incepe sa ma jignesti cum ca am ascultat prostiile astea de la tate si ca sunt o proasta care s a indopat cu pastile aiurea si acuma se apuca de dat sfaturi e cale cam lunga.in primul rand nu ma cunosti si nu vad cine te crezi tu sa i judeci pe altii si sa le spui ca nu se pricep.am spus clar ca nu vreau sa conving pe nimeni de nimic.este un filmulet pe care mi l a dat o prietena care s a documentat in domeniul asta.si stai putin.fiecare pana la urma are dreptul sa si exprime parerea nu?nu e forumul tau sau a lui maica ta.trebuie sa ti scriu pe limba ta...desi nu mi sta in obisnuita.eu zic sa te abtii de la injurii si mai degraba sa te apuci sa te mai duci o data la scoala ca sa poti scrie anumite cuvinte (pe care acum le gresesti) corect gramatical.cat despre faptul ca eu nu stiu cum e treaba cu "depresia" eu zic din nou sa te abtii.sunt mai multi ani de cand ma lupt cu asta si nu am luat tone de pastile cum spui tu.am luat seroxat, lexotanil in prima faza si apoi peste 1 an jumatate m am apucat de coaxil.si asta e istoria "tonelor" de medicamente pe care le am luat si de care nu mi aduc aminte.
tu crezi ca o sa te vindeci cu pastile?foarte bine mai baiete dar fa o pe barba ta.daca nu ai de spus nimic mai bine taci.oamenii astia au nevoie de sfaturi si fiecare are dreptul sa si exprime opinia fie ea pro sau contra antidepresivelor.mai bine daca te ai apuca tu sa te uiti pe mai multe forumuri -* ai sa vezi acolo cazuri care iau antidepresive de ani de zile si sunt in aceasi stare sau mult mai rau.nu pretind ca trebuie sa nu iei antidepresive si te vei face bine.trebuie doar sa fii atent ce iei si daca iei si pentru cat timp.atat.eu m am dus la mai multi doctori si fiecare mi a dat cate o reteta diferita.tu ce ai crede din asta domnule destept?ca orice ai lua sunt bune toate?sau ca de fapt orice ai lua efectul e tot ala?ca in final nimeni nu sta sa ti analizeze substantele din creier ci se ia dupa ca ii spui tu ca simti...si oamenii sunt subiectivi stim foarte bine.deci daca iei tratament 3 luni cu ceva si nu merge o sa ti l schimbe pana te simti mai bine.
in fine nu mai zic nimic.eu chiar iti doresc sa te vindeci, asta daca suferi cumva de depresie si te rog nu te mai lua aiurea de oameni fara ca macar sa i cunosti sau sa le stii povestea in totalitate.
si alegerea mea personala este sa nu iau antidepresive deloc.am luat seroxat suficient cat sa mi dau seama ca nu mai sunt persoana care eram odata.antidepresivele nu fac decat sa te desensibilizeze...in felul asta nu mai percepi atat de acut durerea sufleteasca.decat sa recomanzi oamenilor antideprsive ca orice psihiatru care numai asta stie sa faca mai bine le ai da speranta si le ai spune sa incerce sa si schimbe viata in bine...sa incerce sa faca pasi mici spre mai bine...si doar in cazul in care simt ei ca nu se mai poate sa ia pastile.si inca ceva la final.am fost si eu in situatia in care imbunatatirea vietii mele tinea de o pastila.si cred ca nu e prea placut.
daca mai ai ceva sa mi spui mie te rog.-*.te rog ia te de mine personal si nu ma mai jigni pe forumuri
cat despre nick cred ca intr adevar te pricepi si stii despre depresie si antidepresive dar chiar esti 100% convins ca nu e asa ca in filmuletul ala de pe youtube?daca da astept sa vii cu cazuri concrete de oameni care s au vindecat cu antidepresive.

(*modificat de administrator)
0
21-11-2008, ora 11:08
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Draga medeea01, imi pare rau ca te-am jignit si crede-ma ca nu am nimic cu tine personal, dar nu mi-a placut mesajul care lai dat, si nici realist.Nu generaliza.Nu trebuie sa spulberi speranta nimanui.In conditiile unui diagnostic precis dat de psihiatru, in care se evalueaza toti factorii care au declansat depresia, in urma tratamentului acordat sansele de vindecare sunt de 100%.Am cunoscut oameni care s-a facut bine cu un antidepresiv care se administra acum 20 ani si sau facut bine, daramite cu antidepresivele din ziua de azi, de ultima generatie.Vezi draga mea, depresia nu inseamna numai antidepresive ci mai inseamna si lupta, si RABDARE multa, multa.Sunt bilioane de celule nervoase si neuroni in creier, si acestea nu se amelioreaza in 2-3 luni.Greseala frecventa care o fac pacientii, e ca isi schimba mereu tratamentul care le-a ameliorat simtitor simptomele.Un antidepresiv nu se ocupa numai de serotonina, ci face treburi mult mai complexe si procese pe care tu nu le simti, si care le intrerupi.Este un proces lung si sunt ameliorate toate zonele creierului, pe rand, incet, incet.Am cunoscut pe cineva, care a facut o depresie urata, aproape de una majora, si care nu avea sperante de vindecare, asta cel putin asa credea el, si care in momentul de fata are un anidepresiv si un anxiolitic(un sfert de tableta dimineata si la amiaza!!)si care multumita lui D-zeu crede din nou ca are o viata normala.Are 8 luni de tratament, fara psihoterapie, fara sunatoare.etc.Tratamentul nu l-a intrerup niciodata si administrat la ore fixe.Cum explici acest lucru?Efectul placebo?De ce nu-i spui la un bolnav care are o stare de anxietate avansata, sa se calmeze de unul singur, si sa vezi daca poate?Sa spui unuia care are o stare de panica urata, sa se calmeze imediat?Pana l-a starea de bine efectiva iti trebuie timp, sa nu uitam ca pe un prospect de antidepresiv scrie:a se administra inca 6 luni pt.a evita efectul de recidiva.
Deci rabdare.Imi cer scuze daca te-am jignit(nu cred ca te-am facut proasta, )si iti urez multa sanatate.
P.S
Am vazut pe cineva care i-a Coaxil si se indoieste de el, draga prietene, te asigur ca daca ti-sa prescris Coaxil si te simti bine de el, esti un om norocos.Coaxilul e un antidepresiv nou cu o semnatura biochimica in creier extrem de eficienta.Deci curaj si multa sanatate la toata lumea.
0
22-11-2008, ora 11:16
mcatalin
Nu este medic/terapeut
mcatalin
Am deschis acest topic pentru informatii si opinii (indiferent care sunt aceastea) unde fiecare sa expuna ceea ce stie sau a experimentat in urma utilizarii medicamentelor antidepresive. Va rog sa va abtineti de la caracterizari personale adresate unul altuia, oricine este liber sa aleaga doar informatiile pe care le crede corecte. Daca aveti opinii personale diferite fata de ceea ce a postat un alt utilizator, va rog frumos sa pastrati respectul si sa va exprimati parerea doar fata de subiectul dezbatut si nu despre acea persoana.
Multa sanatate la toata lumea!
0
22-11-2008, ora 11:21
mcatalin
Nu este medic/terapeut
mcatalin
medeea01 - Sunt in mare parte de acord cu ceea ce ai scris vis-a-vis de medicamentele antidepresive. Totusi aceste medicamente pot ajuta ca o persoana cu tulburari psihice sa aiba o viata normala, insa pentru un efect benefic orice tratament cu antidepresive trebuie sa aiba o durata de minim 8-10 luni. Este suficient un singur psihiatru care sa monitorizeze acea persoana si care la cel mult 2 luni de zile fara observarea unui efect pozitiv sa schimbe doza de administrare sau tipul medicamentului pana la obtinerea unui raspuns corect.

N I C K - In toata lumea sunt peste 500 milioane de persoane care au utilizat sau inca beneficiaza de un tratament cu medicamente antidepresive, insa nu exista nici o autoritate medicala care sa confirme macar un singur caz de vindecare. Probabil stii foarte bine ca efectul medicamentelor antidepresive este doar de a obtine un anumit nivel de functionare a neurotrasmitatorilor in zona lobului frontal, care s-a descoperit ca este benefic pentru persoanele cu tulburari psihice. Pana in acest moment medicina nu este suficient de dezvoltata in aceasta ramura a psihiatriei, pentru a intelege exact care este mecanismul de functionare a creierului si implicit crearea unui tratament pentru vindecarea persoanelor afectate de aceste probleme.
0
22-11-2008, ora 11:25
mcatalin
Nu este medic/terapeut
mcatalin
fadeawayboy - Paradoxul tratamentului medical psihiatric - se utilizeaza medicamente antidepresive pentru aceleasi probleme, insa care au efecte total opuse:
- SSRI - selective serotonin reuptake inhibitors or serotonin-specific reuptake inhibitor.
- SSRE - selective serotonin reuptake enhancers (SSREs) are antidepressants that enhance the reuptake of serotonin instead of inhibiting it, as tricyclic antidepressants and selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) do.

Coaxil nu este deloc un antidepresiv nou, ba chiar dimpotriva: Coaxil, Tatinol, Stablon (Tianeptine) is described as a selective serotonin reuptake enhancer (SSRE). Unlike conventional tricyclic antidepressants, tianeptine enhances the reuptake of serotonin instead of inhibiting it, opposite to the action of SSRIs. Tianeptine was first synthesised in 1981 by French researchers Antoine Deslandes and Michael Spedding. It has been developed and marketed since the late 1980s as the antidepressant Stablon by secretive, privately-owned Servier, the innovative French drug giant. Tianeptine is sold in Europe, Latin America and Asia. It is not marketed in North America because its patent has expired.
0
23-11-2008, ora 19:11
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Pt.mcatalin, te rog sa ma ajuti.
Mi-ai scris ca:
(SSRE)sunt antidepresive care maresc secretia de serotonina in loc sa o inhibe, la fel ca antidepresivele tricliclice si (SSRI).
Spre deosebire de antidepresivele triciclice conventionale, tianeptina mareste recaptarea serotonina in loc sa o inibe, in contradictie cu (SSRI)sau (ISRS).In plus:
Coaxil (Tianeptine) is an antidepressant that is chemically related to amineptine. It is a serotonin reuptake accelerator and works opposite to the action of SSRI's. Tianeptine is an antidepressant agent with a novel neurochemical profile. It increases serotonin (5-hydroxytryptamine; 5-HT) uptake in the brain (in contrast with most antidepressant agents) and reduces stress-induced atrophy of neuronal dendrites. Like the selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) and in contrast with most tricyclic antidepressant agents, tianeptine does not appear to be associated with adverse cognitive, psychomotor, sleep, cardiovascular or bodyweight effects and has a low propensity for abuse. Tianeptine has a comparatively favourable pharmacokinetic profile.
Coaxil - Tianeptine (TIA) is an antidepressant drug that has been shown to decrease extracellular serotonin level and reveals no affinity for neurotransmitter receptors.
Coaxil (Tianeptine) appears to be as effective as fluoxetine, sertraline, amitriptyline, clomipramine and mianserin and more effective than maprotiline in improving associated anxiety in patients with depressive disorders. Depression and anxiety symptoms in alcohol dependant patients also respond well to tianeptine.

Ce inteleg eu de aici, e ca:Coaxil actioneaza opus fata de (SSRI), are un profil neurochimic nou, mareste serotonina mai mult ca antidepresivele conventionale, reduce stresul acumulat din celule lezate.Tianeptina nu are efecte adverse ca si antidepresivele conventionale, si are o rata sczuta de dependenta, nu produce serotonina pentru celulele sanatoase ci doar cele lezate, nu arata afinitati pentru receptorii neurotransmitatori.
Mi se pare ca e destul de cinstit mesajul, adica : produce dependenta dar la nivel mic si ca nu are afinitati pt.neurotransmitatori.Aici am putea spune ca la ce bun, daca nu se ocupa de neurotransmitatori.Dar daca el se ocupa de celule sa-si revina, neurotransmitatorii doar fac schimbul intre celule.Corect?-o tulburare psihica determinata de un dezechilibru biochimic la nivelul sistemelor de neurotransmitatori din creier-asa suna defapt un tratat de stiinta referitor la cauza depresiei.Ce se intampla?Neurotransmitatorii sa fie responasbili pt.starea depresiva sau celulele nervoase afectate?Ma poti ajuta aici?
Te rog sa-mi raspunzi daca poti, sa clarificam aceste probleme, sa ne ajutam unii pe altii, daca se poate, si nu sa le auzim de la un psihiatru pompos.

Multa sanatate la toata lumea!
0
24-11-2008, ora 15:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut,

Atat neurotransmitatorii (serotonina (5HT), noradrenalina (NA), dopamina (DA), acid gamaaminobutiric (GABA), acetilcolina (ACH) etc...) cat si celulele lezate de la nivelul Sistemului Nervos Central sunt "de vina" pentru aparitia depresiei...o celula lezata afecteaza automat productia de neuromediatori intr-o proportie mai mica sau mai mare, insa important este faptul ca psihiatrul sa constientizeze corect care neurotransmitator determina starea depresiva.

CLASIFICAREA DEPRESIEI din punct de vedere al corelatiei dintre aspectul clinic si substratul biologico-farmacologic este mai mult decat utila atat pentru un diagnostic corect, cat si pentru alegerea terapiei adecvate (Udristoiu T., Marinescu D., Boisteanu P., 2001):

- DEPRESIA prin deficit serotoninergic (5HT) poate prezenta doua tipuri de aspecte clinice: depresie anxioasa si depresia ostila. Simptomele depresiei anxioase sunt urmatoarele: neliniste psihomotorie accentuata, insomnie, hiperfagie (parorexie). Persoanele care sufera de depresie ostila au urmatoarele simptome: comportament antisocial si suicidar recurent, consum de alcool si droguri (predispozitie mare catre adictii) etc.

- DEPRESIA prin deficit adrenergic (noradrenergic - NA) prezinta urmatoarele simptome: inhibitie psihomotorie, inapetenta cu scadere in greutate, insomnie matinala, hipersomnie diurna, deficit cognitiv, precum si simptome somatice ca deshidratare, uree crescuta, colaps (tendinta la colaps), bradicardie, letargie etc.

- DEPRESIA prin deficit dopaminergic (DA) se caracterizeaza printr-o inhibitie accentuata (depresie inhibata), cu somn agitat si treziri multile in timpul noptii, albire precoce a parului etc.

- DEPRESIA prin deficit de acetilcolina (ACH) prezinta simptome instabile si variabile in general polimorfe, principala caracteristica fiind deficitul cognitiv.

- DEPRESIA prin deficit de acid gamaaminobutiric (GABA) este foarte asemanatoare cu cea determinata prin deficit de acetilcolina, caracteristicile principale fiind anxietatea accentuata, insomnie de adormire etc.

- DEPRESIA MIXTA are doua forme principala foarte importante precum: depresia prin deficit de serotonina si noradrenalina si depresia prin deficit de serotonina +/- noradrenalina, asociat cu hiperdopaminergie (hiperactivitate dopaminergica). Primul tip are o simptomatologie polimorfa, cu predominanta elementelor ostile si a comportamentului suicidar, iar al doilea tip este o depresie cu simptome specifice afectiunilor psihotice precum idei delirante sau chiar si halucinatii.

Sper sa va ajute informatiile de mai sus!!!

-*


(*modificat de administrator)
0
24-11-2008, ora 21:17
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Nick: am vazut ca ai citit multe si ai inteles deasemenea multe. Unii citesc mult, dar pricep putin.
Spune-mi, daca ai citit si despre tulburare bipolara, care este parerea ta: se vindeca?
Diagnosticul meu este de tulburare bipolara, ma simt bine, sunt pe doze minime de Zyprexa si Depakine. Dra mea mi-a spus ca din primavara imi va scoate treptat toate medicamentele. Abia astept.
Si astept si parerea ta.
0
24-11-2008, ora 21:39
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Pt.NICK.

Buna.

Cu 9 luni in urma, dupa o criza de panica puternica am fost diagnosticat cu :tulburare depresiva-anxioasa medie.Am urmat un tratament cu Coaxil 12, 5 mg de trei ori pe zi si Rivotril de 0, 5 mg.Am inceput incet sa ma simt bine, treptat.Dupa 4 luni de zile de la tratament medicul psihiatru mi-a redus doza de Rivotril l-a jumatate, desi eram stabil din punt de vedere al starilor depresive si anxioase, nu am inteles de ce dorea sa-mi reduca doza, imi zicea din cauza sa nu creeze dependenta.Ok.Mi-a fost redusa exact in jumatate, o perioada am crezut ca o iau de la inceput, au revenit toate starile inapoi, 1-2 luni a fost mai rau, pe urma ma-am stabilizat.Am ajuns la 8 luni ma simteam super, puteam sa muncesc fara sa obosesc, putere de concentrare marita, placere de viata, atractie pt.lucrurile care nu ma atrageau, etc.Acum in Octombrie am decis (eu de data asta) sa reduc doza de Rivotril, si am redus-o doar cu un sfert(tableta se poate fractiona in patru).Iarasi aceleasi simptome dar parca mai amplificate, ca data trecuta(mi s-a parut mie).
De data asta parca eram pe alta lume, am experimentat toata gama de stari, de la ameteli, stari neuro-vegetative, pana la ideatie suicidara, doar ideatie slava Domnului, asta din urma chiar m-a speriat.Pe prospect scrie ca in caz de intrerupere brusca, creaza depresie si anxietate, asta daca nu cumva starile au fost prezente la inceputul tratamentului.Medicul a spus ca potenteaza antidepresivul, dar eu nu vad unde m-a ajutat, sincer, cred ca a facut mai mult rau ca bine.
Eu nu mai inteleg nimic acum, sa fie de vina dracu ala de Rivotril, de starile astea, ca daca stiam nu il puneam in gura niciodata.Nici medicu sa-mi zica sa-l iau doar cand ma simt rau, eu l-am luat in fiecare zi, si numai bine cred ca a creat dependenta.Idea e ca nu vreau sa fiu dependent de axiolitice si vreau sa iau doar antidepresivul.
Acum te intreb:ma asteapta trei sferturi de Rivotril sa le reduc, ma asteapta tot asa stari nasoale, sau starile de "sevraj"sunt micsorate de doza de anxiolitic?Daca stau sa ma gandesc, nu e o doza asa mare si n-ar trebui sa-mi faca probleme, ce se intampla?Urmatoarea reducere vreau sa o intrerup dupa sarbatori, macar sa am si eu liniste atunci, dar sincer mie groaza.Medicul meu a fost incantat sa auda ca am redus doza personal, fara sa-mi impuna el, dar numai eu stiu ce am tras.Pe de alta parte si in lipsa calmantului, simt depresia mai accentuata, atat cat a ramas din stari.Te rog sa-mi dai un sfat, daca se poate, ca nu stiu ce sa mai cred.

Multumesc mult.
0
25-11-2008, ora 11:51
mcatalin
Nu este medic/terapeut
mcatalin
fadewayboy - Din nefericire problemele de anxietate sunt chiar mai dificil de tratat decat depresia, pentru ca in general se utilizeaza medicamente din clasa benzodiazepinelor sau derivate (de genul Rivotril), iar principala problema in cazul acestora este faptul ca provoaca dependenta (spre deosebire de antidepresive, care sunt mult mai inofensive in aceasta privinta). Deoarece benzodiazepinele nu se metabolizeaza prin ficat, potentialul de dependenta priveste in special domeniul psihic. Aceste medicamente au o actiune anxiolitica, calmanta, antiagresiva si un oarecare efect tonic-antidepresiv - insa actioneaza doar simptomatic si nu rezolva cauza problemelor. In general se recomanda initierea si utilizarea tratamentului cu cele mai mici doze, insa fenomenele de sevraj apar in cele mai multe cazuri de renuntare sau scadere a dozei dupa utilizare indelungata.
Tratamentele cu antidepresive se incep intotdeauna asociate cu medicamente psihotrope tranchilizante, deoarece la inceputul administrarii antidepresivelor posibilitatea ideii de suicid este inerenta in depresie si poate persista pana la instalarea unei remisii semnificative. O alta enigma medicala a medicamentelor antidepresive este faptul ca acestea se asimileaza in organism la nivelul maxim in doar 2-3 zile, insa nu se stie de ce dureaza cateva saptamani pana la obtinerea raspunsului benefic.
Din nefericire sunt foarte putini medici psihiatri care vor sa ajute cu adevarat persoanele care au nevoie de ajutor pentru a gasi un tratament care se fie cat mai compatibil cu organismul lor, fara a se produce reactii adverse majore. Eu am un diagnostic asemanator (tulburare anxioasa cu elemente depresive) si ma lupt cu aceste probleme de vreo 3 ani. Pana in acest moment mi-am revenit destul de bine fara sa utilizez medicamente, doar cu un regim alimentar cat mai sanatos si folosirea de suplimente naturale (aloe vera, 5-htp, sunatoare, etc). Insa cel mai bine consider ca este gasirea unui medic bun care sa incerce cu adevarat gasirea unui tratament medical benefic, eu chiar si cu un stil de viata perfect am avut multe recaderi cand am trecut prin toate starile rele posibile sau am fost la un pas de suicid.
0
25-11-2008, ora 12:10
mcatalin
Nu este medic/terapeut
mcatalin
Cum am spus si mai sus, Coaxil nu este un medicament antidepresiv de generatie noua - se utilizeaza din anul 1981. Pentru ca fiecare persoana poate reactiona diferit la administrarea antidepresivelor, exista multe tipuri de medicamente care au o actiune diferita asupra neurotransmitatorilor. Cele mai noi antidepresive sunt cele din clasa SNRI - inhibitor selectiv al recaptarii noradrenalinei si serotoninei (Effexor, Wellbutrin, Serzone, Remeron).

Types of Antidepressants:
- Selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs)
- Selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs)
- Serotonin-norepinephrine reuptake inhibitors (SNRIs)
- Noradrenergic and specific serotonergic antidepressants (NASSAs)
- Norepinephrine (noradrenaline) reuptake inhibitors (NRIs)
- Norepinephrine-dopamine reuptake inhibitors
- Tricyclic antidepressants (TCAs)
- Monoamine oxidase inhibitor (MAOIs)

Multa sanatate!
0
25-11-2008, ora 21:16
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
mcatalin:poti sa-mi spui mai pe larg, daca te rog, si daca se poate, ce fel de suplimente naturale consumi, si in ce sens te ajuta.Multumesc pentru raspunsul de mai sus si informatii, crede-ma ma ajuta mult.

Ce parere ai de anxietate, se poate ameliora prin tratament naturist?
0
25-11-2008, ora 22:47
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Catalin, iti multumesc in numele celorlalti pentru informatii, eu deja le stiam, insa ai facut o greseala:

"Cele mai noi antidepresive sunt cele din clasa SNRI - inhibitor selectiv al recaptarii noradrenalinei si serotoninei (Effexor, Wellbutrin, Serzone, Remeron)"

Remeron contine mirtazapina, o substanta care nu face parte din categoria SNRI cum ai spus ci din NASSAs. Intr-adevar, mirtazapina este unul dintre cele mai noi antidepresive fiind pus pe piata in anul 1994 de catre Organon. Are foarte putine reactii adverse si are marele avantaj ca nu provoaca probleme sexuale precum antidepresivele tricclice si nu numai (insa din cazua supresiei maduvei osoase poate avea ca reactie adversa agranulocitoza, care poate fi letala)

Fadeaway, cele mai naturale antidepresive sunt fara doar si poate:

- L-Triptofan (sau metabolitul lui 5 HTP (5 hidroxitriptofan));
- sunatoarea (Hypericum Perforatum) care contine hipericina, pseudo-hipericina si hyperforin printre altele, care actioneaza ca un inhibitor de recaptare a serotoninei, noradrenalinei si dependent de doza a dopaminei si acidului gama aminobutiric;
- vitamina B6 (piridoxina);
- vit. B9 (acidul folic) - ambele vit din complexul B participa activ la formarea serotoninei;
- zincul care participa activ la productia si metabolismul serotoninei;
- Trandafirul muntilor (Rhodiola Rosea) care prin continutul de salidroside, rosavine printre altele au ca efect o inhibarea MAO A si MAO B optimizand metabolismul si cantitatea de serotonina si dopamina;
- DL-phenilalanina, un metabolit al aminoacizilor phenilalanina si tirozina (se transforma prin diferite procese biologice) se transforma in dopamina si noradrenalina;
- Noni (morinda citrifolia) prin continutul de scopoletina si xeronina ajuta la productia de serotonina si melatonina;

Plus alte vitamine, minerale si extracte standardizate sau nu de plante cu efect antidepresiv, anxiolitic si nootropic!!!
0
25-11-2008, ora 22:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut Robymat, scz abia acum am observat mesajul si intrebarea ta.
Majoritatea celor care sufera de tulburari bipolare pot realiza o stabilizare a schimbarilor de dispozitie si a simptomelor asociate cu acestea, urmand un tratament adecvat. Tulburarile bipolare sunt afectiuni recurente in care este necesara terapia pe termen lung. Pentru a controla boala pe termen lung o combinatie intre medicatie si un tratament psihosocial reprezinta cea mai buna schema de tratament. In concluzie, se pot vindeca insa trebuiesc tratate pe termen lung si cu o combinatie de medicamente f buna.

Combinatia intre olanzapina (Zyprexa) si acid valproic (Depakine) este foarte buna, ai mare noroc ca medicul tau si-a dat interesul, esti pe un drum mai mult decat bun.

Iti doresc numai bine, multa sanatate si Dumnezeu sa te Binecuvanteze si sa te aiba in paza!!!

Salut :)
0
26-11-2008, ora 10:07
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Multumesc, Nick.. Intr-adevar ma simt bine de cand urmez tratamentul despre care iti spuneam. Inainte, alt doctor imi recomandase Cipralex, care a fost un dezastru pentru mine.
Momentan sunt pe doza minima de Zyprexa si Depakine, urmand ca din primavara sa reduc tratamentul pana la 0 (asa mi-a spus doctorita). Sunt nerabdatoare sa scap de medicamente, insa mi-e si putin teama de vreo recadere.
0
26-11-2008, ora 13:22
blue_fm
Nu este medic/terapeut
blue_fm
Pentru Nick,

Buna ziua, intr-o discutie anterioara mi-ai sugerat sa iau Bio - Melatonin. Am uneori o stare de cefalee de nu ma pot ridica din pat... nu stiu de la ce este, iau supradin forte dat tot nu imi apare pofta de mancare... Mentionez ca am facut tratament cu Orfiril, Zyprexa si Efectin timp de 2 luni. si aveam niste stari groaznice cand dormeam cand ma trezeam de la medicamentele astea. Am intrerupt tratmentul cu aceste medicamente si tot continua sa-mi fie rau... dureri de cap insuportabile... stari de voma... cand ma uit cateva ore la televizor ma dor ochii si iar incepe sa ma doara capul... Am o litiaza renala. Am operatie si de hipertiroida, am un singur lob extirpat si fac tratament cu eutyrox. Nu am mai avut niciodata astfel de stari... dureri de cap atat de intense. orice as lua am o stare de oboseala mare. nu stiu ce am si nici nu stiu unde sa merg.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 12 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul