Mai am nevoie de un consult neurologic?

05-06-2007
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Am fost internata pentru o perioada de vreo 3 zile la "Babes" (Bucuresti) pentru investigatii, medicul curant mi-a recomandat un consult neurologic. Dar in acel moment nu "se aratase" nicio cauza a problemlor mele de sanatate (dureri de cap, amorteli si furnicaturi in maini si picioare, dureri de spate, s.a.). Rezultatele analizelor au fost bune. Mai apoi s-a depistat la examenul coproparazitologic Dipilidium si Giardia. (M-am bucurat ca in sfarsit am gasit ceva...) Medicul meu de familie mi-a dat trimitere la un medic infectionist (parazitolog) pentru tratament.
M-am documentat si am aflat ca dipilidioza netratata duce la chist hidatic si ca uneori poate da tulburaririle neurologice de care ma plangeam eu si ca se trateaza cu Niclosamid su Praziquatel (pe care nu le-am gasit nici intr-o farmacie). Medicul infectinist la care am ajuns (o clinica privata) mi-a zis ca ce scrie negru pe alb in buletinul de analiza a o tampenie si mi-a recomandat sa fac ocolul lacului Herestrau timp de 3 saptamani si dupa aceea sa mai fac niste examene copro si apoi sa revin la el la cabinet.
Bun. M-am dezumflat cu cauza parazitologica a problemelor mele...(Omul avea o experienta in spate, deci trebuia sa-l cred pe cuvant desi nu si-a motivat parerea).
Am facut RMN cerebral pe care mi la- recomandat un alt neurolog - totul in limitele normale.
Radiografia lombara a relevat insa discopatie incipienta - in sfarsit avem ceva...

Medicul de familie mi-a dat numarul de tel a unui kinetoterapeut si m-am programat pentru maine, desi mi-e frica de kinetoterapeuti...

Intebarea mea e daca trebuie sa vad si un neurolog? Discopatia sa fie o cauza suficienta pentru durerile mele de maini si picioare si ceata de pe ochi si amorteli si furnicaturi?
Medicul curant de la "Babes" mi-a recomandat un anume neurolog cu care a colaborat si impreuna au rezolvat cazuri mai ciudate si in care are incredere. (Daca acel medic imi va spune ca nu am nimic atunci chiar nu am nimic)

De fapt problema mea e consortul care a obosit de toate investigatiile mele si ma implora sa ma opresc, cum spunea un medic de pe aici "viata e mult prea frumoasa ca s-o risipesti cautandu-te de boli"
2 comentarii
0
05-06-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Am ridicat si rezultatele analizelor endocrinologice (T3, T4, TSH), dintre toate doar T3 e marit, deci am si hipertiroidism, ceea ce explica scaderea drastica in greutate... motivul pentru care imi spune sotul ca "m-am ofilit"... Deci uneori e bine sa faci si niste investigatii in plus, mai afli una alta...
0
08-07-2007, ora 00:00
madalinac
Nu este medic/terapeut
madalinac
amortelile si furnicaturile le ai pe picioare si maini?
ti s-a spus de electromiografie? daca nu fa-ti una. poate acolo afli mai mult de unde ar putea fi amortelile.
si eu am asa ceva si am fost diagnosticata cu polineuropatie senzitiva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia este implicată în apariția durerilor de spate
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Cauze mai puțin evidente pentru durerea de spate
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  •