Ma ingrijorez pentru sotul meu

21-12-2009
Ilynka
Nu este medic/terapeut
Ilynka
Sotul meu(33 ani) cam de un an a inceput sa bea o cantite de apa exagerata( in jur de 5-6 l pe zi), in consecinta sa urineze frecvent, si foarte repede dupa ce consuma lichidele. Aproape in fiecare seara temperatura corpului lui este cam 37, 3. tin sa precizez ca anul acesta a avut niste probleme de sanatate si a facut tratament intensiv cu antibiotice. Initial a facut o sinuzita puternica si o infectie a nervilor faciali, originea infectiilor fiind la molari. dupa ce intr-un final la indicatia unui doctor si-a scos dintii cu pricina si in urma a inca 2 saptamani de spitalizare s-a simtit mai bine, si nu a mai avut acele dureri de cap ingrozitoare, decat arareori, durerile nu treceau decat cu antiinflamatoare( ketonal capsule), sau cu dexametazona. Inainte de asta in timpul acelei perioade in care a tot stat prin spitale fara niciun rezultat si a fost suspect de meningita. I s-a facut punctie lombara, rezultatele fiind negative. Insa la 2 luni dupa ce a fost externat ultima oara, starea lui generala s-a inrautatit, cefaleea a revenit, a vomat, nu se mai putea tine pe picioare si in seara respectiva l-am dus la spital, si dupa o punctie lombara a fost diagnosticat cu meningita purulenta. A stat luna septembrie in spital, dupa care a fost externat si de atunci nu a mai avut probleme neurologice, In schimb cum am mai spus bea foarte multa apa, urineaza des, seara cand vine acasa chiar daca nu face mare lucru ziua, este prea obosit ca sa mai aiba si activitate sexuala, chiar daca probleme de potenta nu are. Inca o problema ar fi ca este mai tot timpul balonat. Tin sa precizez ca greutatea lui corporala era de obicei in jur de 120 kg( a facut sport de performanta, nu este obez, are masa musculara), insa dupa ultima luna la spital a ajuns sa aiba 142 kg, de atunci a mai slabit un pic, acum are 135 kg, si o burta de toata frumusetea. Inca un lucru, are niste cearcane de toata frumusetea, insa astea le are de cand il cunosc, si le pun pe seama serviciului pe care il are(este sofer de tir, si apierdut foarte multe nopti la volan). Uneori se plange de dureri lombare si de o slabiciune in tot corpul. Alta precizare este ca acum jumatate de an a eliminat o piatra cam de marimea unui bob de porumb. Mama lui a inceput sa faca dializa de cateva zile, fiind diagnosticata cu insuficienta renala acuta, cauzata de rinichi polichistici. Tatal lui are si el probleme cu rinichii si hipertensiune arteriala. La sotul meu tensiunea arteriala este perfecta.Precizez ca la radiografiile facute la rinichi in prima jumatate a anului, cand a stat in spital cu acea infectie, nu s-au depistat chisturi, insa pe unul dintre biletele de iesire din spital, am gasit scris ceva de hidronefroza, insa asta s-a intamplat inainte sa elimine acea piatra.
Imi cer scuze pentru ca am scris un intreg roman aici, dar tare mult as vrea sa stiu daca avem pentru ce sa ne ingrijoram. va rog mult sa ma ajutati.
1 comentarii
0
21-12-2009, ora 14:50
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
v-aş recomanda să consultaţi un endocrinolog. uneori astfel de simptome sunt date de afectări ale hipofizei. endocrinologul îşi va da seama dacă chiar e ceva şi ce analize trebuie să faceţi. Multă sănătate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.