Lombalgie cronica sau altceva?!

14-02-2012
Laura Stanciu
Nu este medic/terapeut
Laura Stanciu
Buna ziua!

As dori sa aflu parerea unui medic in legatura cu problema sotului meu. In prezent el are 22 de ani si sufera de o durere prelungita(ca durata) de spate in zona lombara mai exact.
Problemele sale au inceput dupa operatia de apendicita pe care a avut-o la varsta de 16 ani. A fost anesteziat in coloana iar anestezistul l-a intepat de 4 ori pana sa-i nimereasca locul si, oricum, in cele din urma anestezia nu si-a facut efectul. In urma acestei tentative de anestezie a avut dureri de spate si i s-a spus ca are 2 inele deplasate (L3-L4 si L4-L5) in termeni populari, fapt pentru care a facut fizioterapie 6 luni (masaj si stimulare cu curent electric). Dupa terapie nu a mai avut probleme insa problemele i-au revenit de aproximativ 2 ani de zile, in faze intermitente, mai ales in perioada iernii.
De 3-4 luni incoace are dureri continuu adica doar cand este in repaus si mai ales seara/noaptea inainte de a adormi se plange de durere de spate. L-am intrebat exact ce simptome are si mi-a zis ca simte o durere care nu este nici "surda" dar nici nu ii taie respiratia. Isi misca pozitia in pat cu greutate. Uneori durerea din zona lombara i se lasa pe piciorul stang in zona sacrala dar nu trece de coapsa si a avut momente cand il durea piciorul si abia putea merge insa fara a fi insotita de durere de spate. A avut un episod cand l-a durut genunchiul insa nu s-a mai repetat si nu stiu exact daca are legatura cu aceasta durere de spate. Tin sa precizez ca durerile apar in timpul cand sta acasa si nu face miscare, cand merge la munca nu are probleme.
Am cautat mai multe informatii in legatura cu simptomele lui si majoritatea informatiilor pe care le-am gasit m-au adus la afectiunea numita "lombalgie cronica". Am invatat cateva tehnici de masaj pentru aceasta afectiune si il lasa durerea cand ii fac masaj dar e ceva de moment. Ar trebui sa continui cu masajul pentru a-i calma durerile? Nu este genul de persoana care sa ia pastile decat foarte rar. Imi puteti recomanda ceva pentru a-i calma durerile macar pana avem timp sa ajungem la un control pentru ca are un loc de munca solicitant si este liber doar o zi pe saptamana. De asemenea, as aprecia daca mi-ati putea indica ce fel de doctor sa consultam si un cabinet medical in Iaşi.
Multumesc anticipat pentru timpul acordat!
4 comentarii
0
15-02-2012, ora 00:55
rithaa
Nu este medic/terapeut
rithaa
buna doamna Laura,

Din experienta va spun ca trebuie consultat urmatorii medici; reumatolog, ortoped, neurolog.pentru a fi diagnosticata natura afectiunii Din pacate nu sunt din iasi si nu va pot recomanda un cabinet.
Va doresc sanatate!
0
15-02-2012, ora 10:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa consulte un neurochirurg.
Tratamentul este fie chirurgical, fie consta din kineto-terapie (gimnastica medicala specializata pentru coloana lombara).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
15-02-2012, ora 15:33
Laura Stanciu
Nu este medic/terapeut
Laura Stanciu
M-a cam ingrijorat raspunsul dumneavoastra in legatura cu tratamentul chirurgical. Credeti ca este ceva atat de grav inca sa necesite o operatie?
Stiu ca probabil spuneti acum ca stau pe forum in loc sa luam atitudine sa mergem la medic dar nu mai am stare, mi-e frica sa nu fie ceva grav. Iertati-ma daca sunt insistenta si multumesc frumos pentru raspunsuri!
0
15-02-2012, ora 23:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Tratamentul chirurgical se aplica rarissim, si asta numai in cazul prezentei semnelor neurologice (parestezii, paralizii etc).
In rest, este vorba despre kineto-terapie (programe specifice coloanei lombare).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •