Luxatie de rotula

01-12-2012
oxocle
Nu este medic/terapeut
oxocle
Buna ziua ! Acum 3 saptamani mi-a sarit rotula, mi s-a pus la loc si mi s-a pus si piciorul in ghips. Acum 2 zile l-am dat jos ( medicul l-a dat jos) si mi-a spus sa nu il fortez si sa incerc sa il misc / flexez usor. Cand incerc sa il flexez, simt ca ma tine si nu il pot flexa la 90 grade. Am si o orteza care ma ajuta si medicul a zis sa o port. Ce exercitii pot face pentru mobilitatea genunchiului ? Eu il flexez usor cat pot, apoi revin la pozitia initiala ( drept ), repet acest 'exercitiu' de cateva ori si apoi iau o pauza. Este bine ce fac, Imi puteti da niste sfaturi ?
Multumesc !
3 comentarii
0
01-12-2012, ora 20:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In cazul luxatiei laterale a rotulei trebuie evitata cu strictete imobilizarea gipsata, tocmai pentru ca provoaca ankiloza.
Actualmente trebuie sa utilizati o orteza minimalista de "centrare a rotulei", care va permite flexia-extensia genunchiului.
Veti avea nevoie insa de cel putin 1-2 luni de kineto-terapie pentru a recapata mobilitatea genunchiului, afectata de imobilizare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
01-12-2012, ora 21:09
oxocle
Nu este medic/terapeut
oxocle
Am avut deja ghips, iar acum am o orteza. Piciorul inca nu il pot misca ca celalalt dar au trecut deja 2 zile de cand am scos ghipsul. E normal sa ma tina acolo la genunchi ? Uneori ma cam doare daca incerc sa il misc mai tare.
0
02-12-2012, ora 20:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Ati citit comentariul meu anterior??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: