Lipsa poftei de mancare, gastrita acuta

18-09-2012
Issa21
Nu este medic/terapeut
Issa21
Buna seara...Am 16 ani si in urma cu o luna am fost internata in spital fiind diagnosticata cu gastrita acuta si esofagita de reflux...dupa ce am stat 5 zile in spital si am luat injectii, am urmat tratament de 2 saptamani cu emanera si venter(sucralfatum)..in cele 2 saptamani am urmat strict regimul recomandat, cu mese regulate si am incercat sa evit stresul...dar de cateva zile, au reinceput durerile de stomac, la inceput nu foarte pronuntate, insotite de pierderea poftei de mancare care s-a accentuat in ultimele 2 zile, si de dureri de cap, greata(fara varsaturi) febra, stare de moleseala,... am continuat sa iau venter, iar durerile au mai scazut din intensitate, dar pofta de mancare e inexistenta...abia daca ciugulesc putina paine prajita si cateva linguri de supa, eventual jumatate de banana...am scazut in greutate...am 46, 5 kg la 1, 72 m.mereu am fost mai slaba, dar cel putin aveam pofta de mancare si nu ma simteam atat de slabita si obosita ca si acum...ce ar trebui sa fac in acest caz? Multumesc anticipat...
6 comentarii
0
18-09-2012, ora 22:35
toniandrei
Nu este medic/terapeut
toniandrei
dute la un medic de specialitate neaparat sa te consulte nu mai sta pe ganduri, poate ai nevoie de alt tratament, cei cu gastrita acuta pot avea simptome de : greata, varsaturi, indigestie, durere epigastrica, scaderea apetitului, balonare, dureri abdominale, febra. starea de moleseala e de la nemancat si durerile de cap iara, cred, trebuie sa mananci sa prinzi forta. degeaba iei venter ala e pentru esofagita de reflux, parerea mea. dute la un medic specialist neaparat sa iti faca un control, probabil ai nevoie de tratament cu antibiotice: un inhibator de pompa de protoni sau un amestec pe baza de bismut, claritromicina, amoxacilina sau metronidazol. insanatosire grabnica, fugi la medic ca nu da cu parul :)) de ce sa stai cu durerea cand poti scapa de ea. :P
0
19-09-2012, ora 14:17
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Analiza pentru depistare Helicobacter Pylori ti-au facut? Daca ai bacteria asta in stomac si nu scade c antitatea ei, orice este doar ca un pansament, nu tratament. Fa-ti din sange prima oara analiza pentru bacteria asta ca sa arate si ce cantitate e. Daca n-ai, e bine sa te intorci la medic sa spui ce simti. Nu renunta la dieta si nu bea acidulate, nu fumat!
Sanatate!


PS Toniandrei spune bine ce spune si tratamentul de care spune el este tocmai pentru eradicarea bacteriei de care iti spuneam. Daca iti va da antibiotice sa nu uiti sa ceri, sa iei si un probiotic sa nu te afecteze la intestine.
0
20-09-2012, ora 15:58
Issa21
Nu este medic/terapeut
Issa21
Din pacate, la mine in oras, gastro-enterologul vine din an in paste...Am fost la doctorita mea de familie care mi-a prescris doar niste vitamine...azi am mancat putin mai mult, si ma simt si putin mai bine doar ca am in continuare o durere de cap ca si atunci cand eram racita sau aveam gripa... Prezenta Hp se poate depista si din analizele de sange? pt ca in spital mi-au facut analizele de sange si mi-au iesit bune.
0
20-09-2012, ora 19:57
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Da, se face si din sange, dar trebuie ceruta expres analiza asta, nu e la comun cu alte analize de baza.
0
20-09-2012, ora 20:59
toniandrei
Nu este medic/terapeut
toniandrei
asculto pe teodora, dute la spital si cere o analiza pentru Helicobacter Pylori si mai fa-ti din curiozitate un test la tensiune sau poate are cineva sau chiar voi acasa un tensiometru, nu ar trebui sa ai tensiune la ani astia dar nu se stie niciodata, de la tensiune mare te doare capul.
0
27-09-2012, ora 17:27
Issa21
Nu este medic/terapeut
Issa21
Am fost la analize, care mi-au iesit bune(calciul era putin scazut), Helicobacter mi-a iesit negativ...daca nu am helicobacter, e posibil sa mai fac gastrita??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.