Manifestările stresului şi gemoterapia

13-12-2010
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
_
Stresul este o componentă necesară vieţii. Fără un grad de provocare, de imbold, de incitare la acţiune, viaţa ar stagna, totul ar deveni lâncezeală şi lenevie. Problema cu stresul este legată de cantitatea acestuia şi de persistenţa în timp. Stresul devine o problemă când este continuu şi de intensitate mare, sau când declanşează reacţii fizice intense, persistente. Există foarte multe simptome indirecte ale stării interioare de tensiune, care apare în situaţii stresante.
.
- Tulburările de înghiţire, disfagia esofagiană - apar atunci când persoanei "îi stă în gât" câte o problemă survenită în viaţa sa, pe care o "înghite" cu greu. Apare spasmul musculaturii esofagiene şi se manifestă prin dureri, arsuri, iritaţie la nivelul esofagului, în timpul alimentării. Combinaţia indicată este Extractul din muguri de Smochin, Ficus carica MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Extractul din muguri de Tei, Tilia tomentosa MG=D1, 2 ml în apă seara, 3-4 săptămâni de tratament. Ambele preparate au efect sedativ general, ajută la liniştirea minţii şi a gândurilor, urmate implicit de relaxarea fizică la nivel de musculatură netedă.
.
- Durerile abdominale spastice cu aerocolie (cu gaze, distensie şi durere), ce apar de multe ori după masă, dar pot fi şi nelegate de mese. Aceste dureri indică dificultatea acceptării unor situaţii "ingerate" odată cu mâncarea, cu care "corpul se luptă" să le poată digera şi integra. Spasticitatea şi durerea produsă de contracţia muşchilor netezi ne arată intensitatea problemei cu care se confruntă persoana respectivă. Pentru liniştirea emoţională, deci implicit şi a problemei fizice, propunem o combinaţie de două remedii:Extract de mlădiţe de Merişor, Vaccinium vitis idae MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Extract de muguri de Tei, Tilia tomentosa MG=D1, 2 ml în apă, seara, zilnic, minim 30 zile.
.
- Spasmofilia - este o denumire generică a unei stări de rău generale, cu senzaţie de leşin, cu spasme şi contracturi ale fălcilor, ale mâinilor, ale altor muşchi din corp. Persoana este toată rece şi transpirată şi simte că îşi pierde complet controlul. Acestă senzaţie apare de cele mai multe ori când solicitările din viaţa persoanei din acel moment îi depăşesc posibilităţile fizice, emoţionale sau intelectuale. Spasmofilia nu este altceva decât o revoltă a organismului, supus la mai multe impulsuri decât poate procesa. Atunci se blochează şi refuză să mai facă orice. Administrarea calciului intra-venos duce la rapida ameliorare a simptomelor, pentru că acest mineral este atât substratul energetic al muşchilor (li se oferă o sursă suplimentară de energie), cât şi mineralul "protecţiei", cel care aduce "duritate, rigiditate şi sprijin" unui organism care simte că nu mai poate. Gemoterapia oferă următoarea schemă de tratament pentru o persoană care suferă de crize de spasmofilie:
- Extract din muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa
- Extract din muguri de Smochin, Ficus carica MG=D1, 2 ml în apă, la prânz şi
- Extract din muguri de Tei, Tilia tomentosa MG=D1, 2 ml în apă, seara
timp de 1-2-3 luni, funcţie de nevoile fiecărei persoane. Se observă combinaţia dintre două produse cu efect sedativ, Smochinul şi Teiul cu produsul cu efect de reechilibrare a mineralelor din organism, în special a calciului, Bradul.
.
- Sindromul picioarelor neliniştite (Resless legs syndrom) apare la persoane extrem de tensionate, dar care îşi controlează foarte puternic stările interioare. De aceea, doar către seară, când se mai relaxează, sau în alte circumstanţe (când stau pe scaun, sau când stau şi aşteaptă ceva) poţi observa acest simptom - dau tot timpul din picioare, le freacă, le mişcă, le bâţâie.
Gemoterapia propune următoarea schemă:
Extractul din mlădiţe de Vâsc, Viscum album MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa
Extractul din muguri de Smochin, Ficus carica MG=D1, 2 ml în apă, la prânz
Extractul din muguri de Tei, Tilia tomentosa MG=D1, 2 ml în apă, seara,
zilnic, timp de 1-2-3 luni, funcţie de nevoile persoanei.
.
Am discutat doar despre câteva probleme fizice apărute în contextul stresului. Gemoterapia propune produse cu efect sedativ general, dar şi cu acţiune calmantă locală, recunoscând importanţa cauzală a stării interioare, în producerea simptomelor fizice.

_
Copyright - Dr. Sorina Soescu
_
6 comentarii
0
13-12-2010, ora 17:43
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Buna seara, MR.Nick, o postare excelenta si foarte folositoare.Multumesc. Pacat ca medicul homeopat Soescu este in Constanta si eu in Buc. poate reuseam sa_mi rezolv sau ameliorez esofagita de reflux care nu mai raspunde deloc la alopate(nexium)Cand mai ai timp, te asteptam si cu alte informatii. O saptamana cu sanatate.
1
22-12-2010, ora 14:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Armina,

Vă mulţumesc mult pentru aprecieri, dar nu mi se cuvin mie, ci d-nei Soescu.
Din păcate, da, d-na Soescu are cabinetul în Constanţa, însă în Bucureşti există cel puţin 2 medici homeopaţi extrem de competenţi. Vă voi da datele de contact ale unuia dintre aceştia, în speranţa că nu voi fi inoportun şi că vă voi ajuta cu ceva.
_
Dr. Mihnea Dragomir
Email: doctordragomir@yahoo.com
Adresă: Bucureşti, str. Reconstrucţiei Nr.2, Bl. 26, Sc. C, Parter (zona Baba Novac)
Mijloace de transport:
» troleibuzele 70, 79, 92, autobuz 311 (staţia "Ion Ţuculescu");
» cea mai apropiată staţie de metrou: Dristor 2;
Telefoane:
» Nr. tel. fix al cabinetului: 021-3244560
» Nr. Dr. Mihnea Dragomir: 0726 195503
_

Contactaţi-l şi dânsul va face tot posibilul să vă ajute :-)
_

Cu ocazia naşterii Domnului nostru Iisus Hristos - Lumina lumii - vă doresc ca Bunul Dumnezeu să planteze în grădina sufletului dvs. florile alese ale virtuţilor; mă rog la El să fiţi binecuvântată, împreună cu familia dvs., cu tot ce aveţi şi veţi avea nevoie de ordin fizico-mentalo-psiho-spiritual, pentru ca florile plantate să fie udate de iubire, să fie îngrijite de lumină şi să înflorească în respectul faţă de Cuvântul Lui, ca dvs. să vă învredniciţi de gustarea propriului lor nectar în Împărăţia lui Dumnezeu - cea gătită de El celor ce-L iubesc pe El.
Harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu dvs. şi cu familia dvs.. Amin!
_
SĂRBĂTORI FERICITE!
_

Cu iubire creştină, respect, preţuire şi recunoştinţă pentru tot, dorindu-vă toate cele bune,
Nicuşor
0
22-12-2010, ora 16:47
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Multumesc mult pentru raspuns si urari, Nicusor, pe care ti le intorc insutit cu recunostiinta si iubire crestineasca.Dumnezeu va avea grija de tine caci , de la inceputul calatoriei tale prin aceasta lume ai aratat iubire, grija si dorinta fata de semenii tai( un lucru minunat si destul de rar in ziua de azi).Zile luminate, linistite si pline de iubire iti doresc tie si celor dragi. SARBATORI FERICITE.
Oana
1
07-01-2011, ora 17:37
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Vă mulţumesc mult, d-ră/d-nă Armina, pentru cuvintele frumoase. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu ce aveţi şi veţi avea nevoie.
Vă doresc toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
_
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
07-01-2011, ora 19:54
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
Multumesc mult, Mr. Nick, pt solutie, pt datele de contact. Orice informatie, care vine de la dvs este binevenita. Am auzit despre rezultatele medicului M. Dragomir. Merita incercat.

De asemenea, cu un timp in urma, intr-o revista supliment a JUrnalului National - am citit cateva pagini intregi despre medicina chineza practicata cu succes si la noi de medicul LI LUOXI.

Adresa: Str. Vasile Lascar, nr. 169, sector 2, Bucuresti
E-mail: liluoxi_ro@hotmail.com
Tel: 021210.4164
Mobil: 0788.864.333
Program de functionare:
Luni, Marti, Miercuri, Vineri: 9:30-19, Joi: 13-20, Sambata: 9:30-15

MI-am facut sperante atunci, chiar i-am trimis un mail la care am primit raspuns pozitiv din partea d-lui. Urma sa fac programarea. Nu am mai facut-o, dar, cred ca merita incercata si varianta asta. Am lasat datele pt oricine ar dori sa incerce -

De asemenea si metodele d-nei Iliesu sugerate tot de dvs, Mr Nick - cred ca sunt f bune. Depinde daca ne permitem financiar.

Multumim din tot sufletul - Mr Nick. Dumnezeu sa aiba fata indreptata cu mila si indurare catre dvs/catre noi, si toate nevoile sa vi se indeplineasca. As vrea sa va stiu sanatos si departe de orice suferinta. Dar cred ca nu prea stiu sa ma fac inteleasa.

Numai bine va doresc,
Cu multumiri
1
10-01-2011, ora 00:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu multă şi deosebită plăcere, Vreau să trăiesc, am oferit datele de contact. Sper să fie de folos cât mai multor persoane.
Vă mulţumesc din suflet pentru tot ce mi-aţi scris. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
_
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  •