Lovituri la cap - in ce interval de timp pot aparea probleme?

10-10-2011
just_edd
Nu este medic/terapeut
just_edd
Fiind copil eram mai neastamparat si nu de putine ori ma alegeam cu capul spart. Rareori parintii stiau de cele intamplate si actionau, pentru ca de cele mai multe ori nu le aduceam la cunostiinta... probabil din frica mustrarilor sau a pedepselor (nu stiu exact). Loviturile la cap nu erau asa grave...desi a fost (din cate imi aduc aminte doar una singura) si cu pierderea constiintei. Bineinteles ca parintii au stiut si am fost la un medic specialist, de urgenta. Precizez ca niciodata nu am fost supus unei radiografii, tomografii sau RMN. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca pana acum NU am avut probleme (adica simptome specifice cum ar fii: dureri GRAVE de cap sau crize de epilepsie, pierderi de memorie ori dezorientare spatio-temporala) exista vreun risc ca aceste probleme sa mai apara vreodata? ( loviturile la cap din copilarie au cel putin 4-5 ani si precizez ca de curand am avut o mica lovitura - medicul neurolog sustinanad ca aceasta are cel mai mic grad de traumatism). Sper sa ma lamuriti cu privire la acest aspect: daca ar fii posibil sa am vreun hematom sau vreo fisura a craniului (sau orice altceva) care ma va afecta in viitor. Ceva care pana acum nu a fost anuntat de niciun simptom. Mai exact dupa cat timp putem sta linistiti ca o lovitura la cap nu ne va mai afecta vreodata?

Va multumes anticipat si sper sa primesc un raspuns.

Fac inca o precizare si spun ca toate loviturile la cap puse in problema au fost urmate de o sangerare. (de lunga sau de scurta durata).
10 comentarii
0
11-10-2011, ora 15:52
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Loviturile la cap pot da probleme la orice virsta, fara sa fi avut semne clinice pina atunci. Cunosc o persoana care a avut probleme grave pe la 45 de ani fara sa stie cauza. La insistentele medicului si-a amintit de o cazatura in copilarie care... Ar fi bine sa faci investigatii serioase cu stiinta si prezenta parintilor! O eventuala cearta acum poate elimina problemele mari de mai tirziu.
0
16-10-2011, ora 15:02
just_edd
Nu este medic/terapeut
just_edd
Medicul neurolog mi-a spus ca nu ar mai prezenta nicio problema. Acum nici nu stiu ce sa mai cred. Mi-a spus ca nu m-ar trimite la RMN sau CT pentru ca sunt prea tanar si nu are de ce sa ma iradieze DEGEBA.
0
26-10-2011, ora 16:41
michelle11
Nu este medic/terapeut
michelle11
Buna ziua.Acum 6 zile, vineri pe 21 oct, m-am lovit cu ceafa de un suport de motor de masina(eu fiind mecanic), pe moment mi-a amortit toata partea din spate a capului apoi am avut o durere de cap pe parcursul intregii zile.Urmatoarele 2 zile nu am mai prezentat nici o durere pana luni cand am inceput sa am ameteli si sa fiu confuz, nu am lesinat, nu uit doar ca ma simt ametit si am dureri de cap in partea din fata.Am fost la spital, mi s-a facut o radiografie, i-am prezentat medicului toate simptomele si acesta, in urma radiografiei mi-a zis ca nu e decat o inflamatie a muschiului gatului, mi-a dat tratament diclofenac capsule50mg si myolastan50mg, tratament pe care nu l-am inceput deoarece am fost trimis si la medicina muncii iar medicul de acolo mi-a recomandat un calmant precizand ca celelalte medicamente ma vor face sa ma simt ca un zombi si nu voi putea munci, conduce.Problema e ca nu sunt in tara si nu stiu ce sa mai cred pt ca o lovitura la cap poate fi periculoasa iar medicii de aici cred ca o trateaza cu superficialitate.Cam in 2 saptamani voi ajunge in tara, pana atunci, as dori sa stiu ce imi recomandati.Am neaparat nevoie de un sfat al unui medic.Va multumesc!
0
02-11-2011, ora 16:29
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
michelle, nu cred ca ai nimic, nu pare a fi un traumatism serios. probabil o sa-ti treaca complet in cateva zile. ar fi fost necesare investigatii amanuntite daca aveai stari de greata, pierderi de echilibru.
0
03-11-2011, ora 23:41
michelle11
Nu este medic/terapeut
michelle11
Va multumesc pentru raspuns.Intr-adevar, ma simt mai bine desi acum am dureri de cap, normale, presupun eu...din cauza sinuzitei cronice cu care am fost diagnosticat cu 3 ani in urma.Cand ajung inh tara, ramane sa merg la un consult.Inca o data, va multumesc.
0
05-11-2011, ora 20:03
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
poti sa vezi pe linku asta cum se manifesta o lovitura sanatoasa la cap:


http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=183id_cat=30id_prod=52238anc=249414
0
28-06-2012, ora 12:01
BOGDAN97
Nu este medic/terapeut
BOGDAN97
Bunz ziua acum vreo 4 zile am suferit o lovitura la cap, sarind in piscina.Pana acum nu am mai avut simtome insa acum a inceput sa ma doara locul si sa dorm mai mult decat deobicei, acestea fiind singurele simtome.in urma sariturii nu mi s-a umflat locul, piscina fiind destul de moale. poate fi ceva grav?
0
29-11-2012, ora 00:32
roxy55
Nu este medic/terapeut
roxy55
Buna! Azi m'am lovit la cap de coltul mesei si mi'am spart capul.acum s-a umflat si ma doare foarte tare. mi-e foatre frica sa nu fie ceva grav :(( Acum tin gheata sa vad daca mi se desumfla..sper doar sa nu fie ceva grav
0
26-12-2013, ora 22:10
acsmihai
Nu este medic/terapeut
acsmihai
Buna ziua. Acum vreo 3-4 ani am fost la patinoar si bineinteles ca am cazut si m-am lovit la cap. Am avut o pierdere de cunostinta timp de cateva secunde si o usoara ameteala dupa care mi-am revenit. Nu am fost la medic si nici nu am avut vreo problema in a ma simti rau. Intrebarea mea este exista vreo posibilitate sa am vreo complicatie pe viitor? de exemplu sa se formeze un hematom in ani???? Faptul ca am avut inconstienta de a nu ma prezenta la medic ma streseaza foarte tare (imi pun tot felul de intrebari...si am citit pe internet tot felul de articole legate de loviturile la cap). Va multumesc
0
11-01-2014, ora 11:02
marioade
Nu este medic/terapeut
marioade
Buna ziua ! Acum 3 saptamani m-am lovit de frigider cand faceam curatenie, la tampla stanga mai sus spre frunte, a rezultat un hematom c-am cat o nuca.Nu am vomat nu am avut pierdere de constiinta, greata si ameteala am avut dar ceva usor probabil mai mult de frica, precizez ca sunt o fire mai anxioasa.M-am speriat foarte tare si de durere pt ca atunci pe loc nu stiam unde sa mai tin cu mana sa nu ma mai doara. Durerea a fost atat la locul lovit cat si in partea opusa la cealalalta tampla dar si la ceafa pe partea lovita.Am fost la urgente, am facut un film si mi s-a spus ca osul e intact, iar medicul neurolog m-a linistit si mi-a zis ca nu este ninic neinregula dar ca timp de 4- 6 saptamani sa fiu atenta si daca apar semne ca durere, ameteala, somnolenta, sa revin iar. Hematomul a trecut dar ce ma deranjeaza este ca tamplele ma mai dor defapt nici nu stiu daca sa o numesc durere este ca o apasare uneori ca un junghi de la ochi pana la tampla. Acest deranj e jilnic.ori am racit ori e din cauza ochilor sau din cauza loviturii, nu stiu ce sa fac.Am luat aspirina si paracetamol, trece dar revine. Port si ochelari, am astigmatism.Va rog dati-mi un sfat, trebuie sa fac un RMN SAU ALTCEVA?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.