Ma doare o masea plombata ieri

24-02-2010
adinaioana
Nu este medic/terapeut
adinaioana
Ieri am fost la stomatolog pentru a-mi repara o masea. Era cariat rau, pan aproape de pulpa (asa mi-a spus doctorul). A decis sa nu-mi omoare nervul si sa mi-o plombeze asa. Dar problema este ca acum ma doare maseaua. Si ma doare putin si locul unde a fost facuta anestezia. Este normala aceasta durere? Astept raspuns cu nerabdare. V amultumesc.
82 comentarii 12 3 Înainte ›
1
24-02-2010, ora 12:51
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Este posibil ca durerea sa fi aparut ca urmare a actului terapeutic(mai ales ca a fost o carie profunda). Puteti lua niste antiinflamatorii doua zile si sa vedeti cum evolueaza. Daca durerea continua, apare spontan(fara nici un excitant), va trebui scos nervul (chiar daca camera pulpara nu a fost deschisa, din cauza cariei profunde ar putea exista o infiltratie bacteriana care sa fi afectat nervul). In ceea ce priveste durerea la locul anesteziei, nu va faceti probleme, aceasta va disparea
0
24-02-2010, ora 13:41
adinaioana
Nu este medic/terapeut
adinaioana
Va multumesc mult pentru raspuns. Am inceput sa iau Brufen. Sper sa se rezolve problema.
0
26-02-2010, ora 14:05
adinaioana
Nu este medic/terapeut
adinaioana
Buna ziua. Azi dimineata am fost la stomatolog ca nu mai puteam de durere. Mi-a scos nervul (sau cel putin asa a zis), si mi-a pus o pasta alba, urmeaza sa ma duc luni sa-mi faca tratamentul de canal si sa o plombeze. Acum eu simt durere cand apas pe masea. Este normal? Va rog frumos sa-mi raspundeti. Va multumesc anticipat.
0
27-02-2010, ora 21:30
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Da, este normal sa aveti sensibilitate la presiune din cauza plombei(pansamentului) care merge pana la varful radacinii. Aceeasi sensibilitate s-ar putea sa o aveti si dupa obturarea definitiva a radacinii. Durata acestei sensibilitati poate fi variabila(de la cateva zile pana la 1-2 saptamani). Daca durerea este deranjanta, puteti lua antiinflamatorii- 2 pe zi. Va doresc sanatate multa
0
01-03-2010, ora 11:40
adinaioana
Nu este medic/terapeut
adinaioana
Buna ziua. Acum m-am intors de la dentist. Mi-a facut tratamentul de canal si mi-a mai pus o plomba provizorie. Urmeaza sa ma duc miercuri sa o finalizeze. Mi-a facut si o radiografie dupa ce a terminat tratamentul, totul arata bine (asa a zis el). Ar trebui imbracata maseaua? Sau e suficienta o plomba? Doctorul a zis ca va decide miercuri daca imi va pune un pivot.
Va multumesc anticipat pentru amabilitate.
0
01-03-2010, ora 16:51
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Buna adinaioana. Maseaua trebuie imbracata in situatia in care distructia e asa mare incat o plomba nu ar mai rezista. Daca medicul a spus de pivot, probabil distructia e mare; se poate pune pivot si apoi reconstituita cu material foto(daca nu e foarte distrusa) sau imbracata cu coronita
0
04-03-2010, ora 12:30
adinaioana
Nu este medic/terapeut
adinaioana
Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez din nou. Azi am fost din nou la dentist. Inca nu mi-a pus plomba definitiva ca am o sensibilitate la masea (ma doare un pic cand ating de ea, pe lateral ). Mentionez ca am luat si antibiotice incepand de luni. Doctorul a zis sa mai asteptam pana luni-marti sa vada cum evolueaza. Ca e posibil sa ma fie un canal. La radiografie se vad toate cele 3 canale curatate. Cate canale are o masea? E posibil sa mai am unul, in afara de cele 3? Sau de la ce altceva ar putea fi durerea? El mai zicea ceva de sensibilitate din cauza ca a umblat pe canale. Va multumesc mult de tot.
0
04-03-2010, ora 20:04
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Buna seara. In mod normal o masea(atat sus cat si jos) are 3 canale, dar nu este exclus sa fie 4(mai ales la maselele din partea inferioara a arcadei)-n-ati specificat unde e localizata maseaua. De obicei, pe o radiografie clara se vede daca sunt mai multe canale. Sensibilitatea poate sa apara la presiunea in axul dintelui si de regula dispare spontan sau cu ajutorul antiinflamatoarelor. N-am inteles de ce ati luat antibiotice. Ati avut puroi? Pentru ca, intr-o pulpita(inflamatie a nervului) nu se dau antibiotice.
0
05-03-2010, ora 09:07
adinaioana
Nu este medic/terapeut
adinaioana
Buna dimineata. Maseaua se afla in partea de sus, in dreapta (numarul 16). Antibiotice mi-a prescris ca eram un pic imflamata acolo langa masea. Si mi le-a dat la doua zile dupa ce mi-a pus pombla definitiva. Eu am luat doar joi si vineri, iar in weekend nu le-am mai luat. Luni can am mers la el mi-a zis sa continui cu ele. Eu sper sa nu mai fie nevoie sa mai caute un al patrulea canal. Ma doare si cand ma spal pe dinti (dar numai in partea dinspre obraz si un pic cand apas pe ea). Sper ca am explicat bine ca nu prea ma pricep la termeni stomatologici. Ma sfatuitisa iau in continuare antiinflamatoare? El a zis sa iau numai daca ma doare.
0
05-03-2010, ora 10:57
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Buna. Vreau sa va intreb daca sensibilitatea a aparut imediat dupa obturatia de canal. Pentru ca daca sensibilitatea a aparut dupa o perioada in care nu ati avut probleme, atunci e ceva in neregula. Antiinflamatoare luati numai daca durerea impune acest lucru
0
05-03-2010, ora 11:14
adinaioana
Nu este medic/terapeut
adinaioana
Da, am avut sensibilitate de la inceput. E posibil sa ma umflu acum? Parca mi se pare ca sunt putin umflata pe partea deapta (sau poate e in imaginatia mea ca ma gandesc tot timpul la masea). Va multumesc mult pentru timpul acordat.
0
05-03-2010, ora 13:33
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
In mod normal, daca motivul pentru care vi s-a scos nervul era o pulpita seroasa (inflamatie a nervului) si obturatia de canal s-a facut corect, nu ar trebui sa va umflati. Daca a fost o pulpita purulenta(inflamatie purulenta a nervului) sau o necroza/gangrena pulpara(nerv mort), inainte de obturatia de canal trebuiau facute una/mai multe sedinte de dezinfectie a radacinilor. In caz ca nu s-au facut, infectia a persistat si e posibil sa va umflati.Eu v-am dat variantele posibile de diagnostic, dar nu stiu exact care a fost situatia initiala.Tot la fel ar putea fi, cum v-am mai spus, o sensibilitate normala a dintelui dupa obturatia de canal, care variaza ca durata de la pacient la pacient. In orice caz, medicul dvs. stie care a fost diagnosticul si e cel mai in masura sa va dea explicatii. Sper ca data viitoare sa aud ca sunteti bine. Va doresc multa sanatate!
0
15-03-2010, ora 09:50
adinaioana
Nu este medic/terapeut
adinaioana
Buna dimineata. Revin cu cateva detalii. Mi s- a pus un pivot la masea si mi s-a plombat definitiv. Nu ma mai durea la atingere. Ma mai durea doar deasupra gingiei (nu stiu cum se numeste locul acela) cand apasam. Dar problema este ca inca mai simt durere cand apas acolo. Este normal? Maseaua nu ma deranjeaza, pot sa mananc, sa ma spal pe dinti, nu simt nici o jena. De la ce ar putea fi acea durere? Va multumesc anticipat.
0
15-03-2010, ora 15:49
ali2007rik
Nu este medic/terapeut
ali2007rik
Buna ziua.Am si eu o problema, mi-am plombat o masea de aproximativ o saptamana si in afara faptului k nu pot manca in ea pt k am dureri foarte mari, ma doare si capul si gatul in dreptul acelei masele de jos.Mentionez k maseaua a fost foarte tratata de 2 ori pe sapt timp de 2 luni cu schimb de pansament, scos nerv, obturatie de canal si toate cele.Va rog sa-mi dati un sfat pt k nu stiu ce se intampla.va multumesc si astept rasp dv.
0
15-03-2010, ora 17:36
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Buna adinaioana. Sensibilitatea in dreptul varfului radacinii sugereaza o infectie localizata periapical. Nu stiu daca ati facut o radiografie; ar trebui facuta pentru ca doar pe radiografie se poate vedea
0
15-03-2010, ora 17:40
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Pt. ali2007rik. Dupa o obturatie pe canal s-ar putea sa aveti o oarecare jena in axul dintelui cand muscati sau atingeti dintele cu limba. Dar nu se justifica durerile puternice, cu iradiere. Ar trebui sa faceti o radiografie pe care se va vedea cum este plombata maseaua pe canale si daca nu exista un granulom
0
15-03-2010, ora 17:47
ali2007rik
Nu este medic/terapeut
ali2007rik
multumesc mult, asteptam raspunsul dv cu nerabdare.o sa ma prezint maine la doctorul meu stomatolog sa-i prezint problema mea.
0
16-03-2010, ora 09:52
adinaioana
Nu este medic/terapeut
adinaioana
Buna ziua si va multumesc mult. Radiografie am facut dupa ce s-a terminat tratamentul de canal si totul era in regula. Mentionez ca am avut aceasta durere de la inceput, de cand am inceput sa-mi lucreze la masea. Initial am crezut ca este de la anestezie. O sa ma duc luni din nou la dentist. Este prea tarziu luni? Si daca am infectie trebuie sa-mi umble din nou la masea? Sau care este procedura?
0
16-03-2010, ora 20:40
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
O durere la nivelul gingiei in dreptul varfului radacinii sugereaza, asa cum am spus, o infectie. De la anestezie nu poate sa doara atata timp. Nu stiu care a fost diagnosticul initial, inainte de a scoate nervul. Pentru ca daca a fost o gangrena, inainte de obturatia finala de canal, trebuiau facute cateva sedinte de dezinfectie a canalelor(care trebuie sa fie fara secretie si miros inainte de obturatia definitiva. In situatia in care canalele nu sunt sterile, infectia persista chiar daca in acest moment pe radiografie nu se vede nici o reactie periapicala).V-am prezentat un ex. de situatie, repet nu stiu care a fost diagnosticul.In caz de infectie, da, trebuie sa se reintervina, mai dificil in cazul radacinii cu pivot(este riscant sa se scoata un pivot de pe radacina- se poate fractura). Cel mai in masura sa va ofere explicatii este medicul dvs., el cunoaste cazul cel mai bine
0
14-04-2010, ora 04:10
gioviii
Nu este medic/terapeut
gioviii
buna dimineata.am o durere ingrozitoare de masea partea stangasus am fost mai de mult la stomatolog cu acelasi dinte care e in cauza si in momentu de fata si cica mio pus ceva acolo ca sa imi omoare nervu in termen de 10 zile si dupa aia mia spus sa ma duc sami scoata nervu mort din masea si eo nu mam mai dus si vad ca ma doare.e ceva grav?precizez ca dintele sa rupt si a mai ramas doar un coltosor din el...ce pot face?
0
14-04-2010, ora 16:15
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Daca v-a pus "ceva" sa va omoare nervul si nu ati mai fost la medic, s-ar putea ca acea masea sa fie compromisa. Faceti o radiografie si mergeti urgent la medic. Si pe viitor, daca va mai fi nevoie sa vi se scoata nervul la vreun dinte, va sfatuiesc sa optati pentru anestezie si nu pentru substante care "omoara" nervul pentru ca in cazul acestora tratamentul se face in mai multe sedinte si implica anumite riscuri
0
18-04-2010, ora 18:43
NICOLETUTZA
Nu este medic/terapeut
NICOLETUTZA
Pentru adinaioana
Si eu am avut probleme cu molarul 16, partea dreapta, sus.Fusese tratat anterior dar tot imi facea probleme.Am mers la un specialist in endodontie si mi-a explicat ca in 90% din cazuri molarul are 3 radacini si 4 canale.Mi-a descoperit al 4-lea canal.Intr-o radacina aveam 2 canale, ambele foarte curbate iar cei care mi-au lucrat inainte mi-au curatat decat un canal si au creat o cale falsa, au lucrat drept in loc sa urmeze curbura.Eu am ajuns la rezectie apicala, facuta de acelasi specialist in endodontie.Dupa operatie, mi-a spus ca cele 2 canale curbate se intalneau inainte de a ajunge in capat, iar zona aceea comuna ramasese nelucrata. Aveam si infectie la radacina, desi luasesm multe antibiotice, insa Infectia nu aparea pe radiografie..
Multa bafta!Sper sa ti se rezolve problema.
0
27-05-2010, ora 08:25
marlenn
Nu este medic/terapeut
marlenn
buna dimineata...am si eu o nelamurire.am avut o masea cariata, acum 3 zile am fost la stomatolog, mi-a pus un pansament cu calmat, iar a 2-a zi mi-a facut anestezie de mi-a scos nervul si mi-a plombato.nu inteleg de ce ma doare, nici nu pot sa calc pe ea...avand nervul scos nu inteleg de ce nu e ok...astept un raspuns va rog...
0
27-05-2010, ora 10:40
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Dupa obturatia de canal este normal sa aveti o oarecare durere cand muscati pe masea, care este mai mult sau mai putin accenuata si care poate sa dureze pana la o saptamana sau mai mult. Daca sensibilitatea este mai puternica puteti sa luati antiinflamatorii(gen Aulin sau alceva pe baza de ibuprofen) si stati linisita. durrea va dispare
0
13-06-2010, ora 03:28
crapel84
Nu este medic/terapeut
crapel84
Acum 2 saptamini am fost si mi-am plombat o masea care se crapase.La acel moment nu mia scos nervul si nici dupa plombare nu am avut dureri dar dupa 2 saptamini a inceput sa ma doara de nici nu pot sa string din dinti si ma doare tot maxilarul si simt cum imi zvicneste ceva la baza maselei astept un raspuns va rog mult de tot ca acum stau si ma gindesc daca so scot sau nu
0
13-06-2010, ora 09:41
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Buna crapel84; ar trebui sa faceti o radiografie- este posibil sa fie o pulpita (o inflamatie a nervului), caz in care se scoate nervul sau poate sa fie infectie pe radacina (cu/fara depasirea varfului radacinii-sa vede pe radiografie)-caz in care, in functie de situatia radiologica, se trateaza sau se extrage. Nu ar trebui sa mergeti din start pe ideea extractiei, deoarece este posibil sa poata fi tratata. Multa sanatate!!
0
22-06-2010, ora 18:56
andre2726
Nu este medic/terapeut
andre2726
Acum ceva vreme am avut probleme cu cariile in fine mi-au fost curatate si plombate si acum dupa ceva vreme ma doare din nou am fost la medic mi-a mai pus odata plomba dar acum am senzatia ca tot ma doare dar parca putin mai rau e normal? ce as putea face maine am programare dar e foarte greu sa stau asa nush ce sa fac.;-[[[[[[[[[[[
0
23-06-2010, ora 16:47
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
La o carie simpla, necomplicata, dupa obturare nu este normal sa doara. Este posibil, daca durerile sunt spontane, neprovocate de un stimul, persistente, sa fie o inflamatie pulpara sau chiar o gangrena. Daca nervul este scos, este posibil ca dupa obturatie, cateva zile, sa aveti o sensibilitate mai mult sau mai putin accentuata cand apasati pe dinte
0
04-07-2010, ora 19:30
campeansebastian@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
campeansebastian@yahoo.com
Buna ma numesc SebiC. si am si eu o problema stomatologica.
Pe la mijlocul lunii Aprilie am fost la doctorul meu stomatolog cu radiografie facuta la toti dintii si mi-a spus ca am o carie la mesaua a -3-a de jos partea dreapta si ca trebuie plombata.
Zis si facut, mi-a plombat-o dar nu mi-a scos nervul, spunand ca daca ma doare ca mananc pe ea sa revin la el.
A doua zi eram din nou la cabinet deoarece ma durea cand mancam pe ea si mi-a polizat plomba
(spunandu-mi ca poate ma doare din cauza ca este prea mare plomba) si mi-a mai spus ca daca si acum ma v-a durea sa ma intorc pentru ca trebuie sa imi scoata nervul.
Bineinteles urmatoarea zi eram din nou pe scaunul din cabinet pentru a-mi scoate nervul si a-mi pune plomba provizorie (pansament cred) cu care am stat 1 sau 2 zile ca trebuia sa plec din tara si dupa 1 sau 2 zile mi-a pus plomba finala (in prealabil mi-a curata ff bine locul, cu protectie impotriva intratrii salivei la masea-acel cauciuc verde cred-nu stiu cum se numeste), tot felul de substante introduse acolo, am si sangerat destul de mult (mi-a spus ca este o carie mare).
De atunci toate bune si frumoase fara nici o durere mancat pe ea de toate absolut fara nici o durere...pana acum 4-5 zile (1 iulie cred) cand am simtit ca atunci cand mananc pe aceea masea ma doare plomba, sau daca apas cu dejetul pe ea, in rest asa nu ma doare absolut de loc daca nu o apas sau presez cu partea de sus pe plomba.
Va rrog frumos sa imi spuneti ce poate sa fie si ce ar trebui sa fac.
Precizez ca nu sunt in tara, astfel as fi mers la doctor stomatolog deja.
Precizez ca gingia nu s-a umflat deloc, este doar putin rosie langa masea (si alti dinti imi mai sangereaza la periaj), nu ma doare absolut nimic daca nu o presez, nu m-am umflat la ganglioni (semn de puroi sau altceva), doar ca ma doare la presare pe ea.
Ce ar putea sa fie si ce ar trebui sa fac (tratament sau orice altceva).
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
SebiC.
0
05-07-2010, ora 18:07
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Trebuie sa faceti o radiografie pt a se vedea daca este obturat corect sau daca nu este o infectie la varful radacinii (simptomele pe care le aveti dupa atata timp de la obturatia definitiva sugereaza acest lucru) sau mai poate fi un canal suplimentar care a ramas neobturat
Adaugă un comentariu / răspuns
82 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  • Plombele din amalgam/metalice trebuie schimbate?
  •