Maxilar încleştat şi ganglion lateral la maxilar

14-10-2013
otni
Nu este medic/terapeut
otni
Fetiţa mea are 15 ani şi cântă mult la flaut (e la liceul de muzică). Acum 5 luni i s-au încleştat muşchii din zona maxilarului şi a gâtului, încât de-abia mai putea să mănânce. Am vizitat un doctor ortodont şi i-a recomandat flamexin pentru inflamaţie. O prietenă de familie care este profesionistă în domeniul masajului i-a deblocat muşchii şi apoi a avut un repaus de aproape 2 luni.
Acum, fetiţă se plânge de muşchi încleştaţi sub mandibulă şi în ultimele 3 săptămâni a acuzat o durere de gingii. În acelaşi timp i-a apărut un ganglion pe lateralul maxilarului aproape de încheietură.
Am fost la un alt doctor ortodont şi i-a făcut o imagistică 3D pentru a vedea dacă nu cumva cauza ar fi de la măselele de minte. În radiografie nu sunt urme a măselelor de minte.
Am fost şi la urgenţe de trei ori în perioada aceasta şi de două ori nu au ştiut unde să o trimită. În final au trimis-o la ORL. De acolo răspunsul a fost că nu e de domeniul respectiv.
Ce spedialist ne recomandati sa consultam? Care ar putea diagnosticul cel mai probabil?
1 comentarii
0
14-10-2013, ora 22:38
Dr. Alex Salan
Chirurgie orala si maxilo-faciala, Craiova
Dr. Alex Salan
Buna seara,

Mergeti la un chirurg OMF. Este posibil sa fie oboseala musculara sau trismus.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: