Lovitura la ochi. Tratament?

07-04-2011
klauus
Nu este medic/terapeut
klauus
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti si mie ce tratament exista pentru calmarea durerilor provocate de lovitura in ochi. Astazi, am spart un lemn si mi-a sarit o aschie de marimea unei unghii in ochiul drept. Mi s-a iritat ochiul(inrosit putin), ma doare, parca ma inglodeste ceva cand misc ochiul si ma ustura. M-am uitat si eu si sotia si nu se observa niciun corp strain in ochi...am facut niste spalaturi oculare cu ceai de galbenele, dar degeaba. Cu vederea nu am probleme, vad la fel de bine, numai ca acum imi lacrimeaza mai mult.
Va multumesc!
2 comentarii
0
07-04-2011, ora 18:53
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Am patit-o si eu cu o...frunza cand udam planta. Nu sta, mergi de urgenta la oftamologie, iti vor face control de specialitate si vei primi tratament( picaturi, gel) Nu te juca poate deveni periculos.Senzatia ca ceva te inglodeste, te ustura, se inroseste ochiul - toate sunt datorita loviturii.
0
08-04-2011, ora 11:01
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Mergeti urgent la consult oftalmologic, exista Camera de Garda;Este posibil sa existe un corp strain cornean foarte mic sau o eroziune corneana, nu se vad decat la biomicroscop ; si inca ceva, este necesar examenul conjunctivei palpebrale superioare( se intoarce pleoapa); de obicei, in contuziile oculare minore, eroziuni corneene, dupa interventia de extragere a corpului strain, se prescrie un antibiotic colir ( eu prefer quinolona)si un lubrifiant sau epitelizant ocular; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.