Mancarimi cu aspect si senzatie de urzicatura, rog raspuns

25-04-2008
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Mancarimi frecvente ale pielii capului si corpului cu aspect si senzatie de urzicatura, mentionez ca uneori senzatia e mai intensa uneori m putin intensa sau absenta.Sunt zile cand aceste mancarimi chiar ma chinuie si zile cand nu ma mananca pielea deloc dar acele zile sunt foarte rare.Mentionez ca atunci cand am acele mancarimi puternice pielea este f calda chiar fierbinte.Va rog sa imi spuneti ce poate fii.Va multumesc.
29 comentarii
0
26-04-2008, ora 00:00
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Ar trebui sa mergi la un dermatolog si sa iti faci niste teste alergice sa vezi la ce esti sensibila. Urmezi acum ceva tratament medicamentos? sau in ultima perioada? Sunt foarte numeroase cauzele care iti pot determina aceste mancarimi dar cel mai bine este sa te prezinti la un medic dermatolog.
0
28-04-2008, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
O sa merg acum dupa Paste sa imi fac analizele alergice cred ca mai degraba la un alergolog, sper sa nu fie vb de altceva pt ca la analizele de sange ce le-am facut acum recent mi-au iesit eozinofilele peste limita normala.Tratament medicamentos nu urmez acum, iar siptomele acestea le am de 2 ani de zile.Abia astept sa treaca Pastele sa merg sa imi fac o serie de analize, vreau sa aflu cat mai curand ce e pt ca in timp situatia se inrautateste, macar sa stiu se poate vindeca si cum pt ca nu mai suport mancarimile acestea si starea generala f proasta care o am mai tot timpul...Va multumesc.
0
29-04-2008, ora 00:00
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Este deasemenea posibil sa fie determinate de ficat.nu iti pot spune cu certitudine dar este o probabilitate, tinand cont ca ai aceste simtome de atata timp. Oricum, ar fi cazul sa nu mai intarzii o vizita la medic.
Toate cele bune!
0
29-04-2008, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Asa presimt si eu ca are legatura cu partea digestiva ori viermisori sau altceva, pt ca de cand au aparut aceste mancarimi am si unele simptome digestive: dureri in zona stomacului, uneori varsaturi explozive (dar destul de rare), scaunul nu mai arata ca inainte iar adeseori prezinta mucus si resturi de mancare, balonare si uneori halena (desi respect regulile de igiena).O sa duc sapt viit. sa imi faca examenul copro si apoi o sa trec la investigatiile mai serioase.Ce analize imi recomandati sa fac?Va multumesc.
0
29-04-2008, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Am uitat sa mentionez ca toate aceste simptome (si mancarimile) devin foarte intense inainte sa merg la wc pt lipsa mare.
0
30-04-2008, ora 00:00
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Tin totusi mai mult sa cred ca este o problema digestiva decat o alergie. Aceste simtome sunt mai degraba reactia unei disfunctii a unui organ (poate fi vorba de ficat, de vezica biliara, pancreas, inclusiv stomac). Eu iti sugerez sa mergi in primul rand la medicul de familie, care poate intermedia cel mai bine acest proces, sa ii prezinti simtomele si sa ceri trimitere pentru a-ti face niste analize de sange, urina, scaun, niste analize ale aparatului digestiv, eventual o echografie abdominala (unde se pot vedea eventualii viermisori daca este cazul). Insa in primul rand niste analize de sange, urina si scaun ar fi primul pas pentru ca de acolo se poate afla urmatorul pas pe care trebuie sa il faci. Bafta si sper ca ti-am putut fi de ajutor.
Toate cele bune!
0
30-04-2008, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Ma bucur f mult ca ma sfatuiti ca nu stiu ce sa mai fac.Am facut in luna martie analizele de sange, urina si copro.La sange mi-au iesit eozinofilele peste limita normala 4, 8%, MCHC f mic 27, 7 g/dl iar MCH si el cam mic 25.2 pg.La urina : densitatea 1015, ph 5, acid ascorbic 20mg/dl si ca sediment urinar frecvente cristale de oxalat de calciu.La examenul copro nu mi-a iesit nimic nici la coprocultura nici pentru paraziti, dar am inteles ca trebuie repetat de mai multe ori.
Analizele de sange le-am mai facut si anul trecut in noiembrie, dar atunci mi-au iesit altfel, mi-au iesit bazofilele si monocitele peste limita normala, la bazofile 1, 55 % iar monocitele 7, 55%, VSH era atunci de 7 mm la 1 h.
Echografie mi-am facut de 2 ori anul trecut, viermisori au zis ca nu se vad.La ultima rezultatul a fost urmatorul:
-ficat omogen de dimensiuni normale;
-colecist partial evacuat postprandial nelocuit;
-VP 13 mm, CBP 8 mm;
-pancreas fin granular, omogen cu DAP maxim la nivelul capului
26 mm;
-splina de 9, 5/6 cm, omogena;
-rinichiul drept, rinichiul stang normal situati egali de 10, 5/5 cm,
cu IP bun bilateral, cu evidenta hipotonie pielo-caliceala
bilaterala fara calculi peste 4 mm.Rinichiul stang prezinta
bazinet bifid;
-VU in plenitudine, simetrica, pereti suplii;
-uter in anteversie-flexie, omogen, de 7/4 cm, arii ovariene libere
de formatiuni chistice, sacul Douglas liber.
Mentionez ca de 1 an jumate mi-a aparut in partea stanga chiar pe coaste mai jos o umflatura, ma doare la efort, e moale la palpare si imi creeaza discomfort.La echografiile ce le-am facut anul trecut, cei care mi-au facut echografiile mi-au spus ca nu stiu ce e aceasta umflatura, ca habar nu au.Si mai ceva, de cand am mancarimile si restul simptomelor am facut si stomatita desi respect normele de igiena.
Va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra despre analize. Va multumesc mult.
0
30-04-2008, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Mentionez ca am varsta de 25 de ani.
0
01-05-2008, ora 00:00
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Valoarea crescuta a euzinofilelor indica prezenta de boli alergice, leziuni maligne ale tesutului hematopoetic sau leziuni dermatologice distructive, ca termen general, asta explicand putin simtomele de ordin dermatologic pe care le ai. Asa ca eu te sfatuiesc ca urmatorul pas sa fie o vizita la medicul dermatolog, ocazie cu care ii vei arata si acea umflatura despre care el iti va putea spune mai multe si sa iti faci si acele teste alergice despre care iti spuneam initial. Intr-adevar, echografic nu apare nimic suspect.simtomele digestive pe care le ai insa pot fi o problema de digestie, problema cu intestinele. Acele dureri de stomac sunt acute? Situate in partea superioara a stomacului? Pentru ca daca raspunsul este da, poate fi vorba si de o gastrita, dar pentru diagnosticarea ei este nevoie sa faci o analiza de bariu, nu ti-as recomanda endoscopie pentru ca nu cred ca este cazul si este o analiza nu prea placuta.
Si daca tot faci o vizita la dermatolog, ii poti prezenta si stomatita, pentru a stabili care este cauza si originea ei, pentru ca si stomatitele sunt de diverse tipuri, generate de diferiti microbi.
O zi frumoasa, toate cele bune!
0
02-05-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
nu ati spus daca va ies leziuni sau nu pe piele??
sanatate multa
dr akram salem
medic specialist dermatolog.bucuresti
0
02-05-2008, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Durerile de stomac sunt ca niste crampe, da sunt in partea superioara a stomacului dar chiar acolo unde e umflatura am alta senzatie ca de usturime parca in interior si cand stau pe scaun si cand respir (cam tot timpul).O sa merg la un dermatolog sapt. urmatoare, sper sa gasesc unul priceput aici in oras, eu sunt din Arad, am auzit de d-nul dr. Darie din Tm ca ar fi foarte bun si din cate am inteles este un domn Dr. Darie la policinica Laser System din Arad, sper ca e vb de aceeasi persoana pt ca la aceasta policlinica vin medici din Tm.Daca nu gasesc un medic dermatolog priceput in Arad sau Tm ma duc si pana la Bucuresti numai sa stiu ca rezolv aceste pb de sanatate pt ca nu se mai poate asa.
Domnule dr. uneori imi apar ca niste zgarieturi pe picioare, desi nu ma zgarii sau bube cu puroi (ca si cele de varicela) dar f rar cate una mai ales pe picioare iar pielea de la maini mi se usuca f repede si mi se crapa uneori pana imi iese sange, iar pe corp am senzatii tare ciudate, nu numai usturime ci mancarime ci si parca mi-ar umbla ceva pe piele.O sa specific mai un lucru, ca de 2 ani fac frecvent puroi la degetul mare de la picior, se poate sa aiba si asta o legatura cu celalalte simptome?Si mai ceva, acum cativa ani la un exudat faringian mi-au gasit stafilococ auriu.Va rog sa imi spuneti parerea d-voastra.Va multumesc.
0
02-05-2008, ora 00:00
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Este posibil sa ai gastrita, de aceea iti recomand sa faci o analiza de bariu. Cat despre problema dermatologica, incearca la Arad si daca nu rezolvi nimic, poti veni la Cluj unde sunt cativa specialisti dermatologi foarte buni. Insa uite ca ai ocazia de a discuta direct cu un medic specialist dermatolog.
Toate cele bune!
0
03-05-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
dna angelica..incerc sa fac o sintza din tot ce aveti ca probleme si tot ce pot sa va spun fara sa vad leziunile sunt urmatoare:
1-este normal sa va manance pielea la apa fierbinte.. apa calda scade pragul de stiumul pt mancarime
2-puroi la degetul mare e f probabil o unghia incarnata.unghia creste in carne cumva??
in rest trebuie sa vad sa va pot spune mai multe...
sanatate multa
dr akram salem. medic specialist dermatolog.bucuresti
0
05-05-2008, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
O sa fac si o analiza de bariu.O sa merg saptamana aceasta la domnul dr. Darie sa vad ce zice si daca nu ma rezolva dansul urmatorul pas ar fi sa vin la Cluj, imi convine m. mult decat la Bucuresti pt. ca e mai aproape, numai sa imi recomandati d-voastra un dr. dermatolog foarte bun.
Stimate domn doctor va multumesc ca ma ajutati dar sa stiti ca pielea ma mananca tot timpul nu numai la apa calda (fac dus numai cu apa rece sau calduta de cand am aceste pb. pt ca daca as mai pune la aceste mancarimi si apa calda... ) si am bubite rosii mici pe decolteu, spate si cap iar pielea e aspra la pipait, sa nu mai zic de ten si de stomatita din gura (am si niste mancarimi in gura de nu mai pot, am incercat de toate, ape de gura si nu mai stiu cate dar tot degeaba).Ieri am adus la laborator pt. examenul copro 10 probe luate in 10 zile sa vada daca am paraziti intestinali deoarece am inteles ca acestia pot da asemenea simptome si mi-a iesit si eozinofilie la analizele de sange (maine primesc rezultatul si ma gandesc ar trebui sa iasa f. concludent fiind 10 probe luate in 10 zile ).Ca sa mai atenuez mancarimile pun comprese cu apa rece pe locurile unde ma mananca cel mai tare si intr-adevar pt un timp mancarimile scad in intensitate.La degetul mare e unghia incarnata.
0
06-05-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
cea mai buna analiza pt gastrita e endoscopie si nu bariu..!!.
o sa va trimit un nume de dermatolog in cluj
iar la unghia incarnata tratamentul este prin o mica interventie chirurgicala dar nu scoaterea completa a unghiei...apropo...unghia incarnata nu are nici o legatura cu mancarimile
0
06-06-2008, ora 00:00
bruj gheorghe
Nu este medic/terapeut
bruj gheorghe
buna ziua, as dori va rog o opinie a domnului dr.eu si sotia mea avem o mancarime de piele de vreo 3 luni mentionez ca sunt niste bube care ne ies pe corp, sunt rosi si cand ne scarpinam se umfla si apoi apar ca niste vase de sange sparte mai ales an apa cand facem baie, si ne mananca angrozitor noaptea, cand apar cand dispar.nu mai stim ce sa facem, am fost la un dr dermatolog si nea sugerat o alifie preperata an farmacie nea sugerat sa spalam toate hainele dar nimic...schimbator tot asa desi e a patra luna am dori sa ne dati o parere ce ar trebui sa facem...va multumim din suflet si asteptam opinia dumneavoastra.
0
16-07-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
cel mai indicat ar fi sa faceti o analiza a pielii la un laborator de micologie si vedeti exact despre ce e vorba, pt.ca sunt mai multe cauzelele ce pot determina mancarimile si bubitele aparute.sa nu fie scabie(raie in termeni populari)!!si schimbati dermatologul!!de unde sunteti?in bucuresti exista o doamna doctor dermatolog foarte buna la spitalul colentina!!contactati-ma pt detalii
0
03-09-2008, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua a trecut atata timp si tot nu am reusit sa scap de pb, ba chiar acum imi simt stomacul f umflat si se vede ca e cam umflat, mancarimile sunt tot mai puternice si bubitele se duc tot mai in jos, de pe decolteu coboara, am luat zilele acestea tratament pt giardia Zentel (desi nu mi-a giardia iesit la analize ) am zis sa incerc si asta..., intr-adevar 2 zile m-am simtit m bine dar acum iar ma simt groaznic, nu mai rezist in stilul asta si mi-e si frica sa nu fie ceva ce se ia si sa ia si prietenul meu:( Cu dr astia din Arad mori nu altceva!Am fost la dermatolog acu ceva vreme si mi-a prelevat putina piele pt analiza la microscop si mi-a spus ca nu e ciuperca sau altceva ci mai degraba o alergie sau giardia la fiere sau fiecat...Se poate ca o simpla alergie sa dea simptomele astea de aproape 3 ani de zile si sa se agraveze atat de rau?!?!Nu mai rezist am nevoie de un raspuns, probabil si eozinofilia aia crescuta are o mare legatura.Mancarimile din gura, usturimile, gingia umflata, mancarimea fetei, senzatia continua de mancarime a corpului si disconfort si pe langa asta pielea e f deshidratata cu oricate creme as da si oricata apa as bea!Nu mai pot in stilul asta imi distruge viata si cheful de viata nu mai rezist!Singurul care imi mai calmeaza putin mancarimile de pe corp si fata e Nizoralul!
0
03-09-2008, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Scuzati cele cateva greseli de ortografie dar nu am fost atenta cand am postat...Va rog daca este un dr. pe acest forum, care stie despre ce ar putea fi vorba ba chiar s-a confruntat cu un caz asemanator va rog frumos sa ma ajutati sa dezleg misterul acestei afectiuni!Va multumesc.
0
05-11-2008, ora 11:32
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Angellica, ti-ai facut analize pt helicobacter pylori, trichinella, toxoplasma, toxocara, giardia(se repeta de 3 ori consecutiv la interval de 7-10 zile)?
0
05-04-2009, ora 23:56
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna seara, desi a trecut atata amar de vreme tot nu am reusit sa scap de aceste pb...Mi-am facut din sange pt helicobacter pylori, hepatitele B, C si mi-au iesit negative...Pt. giardia am facut analiza copro de mai multe ori in ultimii 2 ani si de fiecare data mi-a iesit negativ, se poate cumva face analiza pt. giardia si din sange?Nu sunt sigura ca la copro iese rezultatul f concludent!Eu am intrebat aici in Arad la un laborator si mi s-a spus ca nu se poate face analiza din sange dar eu asa stiu ca se poate!Acum 2 zile mi-am facut iar analiza copro atat pt. paraziti cat si coprocultura (b. dizenteric, salmonella, v. holeric si yersinia) si mi-a iesit totul negativ.Pt. trichinella, toxoplasmoza si toxocara nu mi-am facut analize dar as vrea sa imi fac cat de curand, nu stiu in Arad unde gasesc un laborator competent sa mi le faca pt. ca am intrebat de testul pt toxoplasmoza si mi s-a spus ca dureaza m mult de 2 sapt.. ca nu au nu stiu ce substante speciale si asa m departe si uite asa am ramas cu el nefacut!Intre timp am fost la mai mult medici gastroenterologi si mi s-a spus ca sufar de o colita foarte urata, iau de 2 luni Biotics si nu se vede o ameliorare prea mare, s-a vazut putin (f putin) la inceput cand am inceput sa iau Biotics dar acum iar ma simt la fel: mancarimi puternice (uneori cu senzatia ca imi umbla ceva pe piele), piele uscata si sensibila desi beau peste 2l apa/zi, scaun cu mucus, bubite mici pe piele mai ales pe decolteu si spate, mancarimi in gura, pielea capului!Am fost si la 2 medici dermatologi si mi-au zis pur si simplu ca e alergie fara sa imi faca nici un fel de analize!Daca e alergie cum zic domnii atunci de ce mai nou o mananca si pe sora mea pielea?!
0
11-04-2009, ora 02:04
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua domnule Dr. Akram, am facut poze la aceste iritatii ce le prezint pe corp si v-as ruga frumos daca puteti sa va uitati la aceste poze sa imi spuneti parerea d-voastra, cred ca niste poze sunt mai concludente decat 1000 de cuvinte.Va multumesc si astept raspunsul d-voastra...
0
12-04-2009, ora 15:24
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
unde sunt pozele?
0
12-04-2009, ora 16:34
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua domnule dr. v-am trimis un mesaj privat, din cate am vazut nu se trimit instiintari pe e-mail pt. mesajele private primite si mi-e teama ca nu o sa-l vedeti.Intrati va rog in contul d-voastra iar acolo apare si mesajul ce vi l-am trimis.Va multumesc.
0
18-06-2011, ora 02:36
bobel26
Nu este medic/terapeut
bobel26
salut angellica te'ai tratat? am aceleasi probleme ca si tine si vreau sa te intreb daca te'ai tratat..credca este vorba de limbrici sau ceva virus, astept raspuns
mersi
0
23-06-2011, ora 04:09
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna, nu am reusit nici in ziua de azi sa aflu exact de unde provin pb. mele de sanatate din ultimii ani, dar cert e ca stau ceva mai bine cu pielea de cand nu mai folosesc orice gel de dus, orice creme de corp, de fata,...folosesc doar pt. piele atopica si de la Avene si sunt putin mai bine, ce am mai observat e ca si gama Protex imi face bine, plus ca am scos din alimentatie pe cat posibil prajelile, carnurile,...am inceput sa fiu ceva mai bine cu pielea din vara 2009, problema e ca la cateva luni dupa am inceput sa am dureri osoase, articulare, sa-mi pocneasca oasele, ganglionii cervicali inflamati chiar parestezii uneori mai ales la nivel cervical, membre si abdomen, nu stiu daca aceste simptome au legatura cu pb digestive si de piele pt. ca in toamna 2009 am fost muscata de o pisica de pe strada care a si murit la 3 zile dupa ce m-a muscat, iar aceste simptome au aparut imediat dupa, e posibil ca aceste simptome sa aiba legatura cu boala zgarieturii de pisica sau sa fie doar o pura coincidenta si sa aiba totusi legatura cu pb de pe piele si cele divestive de care sufar de cativa ani. Cert e ca la ecografie se vede o colita urata si mi s-a recomandat de N ori examenul copro dar interesant ca de cate ori am facut coprocultura si pt paraziti intestinali nu mi-a iesit nimic! Nu stiu cum sa mai detectez daca e vb de paraziti intestinali sau un virus intestinal fiindca la examenele copro nu imi iese nimic... In prezent la mine se pune problema de urticarie cronica, paraziti intestinali posibil nedepistati sau virus digestiv sau o boala autoimuna... Am facut analiza ANA si mi-a iesit pozitiva, interesant ca la profilul ANA imi iese tot negativ!
0
23-06-2011, ora 04:27
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Am facut intre timp si analizele pt. diverse virusuri: Hepatita B, C, HIV, apoi analizele pt. VDRL, toxoplasmoza., borellia si toate mi-au iesit negative. Mi-a iesit doar la urocultura Candida Krusei. Va spun sincer ca deja "m-am plictisit" sa mai umblu pe la doctori si sa fac pe analize, am tot umblat pe la atatia doctori in ultimii ani si mare lucru nu am rezolvat...mi se pare ca doar imi pierd timpul si banii si tot nu rezolv mare lucru sau chiar nimic. Invat incet incet sa traiesc cu problemele mele de sanatate si sa ma obisnuiesc cu ele, cert e ca nu pot continua asa la nesfarsit sa umblu pe la doctori sa imi pierd timpul si sa cheltui pe bani si sa nu rezolv absolut nimic, trebuie sa-mi traiesc viata si sa-mi vad de viitor. Simt ca ma lupt cu morile de vant si ca doar imi pierd timpul ca nu am sa gasesc pe cineva care sa ma scape de aceste pb de sanatate in viit. apropiat, poate nu in Romania...
0
23-06-2011, ora 04:38
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Am cheltuit o gramada de bani pe analize, doctori, drumuri la dr. de 3-4 ani cand puteam sa fac cu totul altceva cu acei bani si cu acel timp, f multi bani in acesti 3-4 ani cred ca banii stricati pe doctori si analize daca stau si ma gandesc se ridica la cateva mii de € (consultatii, analize de sange, rafiografii, ecografii,...) si nu am rezolvat absolut nimic, asta e, am obosit, dezamagitor...atatia bani pe degeaba.
0
12-01-2015, ora 12:57
marevna13
Nu este medic/terapeut
marevna13
Loredana, ai aflat care este cauza problemelor tale de sanatate?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •