Medicament pentru cancerul pulmonar

22-01-2014
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Bolnavii de cancer pulmonar au noi sperante pentru tratarea acestei maladii temute. Un nou medicament este acum testat de specialisti.
Tratamentul este produs de compania Roche, el numindu-se MPDL3280A, scrie inquisitr.com. Medicamentul a redus tumorile in cazul a 23% dintre bolnavi.
El a fost administrat unui numar de 53 de pacienti, fiind mai eficient in cazul celor care au fumat in trecut sau erau fumatori inclusiv in perioada primirii acestei terapii.
Conform articolului aparut in revista 'Medical News Today', 26% dintre pacientii cu rezultate bune obtinute cu acest tratament erau fumatori.
El este o forma de imunoterapie, aceasta marind capacitatea sistemului imunitar. Noul tratament ajuta sistemul imunitar sa detecteze si sa elimine celulele canceroase.
Participantii la teste au primit medicamentul MPDL3280A timp de 18 luni, iar ei au raspuns pozitiv la tratament in termen de aproximativ 12 luni.
El a fost eficient si in cazul bolnavilor al caror corp nu a raspuns bine la chimioterapie. Doctorii spun insa ca tratamentul are si efecte secundare serioase.
Medicamentul va fi oferit publicului in curand. Coordonatorul acestei cercetari, Jean-Charles Soria, spune ca tratamentul chiar functioneaza impotriva cancerului la plamani. mai mult
0 comentarii

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.