Lycopus virginicus - un remediu pentru hipertiroidie

10-01-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Din familia Labiatelor, există un remediu foarte interesant, numit Lycopus virginicus care este preparat ca remediu homeopat. Principalele sale indicaţii clinice sunt probleme ale tiroidei, cu evoluţie spre hipertiroidie, cu afectarea cordului şi a circulaţiei. Starea emoţională a persoanei care are nevoie de Lycopus este de mare instabilitate interioară, cu trecerea rapidă de la un gând la altul, de la o acţiune la alta. Această instabilitate determină şi o iritabilitate accentuată, precum şi o stare de hiperexcitaţie mentală, în special în a doua parte a zilei.
Persoana are de cele mai multe ori palpitaţii, agravate la mişcare, la cel mai mic efort fizic, atunci când urcă scări, dacă este prea cald afară sau stă într-o cameră încălzită şi dacă se gândeşte la problemele sale (adică dacă se teme să nu o apuce palpitaţiile, atunci o apucă). De asemenea, pot apare palpitaţii după somn.
Alte simptome ale persoanei care are nevoie de Lycopus virginicus sunt setea foarte intensă, pentru mari cantităţi de lichide, dacă se poate reci şi foamea crescută. Dar în acelaşi timp pot apare senzaţii de constricţii la nivelul laringelui, cu nod în gât şi dificultăţi de înghiţire.
Un simptom important este starea de apăsare pe piept, cu dificultatea de respiraţie. Această problemă se agravează dacă persoana stă întinsă pe partea dreaptă, după mişcare sau cel mai mic efort fizic. De asemenea, stările de sufocare sau apăsare pe piept pot apare dimineaţa şi seara, într-o cameră caldă şi se pot ameliora după masaj sau frecţionarea toracelui.
În acelaşi timp cu senzaţia de sufocare poate exista o stare generală de nervozitate accentuată, însoţită de extremităţi reci, de o mare agitaţie, în special seara şi noaptea. Frecvent poate apare o senzaţie de durere la nivelul globilor oculari, care au tendinţa să protruzioneze din orbite (simptom tipic al hipertiroidiei).
O indicaţie specifică şi punctuală pentru utilizarea acestui remediu homeopatic este reprezentată de hipertiroidia care debutează odată cu menopauza.
Remediu poate fi administrat zilnic, în diluţii mici, CH9, sau săptămânal, în diluţii CH30 sau CH200, funcţie de similaritatea între tabloul descris mai sus şi cel regăsit la pacient (principiul homeopatiei).
Atunci când este bine indicat, poate fi folosit ca adjuvant la cazurile severe de hipertiroidie sau ca tratament unic pentru cazurile uşoare, favorizând reglarea funcţiei tidoidiene şi dispariţia simptomelor cardiace asociate."

Dr. Sorina Soescu
copyright - www.postamedicala.ro
11 comentarii
0
28-02-2010, ora 23:58
vic_tor51
Nu este medic/terapeut
vic_tor51
Intrebarea mea este, care este schema de tratament cu Lycopus in cazul senzatiei de constrictie la nivelul laringelui, de gheara la baza gatului si senzatii de sufocare, cu palpitatii si extrasistole, in cazul in care analizele de tiroida sunt in limitele normale, iar ecografia arata o tiroida curata.
1
01-03-2010, ora 07:47
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Simptomele dvs. nu sunt specifice acestui remediu, Lycopus. Semnalmentele precizate de dvs. sunt specifice distoniei neuro-vegetative şi nu numai (în special globus istericus - gheara din gât, palpitaţiile şi extrasistolele). Vă rog să consultaţi un medic homeopat care practică homeopatia unitară. După ce vi se va face anamneza, vi se va recomanda un remediu constituţional, diluţia acestuia. durata şi frecvenţa de administrare.

Sugestie:
- Emocalm (2 comprimate de 3 ori / zi, înainte de cele 3 mese principale, administrate maxim o lună);
- Polivitamine - naturale de la Hofigal cu calciu şi magneziu - 1 cp. X 3 ori / zi, după cele 3 mese.

Consultaţi medicul!

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
24-01-2011, ora 03:07
hamster
Nu este medic/terapeut
hamster
va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in situatia in care am fost diagnosticata cu hipertiroidie in urma analizelor TSH si Ft4, dar eu ma simt bine si NU AM NICIUN SIMPTOM al acestei boli. Sa fac tratament sau sa ignor?
1
25-01-2011, ora 08:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Hamster, repetaţi analizele la alt laborator, iar dacă se reconfirmă hipertiroidia, mergeţi cu analizele la un medic endocrinolog. Veţi fi examinată şi tratată corespunzător!
__
Există probabilitatea ca analizele respective să aibă rezultate eronate. Nu de puţine ori apar erori, însă când analizele sunt făcute la alt laborator şi valorile anormale se confirmă, probabilitatea respectivă scade până aproape de stadiul inexistenţei.
__

Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Mr. Nick
0
25-01-2011, ora 20:48
hamster
Nu este medic/terapeut
hamster
din pacate am facut analizele la 3 laboratoare aveti vreo parere?
1
26-01-2011, ora 05:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Rezultatele celor 3 laboratoare au indicat prezenţa unei hiperfuncţii tiroidiene? (au confirmat TOATE hipertiroidia?).
Dacă răspunsul va fi afirmativ, vă rog, consultaţi un medic endocrinolog!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
27-01-2011, ora 11:30
hamster
Nu este medic/terapeut
hamster
Buna ziua, din pacate au iesit cam aceleasi rezultate, am fost si la medicul endocrinolog, am urmat tratamentul sau si s-a blocat glanda tiroida, iar eu nu ma simteam bine. Asa ca am intrerupt tratamentul si analizele sunt aproape tot acelasi desi am facut un tratament homeopat. Intrebarea era retorica daca ma simt bine, accept analizele asa cum sunt sau perseverez in cautarea unui tratament care sa aduca analizele in parametri normali?
Multumesc pentru parere
1
16-02-2011, ora 05:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Hamster, Slavă Domnului că măcar vă simţiţi bine.
Perseveraţi în căutarea unui tratament avizat de un medic, pentru a vă trata problema, pentru că NU este normal să trăiţi cu o hiperfuncţie tiroidiană.
Dacă v-aş recomanda un terapeut foarte bun din Bucureşti, credeţi că aţi putea merge?
0
18-02-2011, ora 18:07
hamster
Nu este medic/terapeut
hamster
Buna ziua si va multumesc mult pentru atentie.
Sigur ca multumesc Domnului pentru tot.
Daca imi recomndati pe cineva, ma duc, pentru ca, dupa cum va spuneam, in ultimile 10 luni am incercat cu Thyrozol, am abandonat si acum din octombrie am tratament homeopat cu gemoterapie (calin, sanger, nuc) si granule (calcarea fluorica, fucus, conium, spongia, lycopus, lapis, tiroida toate CH 15). Oricum la sfarsit de martie repet analizele.
Astept recomandarea. Inca o data multumiri si urari de bine.
1
21-02-2011, ora 16:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

_
Prof. dr. ANA-MARIA ILIESCU
Cabinetul ANASAN
str. Valea Furcii nr. 8, sector 6, Bucureşti,
Tel. fix: 021/ 777.71.96
Tel. mobil: 0722.552.992 (tel. personal)
_

Toate cele bune,
Nick
0
18-05-2013, ora 23:44
mihaelasa
Nu este medic/terapeut
mihaelasa
buna seara !

in urma cu ceva timp, mai exat 3 saptamani am fost si eu depistata cu noduli plini cu lichid, pe fiecare lob al glandei tiroide am cate unul, am facut analizele de sange recomandate de dr endocrinolog si rezulta a sunt in limitele admise, nu am fost diagnosticata cu nimic, doar mi s-a explicat a exista acei 2 noduli, unul dintre ei prezinta putine calicifieri insa nu am de ce ma teme. ok...pana aici.
de 3 zile iau tratament reconadat de d-nul dr jurj calcarea phosph ch 9 de 3 x 3 timp de 2 saptamani dupa care sa continui timp de 3 luni calcarea phosph ch 30 doar in zilele de L si J.
problema care este, a 2 a zi de la inceperea tratamentului, am senzatia de nod in gat, ca si cum a ramas ceva acolo si nu pot inghiti, credeti ca este vreo problema ? as dori sa pot nota toate rezultatele la investigatiile facute pentru a putea primi un raspuns mai concret, nu sunt in tara si ma ingrijorez putin.
merci anticipat pentru raspuns, o seara placuta !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.