Maseaua de minte

13-01-2014
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
de vreo doua zile in partea dreapta sus se chinuie cred sa iasa maseaua de minte. Ma doare ingrozitor cand ating cu limba sau cu degetul gingia si se simte cum parca ar vrea sa iasa coltisorii maselei. In prin fapt am luat ketonal pentru a mi se mai ameliora durerea, apoi am asteptat poate poate se poate sparge gingia. Momentan nu am cum sa ajung la stomatolog pana lunea viitoare. Mi-e cam frica deoarece am citit tot felul de lucruri ingrijitoare pe net, precum faptul ca poti muri de la o masea. Nu se simte ca as avea infectie, abces sau puroi acolo, ci doar un disconfort dureros la nivelul gingiei inclusiv o durere atunci cand casc, sau deschid gura mai mult pentru a manca... Va rog sa ma ajutati cu un sfat, sau ce as putea face, deoarece ma ingrijoreaza foarte mult mai ales partea cu moartea de la o masea.
Va multumesc
2 comentarii
0
14-01-2014, ora 15:48
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna! Maseaua de minte are adesea o eruptie ( adica atunci cand apare in gura ) mai zgomotoasa. Incearca sa iei ( cum ai luat ) ceva antinflamatorii, sa perii dintii si locul, apoi sa clatesti cu apa de gura - de preferinta cateva zile cu clorhexidina- Corsodyl, Eludryl, Curasept etc.. Maselele de minte superioare isi " fac" adesea loc sa erupa, asa ca ar trebui sa cedeze usor, usor durerile.Insa Nu amana prea mult pana ajungi la un specialist. Numai bine!
0
14-01-2014, ora 21:48
Nico.C
Nu este medic/terapeut
Nico.C
Ai mare grija sa fie un specialist, adica chirurg si sa aiba experienta. Eu am avut acum vreo 2 ani o mareee dezamagaire, care ma va urmari probabil tot restul vietii. Mi-am scos maseaua de minte din partea stanga -inferioara la clinica OMADENT din Bucuresti de catre un medic stomatolog - Diana Coman- care nu avea experienta si am inteles ca era chiar ultimul an la chirurgie. Pe langa faptul ca interventia a durat 5 ore...mi-a afectat nervul si acum nu imi mai simt jumatate din limba (partea stanga). Mentionez ca molarul de minte avea radacina in forma de carlig (trebuia sparta si scoasa pe bucatele). Dna doctor a tras de ea continuu impreuna cu cealalta colega a ei din cabinet, chiar si prietenul acesteia a incercat. Si.. surpriza..pana la urma au chemat un chirurg care a reusit extractia in 30 de minute. a fost ca intr-un film de groaza. Din pacate nimeni nu si-a asumat raspunderea...ba chiar au spsu ca nu era buna radiografia, desi o facusem cu o zi inainte de extractie. Sufar si acum si mi-e teama de alte interventii :( Asa ca.nu recomand clinica OMADENT. Trebuie sa fii competent si sa ai stapanire de sine ca sa poti ajunge medic.pacat ca unii fac aceasta facultate pt a se imbogati si nu-si dau seama de consecintele actiunilor lor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  •