Lucrare dentara

01-11-2013
DOcta
Nu este medic/terapeut
DOcta
Buna seara,

Am 3 masele lipsa ( molar 1, premolar 2, premolar 1 - partea superioara) si la cabinetul unde ma duc dl doctor a sugerat ori sa fac implanturi ori o punte. Acuma, pentru 3 implanturi categoric nu am bani, costa prea mult. Mai ramane acea punte dentara, si acuma intreb, este in regula ca acea punte dentera sa se sprijine doar pe cei doi dinti de langa ??? O sa fie rezistanta aceasta lucrarea pe viitor ????..sa nu ma vad ca peste 3-5 ani mi se duc si acei doi dinti slefuiti.

Si inca o intrebare, daca totusi as putea sa pun doar 2 implanturi ( molar 1 si premolar 1 ), se poate face o punte pe aceste 2 implanturi incluzand si dintele din mijloc ??? Momentan, nu am bani, dar totusi as mai astepta 2-4 luni sa vad in ce directie o iau. Maselele au fost scoase acum o luna, ar fi ok sa mai astept cateva luni ???
3 comentarii
0
02-11-2013, ora 12:04
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Categoric se poate face o punte de 3 elemente pe 2 implanturi. Este de dorit insa sa nu asteptati foarte mult timp caci se pierde din masa osoasa.
0
02-11-2013, ora 19:47
DOcta
Nu este medic/terapeut
DOcta
Multumesc pentru raspuns.

Dar, deocamdata iau in considerare puntea, este in regula ca cele 3 masele lipsa sa se sprijine doar pe cei 2 dinti de langa pe care o sa ii slefuiasca ???
0
04-11-2013, ora 22:54
andreicalin
Nu este medic/terapeut
andreicalin
eu am avut doua alaturate lipsa si una de langa cele 2 lipsa cariata, asa ca am fost nevoit sa optez pentru punte, mi-a pilit maseaua cariata + cealalta din partea opusa si mi-a pus punte. deocamdata nu am probleme, dar au trecut abia 3 luni de la lucrare, nu stiu cat te ajuta asta in luarea deciziei. totusi trebuie sa stii ca genul asta de lucrare e destul de delicat, mie mi-a zis doctorul ca s-ar putea sa-mi cada la un moment dat, cimentul respectiv poate ceda (caz care nu este grav, te duci la el si iti curata, pune ciment din nou si se prinde la loc), dar a mai mentionat si ca genul asta de lucrari nu e foarte durabil, poate sa tina 2 ani, 3 ani, 5 ani, cum ti-e norocul. eu zic sa pui multe intrebari si sa te lamuresti bine despre ce e vb, eu nu mi-am permis sa fac implanturi, asa ca am acceptat ceea ce doctorul mi-a lasat de inteles ca e un compromis.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: