Mastocitoza cutanata

02-07-2012
onciu alina
Nu este medic/terapeut
onciu alina
Buna ziua, ma numesc Alina si sunt mama unei fetite de 7 luni, si in urma cu vreo 2 sapt am fost cu bebita mea la un medic dermatolog in legatura cu niste pete ce le are pe spate si pe laterale de pe la varsta de 4 luni, acest doctor mi-a dat un diagnostic prezumtiv in legatura cu petele si anume MASTOCITOZA CUTANATA si a m-ai zis ca e mai mult ca sigur de acest diagnostic, insa daca vreau sa ma linistesc eu si sa excludem o alta afectiune a pielii mi-a recomandat sa-i fac o biopsie cutanata, dar sincer mie tare mila de ea sa o chinui la o asa varsta mica.
Dupa acesta experienta am m-ai fost si la un alt doctor dermatolog pentru a cere o alta parere si tot asa a zis ca singura investigatie de elucidare a diagnosticului in cazul mastocitozei este intradevar biopsia, pentru inceput a zis sa o dau 2 sapt cu crema Advantan, dar sincer pina acuma nu am dat-o pentru ca are cortizon si la o asa virsta mica sa-i dai cortizon(metilptednisolon), chiar daca nu-i dai sa inghita, dar si pe piele se absoarbe in organism cind o dai cu acea crema.
Am uitat sa zic ca i-am facut si analizele de alergie si au iesit bune.
Va rog ajutati - ma cu un sfat, cu o informatie suplimentara despre aceasta boala, stiu ca la copii forma cutanata nue asa grava, doar la adulti apare forma sistemica cu coplicatii, ce ar trebui sa fac in cazul bebelusului meu, ce alte analize in afara de biopsie ar putea sa indice o eventuala mastocitoza? cum as putea sa-i estompez aceste pete, sa nu mai fie asa vizibiile.
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsuri.
3 comentarii
0
02-07-2012, ora 21:04
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
http://pediatruldebuzunar.blogspot.ro/
http://www.pediasan.ro/
Astea-s doua site-uri cu specialitatea pediatrie, unde doctorii raspund in 2-3 zile la absolut toate intrebarile.Pe romedic medicii raspund la foarte putine intrebari.Pe mine m-au ajutat foarte mult sfaturile lor.
0
03-07-2012, ora 15:12
onciu alina
Nu este medic/terapeut
onciu alina
multumesc frumos pentru informatie si sper sa primesc raspuns de pe site-ul care mi-le-ai recomandat
0
24-09-2012, ora 10:12
Maria Stoicescu
Nu este medic/terapeut
Maria Stoicescu
Buna,
Ti-am vazut mesajul si cred ca esti disperata Baietelul meu are mastocitoza de la 6 saptamani (prima leziune), I-au tot aparut pana la 6 luni dupa care s-au oprit. Eu i-am facut biopsie - este cea mai sigura cale sa se confirme diagnosticul si sa stai linistita. Acum are 4 ani si 9 luni. Este vioi, nu are alergie la nimic este surer!!! Nu te speria. Nu trece de tot dar se obisnueste si creste normal. Cel mai bun remediu : soarele ( UV). Deci cat mai mult la soare (dupaamiaza) sau la Spitalul eliat exista un aparat special de UV pentru copii.Daca vrei mai multe detalii poti sa-mi scrii de e-mail.
Sanatate si bucura-te de copil :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: mastocitoza

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: