Macro adenom hipofizar - caut un raspuns urgent va rog!

11-01-2009
bidisis1
Nu este medic/terapeut
bidisis1
In urma unui RMN mi-au fost depistate urmatoarele probleme:
- Sinuzita cronica maxilara, pe care urmeaza sa o tratez, imi da niste dureri ingrozitoare de cap
- Hipofiza marita: 1.4/1.2/1.2 cm diametru, contur superior convex, semnal neomogem predominent in hiper T2 si izo-hiposemnal T1, cu identare a planseului sfenoidal paramedian posterior stang, contururi nete, regulate, fara efecte compresive asupra chaismei optice (necesita examinare IRM contrata hipofizare pt posibil macroadenom hipofizar)


Voi repeta RMN-ul pe hipofiza, dar avand in vedere ca simt presiune in crestetul capului si in gat si ca de 3 ani e zile simt o oboseala cronica/scaderea puterii de concentrare de dimineata pana seara, presupun ca macroadenomul exista.
Intrebarile mele sunt :

daca de 2 saptamani jumatate simt presiunea in crestetul capului exista sanse sa imi fie afectat nervul optic in curand?

Cat de grava este aceasta afectiune, si daca luam in considerare dimensiunile hipofizei, daca se poate vindeca cu medicatie, sau va fi nevoie de operatie?

As aprecia foarte mult daca mi s-ar raspunde, deoarece de 3 ani tot caut cauzele oboselii excesive, si toti doctorii m-au trimis acasa..(RMN-ul mi l-am facut din proprie initiativa )

Multumesc mult,
Andreea.
3 comentarii
0
11-01-2009, ora 19:25
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
păi în primul rând depinde ce fel de celule are adenomul. sunt unele care răspund foarte bine la medicaţie. apoi dispariţia adenomului face să se reducă simptomele afectării nervilor optici. du-te la endocrinologie la parhon, fă analize endocrinologice şi apoi vei vedea ce e de făcut... dacă e nevoie sau nu de medicaţie
0
13-01-2009, ora 14:46
Francesca001
Nu este medic/terapeut
Francesca001
Buna Andreea...am 11 ani si in cauza unei Bronsite am ajuns sa fac sinuzita.astazi am fost la medic si a trebuit sa imi fac o radiografie.pe medicul ORL nu l-am gasit si trebuie sa mergem la cabinetul particular..daca imi prescrie un tratament si isi face efectul o sa il scriu si tie..si o sa iti spun ce mi-a spus medicul...sper sa te faci bine...
0
18-02-2010, ora 19:36
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
buna bidisis

ai rezolvat problema cu adenomul? cum te mai simti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •