Ma doare gingia doar cand mananc.

17-01-2010
marian78
Nu este medic/terapeut
marian78
Am o problema cu gingia. Cand mananc ma doare gingia. Iar daca mananc muraturi ma doare mai rau. Cand incepe durerea trebuie sa ma opresc vreo 3 min. Daca ating cu limba atunci in locul acela ma doare. Daca ma opresc vreo 3 min. imi trece si daca ating cu limba nu mai ma doare. Cand ma spal cu sare si bicarbonat pe dinti si gingii nu ma doare deloc. Am schimbat pasta de dinti inainte foloseam Sensodyne verde, periuta la fel. Cateva zile am pus(apasat) pe gingie cu vata + apa oxigenta pe locul respectiv, iar durerile nu mai sunt asa de intense cum erau inainte. Am lasat un link cu o poza si am incadrat cu verde locul care ma doare.
http://yfrog.com/7gimage3ixj
2 comentarii
0
17-01-2010, ora 13:08
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
mergeti la stomatolog, de preferat un medic cu specializarea parodontologie. din cate imi dau seama la prima vedere a fotografiei trimise de dvs aveti nu numai o inflamatie localizata a gingiei, in locul dureros, ci si o afectare generalizata gingivala. vad papilele dentare ( adica gingia dintre dinti) afectate, spatii intre dinti mai largi decat ar trebui sa fie in mod normal, ceea ce pot fi insotite si de o resorbtie a osului din jurul dintilor ( aspect vizibil numai pe o radiografie). poate ma insel, am vazut doar o fotografie. cel mai sigur mergeti la un consult, o eventuala boala parodontala trebuie descoperita si tratata in stadii incipiente pentru a avea succes.
0
20-01-2010, ora 20:15
marian78
Nu este medic/terapeut
marian78
Problema a fost de la Sensodyne cu fluor, cel ambalat in cutie verde. Am schimbat-o cu pasta de dinti FOREVER BRIGHT cu Aloe Vera iar dupa vreo 3-4 zile nu mai ma durut gingia. Probabil in viitor am sa o combin cu pasta de dinti LACALUT + apa de gura, pentru ca imi sangereaza putin si gingiile.Am vazut un test facut la microscop pe bune nu pe vorbe, cu diferite bacterii iar Forever bright cu aloe vera a iesit pe primul loc, urmatorul a fost Colgate...restul nu imi sunt cunoscute. Imi pare rau ca nu au testat Sensodyne, Lacalut si Parodontax. Am inteles ca de la parodontax se depune tartru - sa le mai de-a de lucru la stomatologi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul