Mai poate fi anxietate? | Forumul Medical ROmedic

Mai poate fi anxietate?

27-09-2013
george25
Nu este medic/terapeut
george25
Buna ziau, sunt un baiat de 20 de ani. Totul a inceput acum vre-o patru saptamani..intr-o seara cand nu puteam respira...(cauza : nu stiu de ce..) nu puteam respira, simteam un nod in gat, apasare pe piept, frica, ma gandeam numai la rau..greata, imi batea inima tare..a fost o noapte tare urata, am adormit foarte greu... Cam simtomele astea au durat cam o saptamana, incet, incet s-au ameliorat.
Am facut analizele, au iesit bune..am facut ecograf la glanda tiroida..a iesit bine, am facut la inima..ecografie..a iesit bine..am fost la neurologie, la o cunostinta si mi-a zis ca am putina anxietate..mi-o dat niste pastile..neuromultivit (vitamine) si anxiar..anxiarul mi-a zis sa il iau daca am nevoie..daca ma simt eu rau.
Acum in prezent ma simt mai bine, cu cateva exceptii, vreau si eu sa stiu daca mai am anxietate.. Psihic nu mai am nimic, nu mai ma gandesc la rau..sunt vesel, imi duc viata normal, dar fizic..in unele zile ma ia ameteala..si ma tine cateva ore bune, cateodata si toata ziua, si mai simt putin 'nod in gat' putin uscat gatul...si cateodata un vine sa oftez..si 'nu intra aerul bine in piept.'...dar daca ma linistesc si nu ma mai gandesc la respiratie..trece..singura problema mai mare ar fi..ametelile acestea...
Oare ar putea fi si din cauza ochiilor ? imi mai simt ochii obositi, dar vad bine.. in ultimu timp am petrecut mult timp la calculator..
O parere ceva ? Multumesc.
4 comentarii
0
27-09-2013, ora 16:18
Psiholog Stancescu Raluca
Identitate neconfirmată
Psiholog Stancescu Raluca
Buna ziua,

daca analizele efectuate au iesit bine, este posibil ca aceste simptome (ameteala, nod in gat, uscaciunea gatului sau a gurii, etc) sa se datoreze in continuare anxietatii. Ar fi indicat sa va adresati totusi unui medic psihiatru (inteleg ca initial diagnosticul de anxietate v-a fost dat de un neurolog). In urma evaluarii, medicul psihiatru va poate raspunde la aceasta intrebare.
O explicatie a starilor de ameteala poate fi si faptul ca hiperventilati - respectiv trageti mult aer in piept, fie atunci cand oftati, fie cand aveti senzatia lipsei de aer, si eliberati mult dioxid de carbon; acest lucru poate produce stari de ameteala. Nu este ceva periculos, dar poate fi neplacut. Incercati sa reduceti oftatul si sa respirati normal, chiar si atunci cand aveti senzatia lipsei de aer (este doar o senzatie, in realitate aveti de fapt suficient aer).
Pentru a intelege mai bine ce este anxietatea, cum se manifesta si ce mentine aceste stari, puteti descarca brosura "Tulburarile de anxietate" de aici: http://www.romedic.ro/psyclinic/articol/14435 (click pe "descarca fisier").
Multa sanatate!
0
27-09-2013, ora 17:18
george25
Nu este medic/terapeut
george25
Multumesc, ma scuza-ti..am gresit, am fost la PSIHIATRIE, nu la neurologie..La psihiatrie mi sa spus sa stau linistit, ca multi adolescenti trec prin asa ceva.. mi s-au dat acele medicamente.. neuromultivit si anxiar..si am facut si ekg la inima..si a iesit bine..anxiar nu am luat deloc pentru ca am inceput sa ma simt bine psihic, dar si fizic..ramanand doar ameteala si cateodata respiratia si nodul in gat..
O sa incerc sa nu mai oftez, poate cauza este aceasta...dar nu prea cred, deoarece de multe ori ma ia ameteala cand ma trezesc..cam dupa 15 minute..si atunci nu oftez.. si ma tine destul de mult..

Daca nu imi va trece sa mai ma duc o data la psihiatrie ?

O sa citesc si ce mi-ati dat, poate ma va ajuta ! Multumesc
0
27-09-2013, ora 18:05
Psiholog Stancescu Raluca
Identitate neconfirmată
Psiholog Stancescu Raluca
Daca starea dvs s-a imbunatatit fara medicatie, e posibil sa fi fost doar un episod, si sa nu aveti nevoie de interventie. Incercati sa faceti sport / miscare (va ajuta sa va expuneti la senzatii fiziologice, si sa scada atentia legat de acestea - pe de o parte, pe de alta parte ajuta la eliberarea de serotonina si va face sa va simtiti mai bine). Incercati sa nu mai oftati si sa respirati "normal" chiar si atunci cand aveti senzatia lipsei de aer. Incercati totodata sa nu evitati senzatiile fizice, ci, dimpotriva, sa va expuneti la aceste senzatii. In ceea ce priveste nodul in gat, fiti atent de cate ori aveti tendinta sa "inghititi in sec" si reduceti acest lucru.
In urma unui episod de anxietate, va puteti astepta ca simptomele fiziologice neplacute sa dispara treptat, si nu instant; mai aveti un pic de rabdare...
Adresati-va din nou medicului psihiatru daca aceste simptome nu scad / dispar dupa 2 saptamani. Daca aveti nevoie si de alte informatii, brosuri, sau materiale de self-help, imi puteti scrie.
Multa sanatate!
0
27-09-2013, ora 20:26
george25
Nu este medic/terapeut
george25
Va Multumesc, asa am sa fac ! O sa va scriu daca intervine ceva, Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul