Luxatie rotuliana

13-03-2014
edudin
Nu este medic/terapeut
edudin
Buna ziua! Sunt un baiat de 16 ani si pe 4 martie, in timp ce jucam fotbal la ora de sport, am simtit ca-mi fuge rotula de la piciorul stang. Am pus o compresa cu apa rece si, dupa 10-20 min, mi-a scazut durerea si am putut sa merg. Rotula mi-am reasezat-o eu singur, din instinct. Am mers la spital si mi s-a spus intai ca am.o contuzie si apoi ca am o luxae rotuliana. Mi s-au facut doua radiografii. Medicii respectivi mi au zis sa stau in ghips 2 saptamani si sa rev a gostin pe 10 martie la control. Am venit pe 10 si singurul lucru care mi s-a zis a fost sa mai stau pana pe 31 martie in ghips, urmand ca abia de pe 31 sa hotarasca dr daca imi trebuie operatie. Mise pare foarte mult o luna in ghips, imobilizat. Intrebarea mea este ce sa fac, sa mai merg la un control? Piciorul nu ma mai doare de vreo doua zile. Este prima data cand mi-a fugit rotula. Sa mai fac un control? Sa stau pana pe 31 in.ghips? Dupa ce il dau jos voi putea sa merg normal? Va mai fugi rotiula? Va multumesc.pentru atentie si mi cer scuze pentru deranj! Stima
3 comentarii
0
14-03-2014, ora 16:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Departe de mine sa pun la indoiala competenta ortopezilor care va trateaza, va voi prezenta atitudinea colegilor occidentali, alaturi de care am profesat:
- este de preferat tratamentul functional (care permite miscarile articulare), deoarece imobilizarea gipsata determina ankiloza articulatei, cu care veti lupta multe luni de zile;
- tratamentul cel mai utilizat este cel functional, si anume o orteza "minimalista" de "centrare a rotulei", purtata timp de 6-8 saptamani, care permite cicatrizarea "aripioarei" rotuliene mediale in pozitia optima.
- din pacate, adeseori luxatia recidiveaza, impunand interventia chirurgicala.
Va sfatuiesc calduros sa va adresati unui specialist in chirurgia artroscopica a genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-03-2014, ora 18:25
edudin
Nu este medic/terapeut
edudin
Va multumesc pentru raspuns!
Daca imi permiteti, as dori sa va mai intreb un lucru: daca imi scot gipsul si imi iau o orteza de centrare a rotulei, voi putea calca in picior sau va fi din nou nevoie de repaus? Cam cat timp trebuie sa mai stau imobil? (Pana acum sunt 10 zile de imobilizare). Va multumesc extrem de mult, o seara buna!
0
14-03-2014, ora 19:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Puteti oricand sa inlocuiti gipsul cu o orteza de centrare a rotulei si, evident, puteti calca pe picior.
Cu drag,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: