Mare prostie, am nevoie de o lamurire...sub ce risc ma aflu?

14-07-2007
Dramaqueen
Nu este medic/terapeut
Dramaqueen
Buna ziua.

Folosesc din august, anul trecut Desorelle, cu care ma impac foarte bine si de care nu am uitat niciodata.
Insa, pe data de 28 mai am inceput o folie, iar in ultimele doua zile de administrare, respectiv 16, 17 iunie, nu am mai luat pastilele, pentru ca am dormit intruna, m-am simtit rau. Stiind ca urma saptamana de pauza si, deci, de mestruatie, nu le-am mai luat cand mi-am dat seama ce se intamplase si am avut marti, 19 iunie, o sangerare foarte putin abundenta, care a durat cam 2-3 zile, pe care nu stiu daca sa o consider drept menstruatie.
Nu stiu ce a fost in capul meu, dar in saptamana respectiva - incepand cu 16 iunie (si inainte, pana sa uit pastilele) am avut contacte sexuale neprotejate, repet, bazandu-ma pe faptul ca fiind saptamana de pauza, este o perioada sterila.
Va rog, am nevoie de un raspuns din partea unui specialist.
Mentionez ca am 21 de ani, am un partener stabil, cu care am inceput, de altfel, administrarea Desorelle, prescris de medicul meu si ca pe 25 iunie, am inceput o noua folie de pastile, ca si cum totul ar fi in grafic. Acum imi dau seama ca ar fi trebuit sa o incep pe 23...
Caror riscuri ma supun? Mentionez ca mai am o pastila de luat si ca in jurul datei de 18 iulie ar trebui sa-mi vina menstruatia. Un test ar fi concludent incepant cu data de 25 iulie, nu? Evident, este mai bun cel de sange?

Multumesc anticipat!
3 comentarii
0
15-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sângerarea de pe 19 trebuie considerată menstruaţie.
Dacă după data de 24 iunie aţi mai avut relaţii sexuale neprotejate, este necesar să faceţi un test de sarcină. Testele de sarcină din urină sunt semnificative dacă sunt făcute după 2 săptpmâni sau mai mult de la contactul presupus fertil.
Dacă după 24 iunie nu aţi avut relaţii neprotejate, trebuie să aşteptaţi menstra care va veni: nu e nevoie de test în cazul acesta.
0
15-07-2007, ora 00:00
Dramaqueen
Nu este medic/terapeut
Dramaqueen
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pemtru promptitudine.
Asadar, daca menstruatia va veni, cred eu in jurul zilelor 18, 19, nu este deloc necesar un test.

Cu stima
0
15-07-2007, ora 00:00
Dramaqueen
Nu este medic/terapeut
Dramaqueen
Mentionez ca in ultimele 6 luni, cel mai scurt ciclu a fost de 26 de zile iar cel mai lung de 32, asadar, dupa calculele mele, perioada mea fertila se gaseste intre ziua a 8-a si a 21-a a unui ciclu, daca o mai pot numi fertila, luand anticonceptionale. Dat fiind acest lucru, este posibil ca pana in data de 26 iunie sa fii fost inca in siguranta, asta daca am mai avut contact sexual neprotejat, caci nu imi mai amintesc. Daca iau pastile, deci, ma mai pot ghida dupa calendar?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •