Ma simt cateodata asexual la pubertate?

19-03-2016
DARKUS
Nu este medic/terapeut
DARKUS
Salut. Sunt Marius, am 14 ani si am o problema. Zic de la inceput ca-mi plac fetele. Majoritatea colegilor mei din clasa au prietene, sau daca nu au sunt in cautare de prietene. Dar eu consider ca la 14 ani nu poate fii vorba de ceva serios, si nu vreau sa ma complic degeaba, si am un interes scazut de a cauta fete care 'sa-mi fie sortite' pt o saptamana-doua si apoi sa o iau de la capat, nu ma simt pregatit sa am o prietena, si de asta nici nu caut. Imi e teama ca, cand o sa fiu mai mare, [19-20 ani] nu o sa pot sa-mi gasesc vreo prietena, dar pe de alta parte, ma gandesc ca o fii si din cauza pubertatii. Voi ce parere aveti, ar fii cazul sa ma ingrijorez? Multumesc.
1 comentarii
0
19-03-2016, ora 09:16
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Pubertatea reprezinta o etapa complexa; se considera ca este cea mai complicata etapa prinncare trece fiinta umana. Aceasta inseamna o multime de transformari, pe toate directiile: psihologic, emotional, hormonal etc. Fiecare trece prin aceasta etapa in ritmul lui. Este normal sa ai stari schimbatoare. Da-ti voie sa treci prin acest proces de maturizare in ritmul tau. Daca ai necoie poti discuta cu un psiholog despre probleme sau neintelegeri atunci cand tu ramai fara raspunsuri.
In ceea ce priveste relatiile cu fetele la 14 ani este discutabil ce inseamna pentru tine aceste relatii. Pare ca te gandesti mai mult la relatie din perspectiva sexuala, pentru care este normal sa nu fi pregatit. Nu lasa vorbele si presiunile celorlalti sa te influenteze. Este un timp in toate, atunci cand te vei simti pregatit.
Aceasta nu inseamna ca nu poti sa fi prieten si cu fete, sa iesi cu ele, sa intelegi ca ele vin cu perspective si atitudini diferite, ca poti sa impartasesti diverse experiente cu ele, fara a fi neaparat vorba despre sex.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Disforia de gen accelerează tranziția la pubertare
  •