Luxatie recidivanta de rotula

21-01-2014
apetreion
Nu este medic/terapeut
apetreion
Buna seara, sotia mea sufera de afectiunea din titlu si ma gandeam ca poate gasesc aici cateva pareri, fie ele de specialitate sau nu. Dupa cum spuneam, in ultimii 2 ani, sotia mea a suferit doua luxatii la rotula, prima fiind chiar traumatica, urmata de celelalte doua. In ultimul timp s-a simtit mai bine dar a aparut o durere in partea laterala a genunchiului, mai ales cand indoaie genunchiul. Sotia mea este o femeie de 33 de ani si face munca de birou. Ma poate ghida cineva in aceasta problema va rog? Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
21-01-2014, ora 23:17
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. Nu am retinut din descrierea dstra, sau ati omis sa ne spuneti cum s-a produs aceasta luxatie, sau daca sotia dstra avea dureri si inainte sau o presiune in partea laterala a genunchiului langa rotula. Sau daca uneori simtea nevoia sa intinda genunchiul? Asta ar trada un sindrom de presiune femuro-patelara. In orice caz, indiferent de aceste raspunsuri, cert este ca ar trebui sa faceti un consult la un medic ortoped prin care ar trebui sa se urmareasca integritatea ligamentului femuro-patelar intern (care in mod logic este rupt), presipozitia de a face o luxatie sotia dstra prin pozitia inseriei tendonului rotulian, sau printr-o aplazie (scadere in dimensiuni) a condilului femural extern, si care este starea cartilajului articular in prezent. Odata cu elucidarea tuturor acestor necunoscute o sa va sfatuiasca medicul legat de tratamentul care trebuie urmat. Subiectiv vorbind, tratamentul este chirurgical, si consta in refacerea ligamentului femuro-patelar intern impreuna sau nu cu alte tehnici chirurgicale asociate, adaptate la particularitatea cazului.
Numai bine!

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
0
25-02-2015, ora 09:31
mihaela_2015
Nu este medic/terapeut
mihaela_2015
Buna ziua.Am fost diagnosticata cu luxatie recidivanta de rotula.Am aceasta problema cu rotula de cand m-am nascut.Mi s-au deplasat rotulele de la ambii genunchi, ultimul episod a avut loc in data de 09.02.2015.Am facut RMN si radiografii. Santul transversal in care se gaseste rotula ar trebui sa fie in forma de V insa la mine acest sant este drept cu o usoara curbura. Forma rotulei este alta decat cum ar trebui sa fie in mod normal.Dr care m-a vazut mi-a spus ca daca rezolvam cand eram la o varsta frageda nu mai aveam probleme acum la varsta de 35 ani.Mi s-au propus doua procedee:
TTT sau MFPL.
Ideea este ca nici o procedura nu-mi garanteaza stablitatea rotulei.
Insa ceea ce m-a marcat la dr a fost faptul ca a vrut sa ma consulte sa vada cat de mult se deplaseaza rotula..nu l-am lasat pentru ca asta ar fi insemnat durere pt mine.I-am sugerat sa-mi anestezieze piciorul si ulterior sa puna mana pe genunchi..stiu ca cei care sufera de aceasta luxatie recidivanta de rotula, sunt psihic speriati in momentul in care cineva le atinge genunchii. Va rog sa-mi spuneti daca mai exista si alte proceduri prin care sa pot fi operata si care sa dea rezultate bune.Multumesc.
0
25-02-2015, ora 22:48
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna ziua
rezultatele la MPFL sunt destul de bune mai ales ca se pot asocia cu alte tehnici ce cresc sansele, nici o operatie nu e garantata 100% asa ca nu va mai faceti prea multe griji, este clar ca suferiti si trebuie sa faceti ceva in previnta asta.
o zi buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: