Lucrare sau proteza ?

25-03-2011
Suzana13
Nu este medic/terapeut
Suzana13
Am 26 de ani, in partea dreapta jos nu mai am masele bune inclusiv cea de minte care este momentan in tratament.In general am dintii mici si masele de sus incep sa inlocuiasca spatiul de jos.Ce imi recomandati lucrare in cazul in care se salveaza maseaua de minte sau proteza ?( doctorul mi-a spus ca nu este spatiu pentru o proteza si lucrarea este recomandata )
2 comentarii
0
25-03-2011, ora 18:47
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
In primul rand, lipsa de spatiu cauzata de migrarea dintilor de sus este o problema atat pt o eventuala lucrare fixa cat si pt proteza. Daca dintii de sus au coborat mult, este posibil sa trebuiasca sa fie slefuiti si acestia (si eventual imbracati daca crearea spatiului necesita acest lucru) si astfel trebuie rezolvata aceasta problema inainte de a se incepe lucrarea de jos.O lucrare fixa este de preferat unei proteze, dar trebuie sa luati in considerare ca in cazul molarului de minte, daca se scoate nervul (este posibil sa fie necesar acest lucru), din cauza pozitiei si a morfologiei radacinii este destul de dificil sa se faca un tratament corect de canal si astfel aceasta masea sa fie compromisa ulterior sub lucrare. In concluzie, spatiul este necesar atat pt lucrare cat si pt proteza, o lucrare fixa este de preferat, dar trebuie luate in considerare toate aspectele(pe care le discutati cu medicul dvs)
0
31-03-2011, ora 14:47
Suzana13
Nu este medic/terapeut
Suzana13
Multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul