Luxatie rotula

16-02-2011
Toderita Laura
Nu este medic/terapeut
Toderita Laura
Buna ziua. Sunt Laura si in urma cu 4 zile mi-am luxat rotula in urma unor exercitii de aerobic. Piciorul mi-a fost imobilizat in ghips pentru 3 saptamani. As dori sa precizez ca i-au pilule anticonceptionale de aproape 2 ani de zile.Medicul otoped mi-a sugerat sa renunt la aceste pilule pe perioada purtarii ghipsului. As dori sa-mi raspundeti daca este totusi bine sa renunt la aceste pilule, pentru ca parerile sunt impartite: unii medici sugereaza stoparea lor, iar altii considera ca le pot lua in continuare. Cum credeti ca este mai bine?
1 comentarii
0
16-02-2011, ora 15:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
- Atitudinea moderna in luxatia rotulei este total diferita: excluderea oricarei imobilizari gipsate, prin utilizarea unei orteze de "centrare a rotulei", cu care se poate merge cvasi-normal si se poate mobiliza articulatia.
- neavand nevoie de imobilizare gipsata, nu avem nici grija tromboprofilaxiei, respectiv nici nu trebuie administrate injectii heparinice, si nici nu trebuie intrerupte anticonceptionalele (sursa de tromboza venoasa profunda).
Aveti optiunea alegerii tratamentului optim.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul