Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Lovitura la ochi. Tratament?

07-04-2011, ora 11:01
Autor: klauus
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti si mie ce tratament exista pentru calmarea durerilor provocate de lovitura in ochi. Astazi, am spart un lemn si mi-a sarit o aschie de marimea unei unghii in ochiul drept. Mi s-a iritat ochiul(inrosit putin), ma doare, parca ma inglodeste ceva cand misc ochiul si ma ustura. M-am uitat si eu si sotia si nu se observa niciun corp strain in ochi...am facut niste spalaturi oculare cu ceai de galbenele, dar degeaba. Cu vederea nu am probleme, vad la fel de bine, numai ca acum imi lacrimeaza mai mult.
Va multumesc!
2 comentarii
07-04-2011, ora 18:53
Autor: armina
Am patit-o si eu cu o...frunza cand udam planta. Nu sta, mergi de urgenta la oftamologie, iti vor face control de specialitate si vei primi tratament( picaturi, gel) Nu te juca poate deveni periculos.Senzatia ca ceva te inglodeste, te ustura, se inroseste ochiul - toate sunt datorita loviturii.
08-04-2011, ora 11:01
Autor: elina | Dr. Alina Maria Bălţăţeanu - Oftalmologie, Bucuresti
Buna ziua! Mergeti urgent la consult oftalmologic, exista Camera de Garda;Este posibil sa existe un corp strain cornean foarte mic sau o eroziune corneana, nu se vad decat la biomicroscop ; si inca ceva, este necesar examenul conjunctivei palpebrale superioare( se intoarce pleoapa); de obicei, in contuziile oculare minore, eroziuni corneene, dupa interventia de extragere a corpului strain, se prescrie un antibiotic colir ( eu prefer quinolona)si un lubrifiant sau epitelizant ocular; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns


Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK