Manifestari ciudate: senzatie de nod in gat, durere in piept, atacuri de panica

29-06-2008
Julianna
Nu este medic/terapeut
Julianna
Buna ziua,
De aproximativ 3 sapt prezint simptome ciudate pe care le-am atribui cand caldurii cand stresului. Am o stare proasta, senzatie de nod in gat, daca ma enervez uneori ma doare in piept, dar nu mereu, apatie generala, atacuri de panica. Azi am avut senzatia ca imi amortesc obrajii, si lucrul asta m-a tinut toata ziua. Nu am putut sa mananc si sunt balonata. Alta data mi-au amortit palmele. Am dificultati sa ma concentrez si uneori dificultati in vorbire.
Acum cateva zile am avut toata ziua un nod in gat( la baza gatului) si senzatia ca si cum sub marul lui Adam este o zona umflata.,. A doua zi a cedat, nu l-am mai simtit. Am facut si un puseu de tensiune, 153/99 dar o singura data, apoi a revenit la normal, 10-11 cat am eu.Pulsul in schimb sta constant 90-100. Chiar si cand ma trezesc este 85-87 desi tensiunea este cam 103/65.
Ce ar putea fi? Am facut un set de analize la medicul de familie, si astept rezultatul dar daca a mai intalnit cineva asa ceva va rog sa ma ajutati. Doctorita mea crede pana sa vina rezultatele ca este vorba de niste "minerale " varza respectiv calciu si magneziu cu care am mai avut probleme. Dar numai atat sa explice tot? Mai ales ca am facut cum a zis ea si am luat in fiecare zi magneziu si am baut apa, dar nu cedeaza. Iar amortiul obrajilor, ma termina.
Va multumesc, si multa sanatate.
4 comentarii
0
04-07-2008, ora 00:00
jeanny
Nu este medic/terapeut
jeanny
Cred ca ai probleme cu tiroida, ca ai simptome asemanatoare. Ar trebui sa consulti un endocrinolog si sa-ti faci analizele: TSH si Ft4, ca sa constate daca ai hipo- sau hipertiroida.
0
14-08-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cred ca ai probleme cu tiroida care iti deregleaza si metabolismul calciului si este posibil sa ai tetanie sau spasmofilie datorita carora sa simti acel nod in gat care de fapt poate fi un spasm si amortelile frecvente ale mainilor si a obrajilor. Fa-ti Triiodotironina libera, Tiroxina libera si TSH + calciu ionic si magneziu.
Insa observ ca este vb si despre o tahicardie, cred ca medicul de familie ar fi trebuit sa iti dea niste PANANGIN, pt ca ai pulsul mult mai mare de 70-80 (numarul normal de batai ale inimii pe minut)...oricum, mai bine tahicardie decat bradicardie!!!

Numai bine!!!
0
12-09-2008, ora 00:00
Sarah30
Nu este medic/terapeut
Sarah30
Buna Juliana,
ceea ce descrii tu aici sunt simptome tipice spasmofiliei / tetaniei, stiu ca si eu am. Dupa cum probabil stii boala este generata de lipsa de Ca si Mg. Jeanny scrie ca ai putea avea probleme cu tiroida. Se poate dar nu neaparat. Din cate stiu o afectiune a paratidoidelor poate duce la scaderea de Ca si Mg din organism, dar cauzele pot fii si altele, multe altele, printre care stresul, alimentatia, predizpozitia organismului tau etc
0
04-02-2009, ora 13:46
sorinbalan2000
Nu este medic/terapeut
sorinbalan2000
Salut, Juli. Scuze ca nu m-ai gasit "acasa". Ai peste 7 luni de cand suferi. Imi pare rau ca nu am fost prompt. Daca iti mai pot fi de folos cu ceva la ora asta, -
Nu a fost vina mea ca am lipsit. Acum voi fi, iti promit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Atacul de panică
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  •