Lipsa mirosului si gustului o problema neurologica?

07-11-2012
stefy71
Nu este medic/terapeut
stefy71
Buna ziua, Treptat pe parcursul anilor mi-a disparut gustul si mirosul.mai exact simt: dulce, acru sarat, amar, dar nu simt aromele, mirosul f rar imi vine cate o data la cateva luni si atunci scurt (un minut) am facut operatie de sept si rinita alergica, dar mai rau de atunci nici ce duceam aproape si mai simteam cv miros acu nici atat. Am si un nod in gat care ma face sa ma fortez sa inspir aer ptr a se rupe. am facut tratament orl, am vrificat si la pneumologie, si endocrinologie. Credeti ca mai am sanse sa-mi revina mirosul si gustul? Un medic ORL mi-a raspuns ca sunt probleme neurologice, ce ar trebui sa fac exact sa dianostichez daca apartine de neurologie. Astept recomandarile dv si chiar date de contact la o clinica. Va multumesc!
4 comentarii
0
08-11-2012, ora 13:35
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,

rinita alergica prezenta de mult timp si netratata corespunzator, cu spray antiinflamator intranazal, poate duce la disparitia gustului si mirosului. Consultati un medic alergolog si urmati tratament pt rinita alergica.

Toate cele bune!
0
08-11-2012, ora 15:27
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Da, consulta si un medic neurolog si sa faci si un RMN cerebral (exista boli neurologice si tumori cerebrale care se insotesc de pierderea mirosului). Numai bine
0
08-11-2012, ora 17:47
stefy71
Nu este medic/terapeut
stefy71
Va multumesc mult ca mi-ati raspuns. Chiar nu aveam idee incotro sa ma indrept ptr ca la ORL deja nu stiu ce sa mai fac si nimeni nu-mi da un indiciu. Sincer sunt si speriata daca e vb de RMN cerebral ca nu rezist in acel tub fac atat de panica si mai este si stresul de a nu fi cv in neregula, mai ales casimt cv in neregula cu capul in partea stanga, am impresia ca ceva sta sa se rupa, parca ma loveste cineva cateodata, ma inteapa, am avut dureri puternice de cap, si ameteli chiar si uitam, imi era greu sa ma adun si mi-a recomandat medicul Betaserc si este mai bine. mi-a sp ca spera su nu ajung la neurolog dar se pare ca toate se leaga. Sunt speriata, sincer. toate cele bune si sper sa-mi fiti ghid spre clinici bune chiar poate am nevoie de dv.
0
08-11-2012, ora 19:45
stefy71
Nu este medic/terapeut
stefy71
TIN ROG PE TOTI CEI CARE AU INTANLIT CAZURI SIMILARE SA IMI SCRIE SA STIU SI EU CARE SUNT ETAPELE, REZULTATELE, SI ORICE PANA LA FINALDE DRUM
MULTUMESC!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi cercetări dezvăluie impactul pierderii mirosului
  • Pierderea mirosului, raportată în 86% din cazurile ușoare de COVID-19
  • Pierderea gustului și a mirosului - cauze posibile
  • Anosmia (pierderea mirosului) - cel mai bun predictor pentru COVID-19
  • Cercetătorii au descoperit mecanismul care explică de ce pacienții cu COVID-19 își pierd simțul mirosului
  • 90% dintre persoanele care suferă de anosmie sau ageuzie din cauza COVID-19 își revin complet după doi ani
  •