Mama mea este alcoolica

29-05-2008
Adriana23
Nu este medic/terapeut
Adriana23
mama mea are o problema de mai bine de 15 ani.consuma alcool in cantitati mari.si-a pierdut locul de munca din cauza asta, si nu numai o singura data.s-a lasat de acest obicei patru ani de zile dupa care a reinceput sa bea.cand o intreb daca a baut ea neaga.sunt disperata.oricat am incercat sa o fac sa inteleaga ca nu e bine ceea ce face, ea nici macar nu ma baga in seama.in plus ma acuza pe mine ca beau(eu nu consum deloc alcool)vreau s-o ajut dar nu am posibilitati financiare ca s-o internez.ce as putea sa fac ca s-o ajut?
11 comentarii
0
15-07-2008, ora 00:00
5 pauni
Nu este medic/terapeut
5 pauni
Buna, Adriana!
Daca doresti mai multe informatii despre alcoolism si sprijin in demersul tau, da pe Google "alcoolism" si vei gasi un site, "Alcoolism- totul despre: cauze, evolutie, tratament. " Este de un real ajutor. Pe forumul site-ului vei putea primi sfaturi chiar de la alcoolici abstinenti, care stiu ce inseamna aceasta boala. Forumul are si ajutorul unui medic psihiatru. Succes!!
0
29-07-2008, ora 00:00
Fane24
Nu este medic/terapeut
Fane24
din clasa a 8 a am inceput sa beau mai mult decat e normal, bairamuri chefuri etc, cu pretenii, dupa ce am cunoscut o fata la care tzin mult am inceput sa ma gandesc.ca nu-i bine mam lasat de prieteni si ce mai e problema mea e ca ajung la 2 kg de vin 2kg de bere stand la calc, nu spun ca nush ce sa fac dar imi prind bine sfaturi
0
29-07-2008, ora 00:00
Fane24
Nu este medic/terapeut
Fane24
acum simt lipsa prietenilor, fiind un om foarete sociabil, si cred ca beau mai mult decat as bea cu ei, daca as sta cu ei fac si alte lucruri pe langa baut, nush senzatzii tari, cred ca imi plac, daca stau o sapt incep sa tanjesc, imi place comunicarea problabil prieteni noi etc, dar tot anturajul meu e ca si mine, cunosc normal si altzi omeni dar sunt excesiv de plictisitori, ce ar trebui sa fac??
0
29-07-2008, ora 00:00
Fane24
Nu este medic/terapeut
Fane24
scue ca ma luat valul, mama ta are vreun anturaj in care se bea????daca e asa eu am 19 ani si stiu ca nu e bine, nush ce satzi zic, probabil lipsa de barbat nush ce sa zic;) daca as sti nash mai bea nici eu probabil...
0
30-07-2008, ora 00:00
5 pauni
Nu este medic/terapeut
5 pauni
La 19 ani abia se cristalizeaza personalitatea, iti cauti locul. Eu am 29 de ani si pot privi in urma. Spre deosebire de altii, ai inceput sa constientizezi repede PERICOLUL la care te expui consumand alcool in exces. Bei cu scopul de a obtine o stare, deci ai o dependenta psihica. Probabil te simti in largul tau si dezinhibat cand bei. Oamenii noi pe care i-ai cunoscut probabil ca nu au aceleasi interese ca si tine, in timp ce cu vechii prieteni aveai in comun distractia si alcoolul. Lipsa unor responsabilitati poate duce la acest stil de viata. Gandeste-te cine esti, ce iti doresti de la viata, prietena ta te poate ajuta sa te descoperi, sa va maturizati impreuna. La aceasta varsta e greu sa gasesti o motivatie, dar nu imposibil. O motivatie poate fi UN OBIECTIV pe care ti-l propui. Oamenii evolueaza in timp si alcoolul duce la involutie, la degradare. Doreste-ti pentru tine TOT CE E MAI BUN. Solicita ajutorul parintilor sa te sprijine. Comunici bine cu ei? Chiar daca nu, o discutie cu mama ta ar fi potrivita. Va fi uimita de maturitatea ta, cand va vedea ca vrei sa evoluezi, sa fii responsabil, sa te maturizezi. Inconjoara-te de oameni care te iubesc (familia) pana iti vei gasi prieteni. Stima de sine, multumirea pentru ca faci ce e bine si nu ranesti oamenii din jurul tau vor deveni in timp mai importante decat alcoolul si senzatia de bine obtinuta prin alcool. Incearca sa obtii o senzatie de bine, de multumire fara alcool. Iti urez succes. Viata e mult mai frumoasa fara alcool.
0
10-05-2009, ora 02:54
agnana manole
Nu este medic/terapeut
agnana manole
Buna, ma bucur ca se vorbeste si despre asta. La mine e o problema in famile. Mama tatalui meu bea foarte mult zilnic, tatal meu de asemeni a baut toata viata dar in ultimii zece ani este ceva de neconceput, fratele meu mijlociu si el bea destul de mult dar totusi nu se urca niciodata beat la volan inca are control asupra alcoolului. Eu personal cind eram mai mica le cam trageam la masea. La 17 ani m-am mutat singura iar consumul de alcool a devenit din zi in zi mai putin prezent in viata mea.Acum beau de cel mult 4 ori pe an si in cantitati foarte mici un pahar doua si asta a fost.
Problema mea este ca sunt dimineti cind ma trezesc si imi este pofta de alcool binenteles ca nu ma pun sa beau dar chestia asta ma ingrijoreaza. Ar putea asta fi o chestie genetica?
0
07-12-2009, ora 20:43
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna tuturor!Pt Agnana Manole:eu din cate stiu poate fi o chestie genetica, in special daca unul din parinti a baut in timpul conceperii sau mama in timpl sarcinii.Mai poate fi poate o problem a subconstientului, proluand involuntar modelul parintilor.Sa nu ma intelegi, nu te acuz, ca doar si eu consum:P
0
07-12-2009, ora 20:54
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Pt Adriana23.Imi pare rau ca treci prin asa ceva, unul din cei mai buni prieteni are aceeasi problema, doar ca mult mai grav, adica chiar in cazul extrem, a ajuns sa-i confisce chiar lucuri din camera(televizor, bec, telefon) pt a se lasa de alcool.M-am informat in acest sens si din pacate nu existe lege care sa oblige alcoolicii ca sa se schimbe.Probabil iti va parea dur ceea ce-ti zic, dar singura varianta ar fi sa o prinzi o data ín forma rau de tot si sa chemi ambulanta(spunandu-le ca te-ai speriat ca va intra in coma alcoolica-ambulanta iese doar in cazuri de urgenta).Ar fi indicat daca ai putea rezolva asta din timp, sa vb cu cineva de acolo(daca ai ceva cunostinte) ca sa o trateze respecatbil.Acest prieten de care-ti povesteam chiar asta va face(mama lui a ajuns sa fure bani de la el, banii de banca, sa fure de la lucru) deoarece din cate am inteles mama lui are carnet de munca si-n acest caz se poate scoate ceva act de la consiliu cu care sa o interneze(chiar daca ea nu vrea-va folosi metoda poveztita de mine mai sus), si-n acest caz nu va plati 80 de lei spitalizare/zi(cred ca atat e mai nou).Succes, daca afli ceva anunta-ma te rog, imi doresc din tot sufletul sa-mi ajut amicul.Tie iti urez sa ai rabdare si sa-ti dea Dumnezeu puterea de a merge mai departe!
0
06-01-2010, ora 11:55
rviorel23
Nu este medic/terapeut
rviorel23
O organizatie non-profit a facut o platforma de tip e-health de ajutor online pentru persoanele cu un consum abuziv de alcool. Gratuit si confidential. Te inregistrezi si participi la 10 sedinte de terapie, poti contacta un specialist poti sa tii un jurnal al consumului iar la inceputul programului iti stabilesti obiectivul pe care vrei sa il atingi, sa renunti complet sau sa ai un consum controlat. Unii vor doar sa reduca consumul de exemplu. Totusi programul nu se adreseaza persoanelor cu o dependenta cronica care au deja nevoie de tratament medicamentos. Nu cred ca este reclama daca dau numele sitului pentru ca nu este comercial si nu este aducator de profit. www.alcohelp.ro
0
19-11-2010, ora 21:07
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Adriana - internarea in vederea tratamentului la alcoolici NU SE PLATESTE. Este altceva ca dai tu bani medicului, asistentelor. Unii iau, altii nu. La ce salarii au medicii in Ro si conditii de munca eu nu ma astept sa fie mai sfinti decat cei care conduc ministerul Sanatatii.

Dar avand in vedere ca mama ta neaga faptul ca e dependenta nu va fi de acord sa se interneze pe o sectie de psihiatrie
0
13-06-2011, ora 16:04
oana111
Nu este medic/terapeut
oana111
antilcool plant ajuta la ceva ? la folosit cineva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • Tratament nou împotriva dorinței de a consuma alcool la persoanele dependente
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  •