Luxatie rotula redusa spontan + displazie patelara

09-02-2015
anam7
Nu este medic/terapeut
anam7
Buna ziua, am 23 de ani si acum o saptamana am suferit o luxatie de rotula redusa spontan, am fost la urgente unde mi s-a pus diagnosticul si mi s-a spus ca am displazie patelara iar in cazul in care voi suferi noi luxatii ar trebui sa iau in calcul operatia. Tratamentul primit consta in imobilizarea intr-o orteza de genunchi cu suport patelar pt 3 saptamani; azi in urma primului control, la un alt medic, acesta a insistat asupra faptului ca am nevoie de operatie. Mi s-a recomandat un RMN la genunchi pentru a sti cu siguranta daca e nevoie de interventia chirurgicala sau nu. As dori sa stiu daca operatia este absolut necesara sau daca ar fi suficienta o alternativa, precum kinetoterapia. Mentionez ca acum 6 ani am suferit prima data o luxatie de rotula, la acelasi picior, tratata cu 3 saptamani in gips si ca nu avut dureri/alte probleme la genunchi in tot acest timp, nici dupa episodul recent. Multumesc.
4 comentarii
0
09-02-2015, ora 17:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atitudinea terapeutica este controversata, asa cum deja ati inteles.
Eu v-as sfatui sa incercati tratamentul functional cu orteza de "centrare a rotulei", urmat de kineto-terapie adecvata timp de cateva luni.
Oportunitatea unei interventii poate fi judecata clinic, in functie de instabilitatea reziduala dupa un tratament corect (kineto-terapie prelungita si eficace).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
09-02-2015, ora 17:35
anam7
Nu este medic/terapeut
anam7
Multumesc pentru raspunsul prompt, mi-ati putea explica va rog si ce inseamna "tratamentul functional cu orteza de "centrare a rotulei""? Iar prin orteza de "centrare a rotulei" va referiti la una ca aceasta? http://www.triamed.ro/Distribuitor_Orteza-de-genunchi-mobila-cu-suport-patelar-_21_ro.html In urma diagnosticului am achizitionat o orteza ca aceasta, dar astazi mi s-a cerut sa trec pe una fixa.
0
09-02-2015, ora 17:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Orteza descrisa de D-voastra pare super-OK, nu cred ca este cazul s-o schimbati.
Dupa 6-10 saptamani de port al ortezei veti incepe kineto-terapia, in vederea tonifierii vastului medial.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
09-02-2015, ora 17:42
anam7
Nu este medic/terapeut
anam7
Am inteles, multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: