Lovitura la degetul mic de la picior

30-12-2013
Gabriela1956
Nu este medic/terapeut
Gabriela1956
Buna ziua, acum o saptamina m am lovit la degetul mic de la picior intr un scaun si m a durut rău, am folosit o compresa cu Burof, care mi a ameliorat durerea dar tot ma jeneaza, si laba piciorului s a umflat, degetul este si el umflat si am pus intr un bazin din nou Burof cu apa la temperatura camerei si am stat timp de 15 min.As dori sa ştiu daca de urgentă trebuie sa merg la un medic ortoped sau sa mai insist cu Burof.? Multumesc
3 comentarii
0
30-12-2013, ora 10:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este foarte probabila existenta unei fracturi a falangei proximale, dar ppate fi si o fractura a metatarsianului.
Daca este vorba doar de fractura falangei proximale, tratamentul este unul functional (sindactilizare), insa presupune mai intai diagnostic specializat (examen clinic si radiologic).
Trebuie sa mai fiti informata asupra necesitatii reducerii drastice a eforturlui fizic (stat in picioare, mers pe jos) in urmatoarele 5-8 saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-12-2013, ora 16:14
Gabriela1956
Nu este medic/terapeut
Gabriela1956
Domnule Doctor Uscatu, va multumesc mult pt. timpul acordat si profesionalismul de care daţi dovada, am invitaţi cu ocazia Sărbătorilor si de aceea am apelat la sfatul dumneavoastră, încă o întrebare as mai dori sa va întreb, este o situaţie de urgentă sau pot sa mai Astept pina pe 2 ian ? cind se deschid clinicile medicale, sau considerati ca trebuie sa apelez la Emergency Hospital, eu locuiesc in US, NY.Va multumesc
0
30-12-2013, ora 16:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Puteti sa va gestionati oarecum singura tratamentul: uniti degetele 4 si 5 prin benzi de leucoplast (degetele fiind separate printr-un material textil) si purtati numai o incaltaminte cu talpa total rigida, cara sa nu permita miscarea articulatiilor metatarso-falangiene.
In aceste conditii puteti astepta lejer pana dupa sarbatori, cu conditia de a evita orice efort (stat prelungit in picioare, mers pe distante medii-mari).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •