Luxatie deget 2 de la mana stanga de la falanga din mijloc.

25-10-2012
bizzzarre
Nu este medic/terapeut
bizzzarre
Buna ziua !
Acum doua saptamani in timpul unui antrenament de rugby am reusit sa imi luxez degetul 2 de la falanga nr 2 de la mana stanga. degetul nu mai era in pozitie orizontala, ci pornea undeva la 45 de grade in sus. Mentionez ca eu sunt student in Austria, unde s-a si intamplat totul.
Am fost la spital unde doctorul mi a tras degetul la loc si mi a pus o atela, moale, nu ghipsata. Am stat asa doua saptamani si dupa am fost iarasi la control. Mi au desfacut atela, degetul era f putin stramb din acel loc si putin umflat. Au spus, fara inca o radiografie, ca trebuie sa il mai tin 2 saptamani in ghips.
Nicio problema, am fost in sala de ghips doar ca acolo mi au pus o atela doar sub degetul respectiv si dupa ghips pana aproape sub cot, deci peste incheietura si tot antebratul. Mentionez ca degetul nu este acoperit cu ghips, ci doar o atela in partea interioara si un foarte mic pansament exact peste acea falanga. Toate acestea s au intamplat ieri.
Nu mai pot folosi celelalte degete deloc acum deoarece antebratul si incheietura n u imi permit.
Intrebarea mea este urmatoarea: este normal ca acest pansament sa fie atat de mare? Va pot trimite si poze daca doriti. Este normal ca degetul sa nu fie in ghips dar restul mainii da? Si repet, diagnosticul a fost acela ca degetul a fost luxat, sarit din articulatie si nu rupt.

Va multumesc.
Paunescu Bogdan
2 comentarii
0
27-10-2012, ora 15:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In general, la nivelul intregului aparat locomotor, o entorsa sau mai ales o luxatie este infinit mai grava decat o fractura...
Tratamentul depinde de gravitatea instabilitatii articulare, cuantificata de catre chirurgul plastician in timpul examinarii clinice.
Cred ca ati beneficiat, totusi, de un tratament corect (ortopedia/chirurgia mainii in Austria este performanta).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
27-10-2012, ora 16:06
bizzzarre
Nu este medic/terapeut
bizzzarre
Va multumesc pentru raspunsul dvs.
Intre timp am mai cercetat si eu problema si mi am dat seama ca ghipsul este atat de sus datorita ligamentelor, care trebuie sa se refaca si exista riscul de a se intinde si subtia prea mult daca mana nu este in ghips pana aproape de cot.
Imi dau seama ca nu era vorba de o eroare medicala, dar in prima faza ma speriasem un pic de marimea ghipsului.
O singura intrebare mai am. Este normal ca degetul inca sa fie putin umflat, dupa 19 zile de imobilizare, 14 cu atela cu pansament si 4 cu ghips ?

Va multumesc.
Bogdan Paunescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul