Maini si picioare umflate-Hepatita?

01-03-2010
utzica48
Nu este medic/terapeut
utzica48
Sufar de hepatitaC. Am facut tratament cu Interferon(Pegasis) si Ribavirina(Copegus)si nu l-am putut suporta decat 9 luni.Dupa 6 luni de tratament au inceput sa se umfle mainile si picioarele.Am 4 luni de cand am intrerupt tratamentul si nu mi se desumfla mainile si picioarele si ma dor foarte rau.
Daca cineva a mai trecut prin asemenea situatie, sa-mi spuna si mie cam dupa cat timp s-au desumflat!
Multumesc!
2 comentarii
0
01-03-2010, ora 15:52
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Mergeti la un medic homepat cu experienta si va poate ajuta. Mare prostie ati facut sa faceti tratament cu acest medicament care nu a vindecat si nu va vindeca vreodata pe cineva si acum ce aveti este urmarea directa a acestui tratament. Interferonul distruge sistemul imunitar in mod sistematic si are atatea in comun cu hepatita ca si tantarul cu balena. Un tratament nu numai inutil, dar si f. f.f.f daunator.
0
03-03-2010, ora 23:34
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Realitatea e undeva la mijloc: eu nu sunt deloc impotriva tratamentului homeopat, dar nici sa nu luam in deridere o schemat terapeutica deja consacrata in gastroenterologie: asocierea Interferon-Ribavirin. Eu am numerosi pacienti care au urmat acest tratament si sunt in remisiune completa virusologica ce se mentine de citiva ani.
Daca la un pacient nu a dat rezultate acest tratament, gata-trecem in extrema cealalta, cum ca "distruge sistemul imun(nu se spune sistem imunitar ci sistem imun!)". Va rog sa imi spuneti exact care efectori ai sistemului imun sunt "distrusi" si prin ce mecanism. Daca aveti vreo astfel de dovada, de ce nu o prezentati intr-o comunicare stiintifica comunitatii gastroenterologilor, poate renunta la un tratament atit de nociv?...
Eu nu doresc sa incep o polemica impotriva homeopatiei si nici nu am absolut nici un interes sa apar interferonul si ribavirina(chiar sa stiti ca sunt pentru homeopatie!), dar trebuie sa ne ferim de a spune lucruri categorice impotriva unor protocoale terapeutice consacrate si care au succese pe loturi de zeci de mii de pacienti in studii mari multicentrice.
Si acum ptr utzica: Desigur ca aceste medicamente au si reactii secundare, ele trebuie corect diagnosticate si tratate- in colaborare cu gastroenterologul care v-a condus terapia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici