Lovitura unghie-daca ar cadea, se reface?

13-07-2009
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
Acum vreo 2 zile m-am lovit puternic la degetul mare, exact la baza unghiei, mai precis mi-am prins mina intr-o usa teribil de grea.S-a "invinetit" instantaneu jumatate de unghie, ca sa nu mai spun de durere.Am pus gheata am luat un calmant, si fiindca eram la servici, nu am luat alte masuri.Seara am avut curajul sa fac o mica gaura in unghia lovita cu un ac steril, dupa ce mai intii am dezinfectat unghia cu spirt(recunosc, m-am inspirat dintr-un articol pe net).N-a fost prea placut, dar imi era teama de o infectie -ceva...Dupa ce a iesit ce se strinsese sub unghie nici nu m-a mai durut prea tare.Azi am observat ca partea de baza a unghiei e usor ridicata, dupa ce 2 nopti am avut ceva dureri.Se simte de parca s-ar fi desprins de la baza, dar nu ma doare.E posibil sa cada?Si daca ar cadea, se reface?Cam in cit timp si daca va avea o forma normala?
Va rog sa ma sfatuiti ce sa mai fac.Va multumesc
30 comentarii
0
19-07-2009, ora 16:38
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Unghia va cadea si se va reface in aproximativ 6 luni. Nu trebuie sa faceti nimic, decat sa aveti grija sa nu o infectati prin locul unde ati dat gaura.
0
09-08-2009, ora 11:58
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
din fericire, unghia mea a crescut destul de repede pe dedesubtul celei vechi, pe care am decupat-o ca sa fac loc unghiei noi.Mai sint vreo 3 mm pina cade unghia vecheMomentan unghia noua e deformata dar de l baza vad ca incepe sa se indrepte.Multumesc de sfaturi!
0
18-09-2009, ora 12:04
lampard
Nu este medic/terapeut
lampard
Buna ziua!va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema.acum 3 zile am vrut sa o usa de la dulap si mia cazut coltul fix pe baza unghiei de la picor...degetul de dupa cel mare.pe loc mi sa inegrit jumatate din unghie si ma lua cu intepaturi si la scoala.am pus pansament cu un sirop ce mia dat mama dar nu are nici un efect:((.ce trebuie sa fac domnule doctor???multumesc
0
29-09-2009, ora 21:32
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Trebuie sa mergeti la un dermatolog sau un chirurg.
0
07-03-2010, ora 16:26
timothy
Nu este medic/terapeut
timothy
am si eu o problema, mi-am prins degetul la usha de l masina mi-a fost umflat shi unghia neagra 2 sapt dar pana la urma am reuit sa scot sangele de sub ea acum e alba dar este ca un lichid sub ea shi cand iese miroase foarte urat.va rog sa ma ajutati:(
0
11-03-2010, ora 20:22
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Trebuie sa mergeti la un dermatolog sau un chirurg deoarece este posibil sa fie necesara scoaterea unghiei daca este o infectie acolo!
0
04-10-2010, ora 17:06
cornel_e
Nu este medic/terapeut
cornel_e
Buna ziua acum 14 ore m-am lovit puternic la degetul 2 de la mana stanga unghia fiind zdrobita si jumatate iesita din locul ei normal.Am fost la urgenta unde am facut radiografie si am si o mica fractura la varful degetului.Mi s-a propus scoaterea unghiei dar am refuzat crezand ca se va reface un pic mai repede daca o las asa (jumatate nu este iesita din locul normal si cu toate ca am mai avut lovituri puternice la unghii nu mi-a cazut niciuna pana acum ).
Am procedat corect prin refuzul scoaterii unghiei ? Se vindeca mai repede daca o scot sau daca nu ? Care sunt riscurile daca nu port respectiva atela (ce imi imobilizeaza pe langa varful degetului si 75% din capacitatea mainii stangi) ?
Sper sa imi rasundeti.Stima!
0
17-10-2010, ora 18:03
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ati procedat gresit ca nu ati scos unghia!
Aceasta nu se vindeca mai repede daca ati lasat pe loc o parte din ea.
In legatura cu fractura eu nu va pot da vreun sfat deoarece nu sunt de specialitate, insa ar fi trebuit sa ascultati sfatul specialistului !
0
18-12-2010, ora 02:12
Coditza
Nu este medic/terapeut
Coditza
Buna ziua, acum 3 zile mi-am trantit portiera de la masina peste degetul mare de la mana dreapta. S-a umflat tot degetul, unghia s-a innegrit.Am fost a doua zi dimneata la un medic care mi-a zis ca nu este rupt degetul, mi-a pus un pansament cu rivanol peste unghie si mi-a zis sa iau niste antiiflamatoare ptr durere. Problema este ca au trecut 3 zile si tot ma doare destul de tare, s-a umflat si zona din jurul unghiei mai tare, degetul este la fel de umflat, in schimb unghia nu pare a se desprinde inca. Este o evolutie normala in aceste cazuri, este normal sa fie asa de umflat si dureros dupa 3 zile sau ar trebui sa merg la un medic?...multumesc!
0
19-12-2010, ora 12:02
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
Buna ziua.
Daca imi amintesc bine si mie mi s-a umflat degetul destul de tare.Daca insa este rosu in jurul ungiei, iar umflatura nu pare sa cedeze, mergi la medic sa-ti dea eventual un antibiotic, fiind posibila o infectie.Cit despre durere, in prima saptamana pe mine m-a durut mai ales noaptea, am tinut comprese cu solutie de cloramina(din pastiluta sau plic cu praf diluat in 1/2 litru apa)puneam compresa cit se putea de rece si luam un calmant inainte de culcare.La mine am simtit ca se desprinde cam dupa 2 zile, dar eu ma lovisem chiar la baza unghiei, probabil de asta s-a desprins asa repede
0
19-12-2010, ora 19:46
Coditza
Nu este medic/terapeut
Coditza
Mersi ptr raspuns. Nu pare a fi rosu in jurul unghiei, s-a invinetit acum si pare a fi sange acolo sub piele. Nu ma mai doare asa de tare ca la inceput, vreo patru zile desi am luat un calmant destul de puternic nu mi ceda deloc durerea, si pare ca incepe sa se dezumfle. Mi-au dat de la farmacie un praf antibiotic ca sa-mi pun acolo sa evit orice infectie. O sa ma duc maine la medicul de la mine la servici usa vad ce zice, daca e nevoie sa ma duc la alt medic, as vrea sa evit sa ajung la alt medic, ma terifiaza spitalele:), sper sa se retraga singura si sa nu am alte probleme, m-am speriat doar cand am vazut ca incepe sa se umfle si pe langa deget si se invineteste, fiind un om care n-a mai avut probleme de genul asta, n-am avit nciodata nimic rupt sau luxat sau lovituri de genul.
0
01-04-2011, ora 20:32
zbarlitu1
Nu este medic/terapeut
zbarlitu1
Va salut! Am avut un accident, mi-am prins mana intre 2 corpuri dure( intre o liza si un palet), in urma caruia am ramas fara unghia de la degetul mic al mainii. Am fost la doctor, mi-a acordat ingrijirile necesare, numai ca din greseala am omis sa intreb cam cat ar trebuii sa-l tin bandajat. e mai ok sa-l tin bandajat sau sa-l tin desfacut ? Ar trebuii sa urmez vre-un tratament ceva..?
Va multumesc !!
0
12-05-2011, ora 00:42
Relu21
Nu este medic/terapeut
Relu21
Buna Seara!
Am o probleme la ambele unghii de la degetele mari de la picioare... banuiesc ca imi cresc unghiile in carne si totusi nu ma doare. Problema a aparut dupa un timp in care jucam fotbal cu o pereche de adidasi sport cu 1 nr mai mic. Unghiile mele nu cresc normal... odata la luna sau chiar doua luni imi cade de la jumatate si o jumatate din jumatatea ramasa mai precis un sfert din unghie ramane bolfata partea de catre caparul unghie nu de la baza, cred ca creste alta sub ea si de aceea tinde sa o ia in jos si asa creste... Ma poate ajuta cineva ? O parere ?
Multumesc si o seara frumoasa va doresc !
0
18-02-2012, ora 19:24
noe_md
Nu este medic/terapeut
noe_md
am o problema mia cazut unghia din cauza unei lovituri dar, problema en ceia ca unghia noua esita cea fragita iar am lovito si iar e neagra.cum pot proceda in acest caz?
0
27-06-2012, ora 16:47
razvynn
Nu este medic/terapeut
razvynn
salut ! mi-am prins degetul in usa de la masina acum o saptamana ! degetul mare mi-a inegrit si ma durut decat in ziua in care m-am lovit ! acum nu ma m-ai doare pot sa pun lejer mana pe unghie oriunde inainte ma durea ! si acum e neagra o sa-mi cada ? si incepe sa se dezumfle usor, usor ! si de la capatul unghiei de unde trebuie sa vina unghia noua este o mica umflatura ! este moale si cred ca este sange acolo, dar si ea incepe sa scada pt ca era mult mai umflata si ma durea ! acum nu mai am nimic dar unghia este neagra ! ce trebuie sa fac !
0
11-07-2012, ora 16:35
vali08
Nu este medic/terapeut
vali08
va salut
acum vreo 2 lunii am iesit la munca in cizme de cauciuc, care imi erau cam fixe, dupa cateva ore mi s-a umflat picioarele si a inceput sa ma stranga. La sfarsitul zilei de munca am scos cizmele din picioare si am observat ca unghiile mari de la picioare s-au innegrit partial, acum 2 saptamani am sesizat ca la unghia de la piciorul drept s-a schimbat culoarea in galben (ca si cum ar avea infectie pe dedesupt) si imi iese un lichid cand galben inchis cand aproape transparent care miroare urat, am luat un tratament de aici din UK care combate ciuperca (la indrumarea farmacistului), medicamentul se numeste Curanail, nu cred ca este ceea ce imi trebuie de aceea am insistat sa fiu dus la un medic specialist dar din pacate dureaza pt ca aici nu poti merge fara programare, care poate sa dureze si o saptamana, din cate stiu de la alti patiti care au avut nevoie la medic, li s-a dat paracetamol
as vrea sa stiu cum ar trebuii sa procedez pana sa merg la doctor
0
26-07-2012, ora 15:54
heroes
Nu este medic/terapeut
heroes
Buna ziua! As vra sa-l intreb pe dr.Dorin Mihalache si pe toti ceilalti in cate zile si cu ce sa ma dau pentru ca unghia de la degetul mare de la mana mi-a taiat un pic piele sau carnea (nu stiu) si ma doare cand o ating. Va rog frumos sa-mi spuneti in cate zile se vindeca si cu ce sa ma dau pentru a stopa durerea. Va multumesc!
0
14-07-2013, ora 15:47
Ionutzell
Nu este medic/terapeut
Ionutzell
Am o problema... M-am lovit azi la ungia mica de la piciorul stang si sa inegrit.. ma doare foarte tare.. ce as putea face ?
0
17-08-2013, ora 12:45
mecer
Nu este medic/terapeut
mecer
buna ziua m-am lovit acum 1 zi la degetul mare de la picior.dupa lovitura unghia mia sarit...am fost la doctor mi sa scos unghia si mar interesa in cat timp imi trece ?
0
13-06-2014, ora 16:36
robertinopaladino
Nu este medic/terapeut
robertinopaladino
buna ziua.in ianuarie 2014 am mers la fotbal la sala si am avut unghia mare de la piciorul stang putin mai mare si am fost lovit, astfel incat putin trecut de jumatate din ea mi s-a invinetit.acum in present mi s-a desprins mai mult de trei sferturi, dar se mai tine in partea stanga (acolo nu a fost invinetit si de aceea banuiesc ca inca rezista).daca incerc sa trag de ea sa o scot ma doare destul de rau.ce e de facut, sa o mai las sa vedem daca se desprinde singura sau sa incerc sa o scot eu cu chiu cu vai.astept un raspuns.multumesc
0
26-08-2014, ora 13:52
Humvee
Nu este medic/terapeut
Humvee
Acum 10 minute mi-am prins degetul aratator in ceva...a curs sange de subt unghie am lasat sa curga in timp ce tineam subt jetul de apa apoi am turnat peste deget hydrogen peroxide 3% pentru a dezinfecta unghia era dezlipita pentru ca se misca puntin asa dar nu am incercat mrea mult sa o misc...pt ca imi curgea sange...m-a durut cam 3-4 minute acum nu ma doare deloc si s-a format ca un lichid lucios pe langa ea...se va prinde? daca unghia imi va cadea...cade singura? Daca se misca trebuie scoasa? Repet...dupa 15-20 de minute nu s-a invinetit si nu ma doare
0
26-08-2014, ora 22:47
Ardnaxela15
Nu este medic/terapeut
Ardnaxela15
Acum cateva luni mi-a cazut pe picior o usa, la baza unghiei.Mi-a curs ceva sange, iar unghia s-a innegrit.Pana acum vreo 2 saptamani nu am avut mari probleme, doar dureri, dar suportabile. Acum cateva zile m-a durut destul de tare, iar cand am pus mana am simtit ca se misca.Acum am observat ca s-a desprins de la mijloc intr-o parte si ma cam doare.Ce e de facut? Mi-e cam frica s-o las sa cada, pt ca la serviciu trebuie sa port incaltaminte acoperita si stau incaltata cam 13-14 ore...ar trebui sa merg la doctor.La ce doctor, ce specializare?Va multumesc
0
13-06-2015, ora 12:26
Toma Alex:-)
Nu este medic/terapeut
Toma Alex:-)
Salut am 15 ani acum 2 luni mi am smuls jumate din deget pana la os un sfert din unghie luata au fost dureri la pansare atunci ma cusut si mia dat unghia jos a cazut singura de pe bandaj dar a trecut acum ce pot face sa imi creasca mai repede am o coaja eu zic ca este sange inchegat peste deget si nu vrea sa cada acea coaja sa imi creasca unghia ce pot face sa grabesc vindecarea?inca o intrebare vor ramane semne?
0
14-06-2015, ora 09:53
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Nu puteti influenta viteza de crestere a unghiei. La maini o unghie intreaga creste in minim 3 luni. Pana la epitelizarea completa a ranii ar fi mai bine sa folositi niste plasturi cu hidrocoloid pe deget, decat sa-l lasati expus la aer, mediul umed favorizand vindecarea.
0
10-10-2015, ora 14:01
Roxana iuliana
Nu este medic/terapeut
Roxana iuliana
Mi-am prins degetul de la unghia mare a mâinii drepte la baza unghiei si s-a negrit pe loc... Am mers la urgente si mi-au dat ibuprofen si crema Hepathrombin gel... Unghia este aproape toată neagră si la baza ei, am puroi care nu se sparge, m-am lovit marţi, iar puroiul s-a facut de joi si nu se sparge... Nu as vrea sa ajung la o operaţie de extragere a unghiei!!! Ce îmi Recomandati???
0
06-11-2015, ora 23:14
Petrean A
Nu este medic/terapeut
Petrean A
Buna seara.
In urma cu aprox 8 luni de zile mia cazut pe degetul mare de la picior pe unghie coltul unui sertar care era f greu..a fost o durere ff mare, mi sa inegrit unghia, fost la doctor mi'am facut radiografie si mi a fost sfarmat osul putin..si doctori mi'au spus ca isi revine de la sine.Asa a si fost doar ca unghia nu mai sta lipita in totalitate, jumatate a ramas desprinsa si nu se mai lipeste si e tare inestetic daca o tai.Ce e de facut ? A s dori un sfat, va multumesc !
0
08-12-2015, ora 18:39
Eduard Stan
Nu este medic/terapeut
Eduard Stan
Astazi mi'a cazut un bustean pe deget...si unghia s'a rupt in totalitate, ce sa fac ?... va creste la loc, in cat timp...cum trebuie sa procedez.
0
04-12-2017, ora 21:28
Andreea G123
Nu este medic/terapeut
Andreea G123
Buna seara...va rog sa ma ajutați si pe mine cu.n raspun...am pus cearșaful sub saltea si mi.am dat unghia peste cap..s.a desprins de patu unghial.dupa ce am trata.o cu praf antibiotic am fost la o manichirusta si mi.a tăiat.o pana la baza unghie...dar tit se misca...oare imi mai creste unghia mea?!? :(
0
17-07-2018, ora 23:52
Xcarol121
Nu este medic/terapeut
Xcarol121
Mă puteți asuta si pe mine. Acum o zi mi-am prins degetul inelar la usa masini si dupa cateva minute sa facut neagra. Dupa o noapte de durere, a doua zi mi-am facut curaj si am verificat cu atentie unghia si am observat ca sa rupt chiar din partea de sus a unghiei. Ce ar trebui sa fac?
0
17-02-2021, ora 21:54
Ionescu87
Nu este medic/terapeut
Ionescu87
Bună seara
Am o unghie cu o dunga roșie pe mijloc de 2 ani de zile și mi a curs puroi și sânge nu știu ce sa fac
Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  •