Lipsa de aer. Ce trebuie sa fac?

09-08-2008
id1
Nu este medic/terapeut
id1
Ma confrunt cu aceasta problema de aprox.3 ani aparuta in urma unei depresii puternice.ISimt mereu nevoia sa trag aer profund, ca si un oftat iar la emotii puternice simt ca ma inec.Nici cand sunt relaxata nu reusesc sa respir normal.Ce ar trebui sa fac?Va multumesc si astept raspunsul dvs.
79 comentarii 12 3 Înainte ›
0
09-08-2008, ora 00:00
diana7702
Nu este medic/terapeut
diana7702
Si eu am aceeasi problema ca si tine dar am invatat sa traiesc cu asta.Medicii mi-au zis ca aceasta lipsa de aer poate fi datorata si de o lipsa de calciu. Aceasta senzatie ciudata ca-ti lipseste aerul poate fi depasita...numai sa vrei.Te pup!
0
09-08-2008, ora 00:00
thedream
Nu este medic/terapeut
thedream
si eu am problema asta si sa stii ca, asa cu a zis si diana7702, poate fi intr-adevar si de la lipsa de calciu.La mine sincer nu stiu de la ce e, dar ma dispara aceasta situatie, oricum.Trebuie sa merg si la pneumo, sa vad exact ce este, asa ar trebui si tu sa faci, du-te la med de fam si zi-i despre problema ta, si cere-i o trimitere catre medicul specialist.Poate descoperi cauza si scapi de aceasta neplacere, pt ca stiu cat e de aiurea sa simti ce simti si tu.Multa sanatate.
1
10-08-2008, ora 00:00
carola
Nu este medic/terapeut
carola
am constatat ca suntem multi care avem aceeasi problema LIPSA DE AER. si eu m-am confruntat cu asa ceva...La mine pot sa spun ca a fost lipsa de calciu, la inceputul anului am fost mai mult pe la urgenta si ma simteam din ce in ce mai rau.Acum pot sa spun ca sunt mai bine, mai am unele scapari dar pot sa spun ca sunt bine.Mentionez ca am luat 2 luni vitamine si minerale si 5 zile calciu injectabil.Bafta !.dar du-te la medic el va sti cel mai bine unde sa te indrume.Pa
0
10-08-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
lipsa de aer poate fi determinata si de glanda tiroida!!sotul meu se confrunta cu asa ceva din cauza tiroidei si stiu ca a facut un tratament special acum cativa ani si aum este mai bine!!!mergeti si printre altele faceti o analiza tsh parca se numeste, a glandei tiriode!!multa sanatate!!
0
11-08-2008, ora 00:00
id1
Nu este medic/terapeut
id1
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date ! Am facut analizele si mi-au iesit bine.( calciu si TSH) si totusi nu respir.
0
11-08-2008, ora 00:00
candycandy
Nu este medic/terapeut
candycandy
la cat de bine se fac analizele la noi.nu tre sa ai prea mare incredere.Ai fost la orl? poate e ceva de la gat.
0
12-08-2008, ora 00:00
alin2000
Nu este medic/terapeut
alin2000
am si eu o problema asemanatoare... in primul rand am putina saliva si cand inghit saliva ma innec si raman fara aer. ce poate fi ? astazi e prima oara asa puternic si nu pot respira va multumesc...
0
22-08-2008, ora 00:00
diana7702
Nu este medic/terapeut
diana7702
Pana sa plec din tara, am lucrat la un laborator de analize si mi-am facut toate analizele posibile..n-a iesit nimic prea modificat. Cert e ca traiesc cu aceasta lipsa de aer sau dispnee, cum vreti. Ma simt mult mai bine dupa ce fac o cura cu Mg desi mi s-a spus ca acesta lipasa poate fi cauzat de o lipsa de Ca.Eu cred ca si sisemul nervos ne face sicane.Mult succes!
0
22-08-2008, ora 00:00
diana7702
Nu este medic/terapeut
diana7702
alin2000...sfatul meu este sa-ti faci analize pt tiroida.
0
27-08-2008, ora 00:00
robert.ion
Nu este medic/terapeut
robert.ion
Daca ai zis ca chestia asta a aparut in urma unei depresii e posibil sa fie pe sistem nervos. Eu am avut un atac de panica in timpul facultatii din cauza stresului, aveam senzatia ca am plamanii prea mici si nu intra suficient aer, respiram ca unu care abia iesise la aer dintr-un loc fara aer. Am facut analize la sange la plamani spirometrie ekg (vreo 3) totul a fost ok de fiecare data, Intr-o seara am sarit din somn ca nu mai am aer mi-au amortit mainile si picioarele... am fugit la urgenta si acolo mi-a zis medicul de garda ca e atac de panica si ca tre sa ma linistesc... pe loc mi-am revenit si mi-a dat niste sedative usoare. De atunci sunt vreo 9 ani... si mai apar din cand in cand astfel de simtome si imi aduc aminte ce mi-a zis medicul ala... si imi revin, e ok. Incerc sa ma controlez. Deci la mine a fost pe sist nervos tot dupa un fel de depresie... sau stres puternic. Inclin sa cred ca si tu ai aceeiasi problema, dar trebuie sa consulti medicul ca sa fii absolut sigura. Success.
0
27-08-2008, ora 00:00
andalusia
Nu este medic/terapeut
andalusia
da, as spune acelas lucru, e posibil pe fundalul unei probleme de viata...sa apara aceasta lipsa de aer. Mie mi-a murit fratele si din clipa cind l-am inmormintat...am simtit aceasta lipsa de aer. Eu am luat decizia schimbarii mediului.m-am mutat.am luat-o de la zero.Am gindit pozitiv.M-am rugat., uneori aveam impresia ca 24 de ore din 24 ma rugam.Spuneam tatal nostru., o parte a creerului meu incerca tot timpul sa fie in contact cu divinitatea.in acest fel. Poate sa para ciudat.dar a fost modul meu de a scapa de lipsa de aer. Acum e totul OK:
1
15-09-2008, ora 00:00
NELI_CR
Nu este medic/terapeut
NELI_CR
si eu ma confrunt cu aceiasi situatie de a trage adanc aer in piept o senzatie de sufocare de disconfort inca din primavra, la inceput senzatiile de lipsa de aer erau trecatoare, de scurta durata si rare, iar acuma permanente.Analizele de sange au iesit" OK ", f.mult Ca si Mg, insa acum 4 ani am fost la cardiolog si mi-a zis ca am suflu sistolic si insuficienta mitrala, si mi-a dat vitamine, aspacardin, distonocalm(o plasa de medicamente), dar niciodata nu am urmat tratamentul, nu sunt adeptul lor.oare are legatura?
0
28-09-2008, ora 00:00
Diana_Ghe
Nu este medic/terapeut
Diana_Ghe
Senzatia de lipsa de aer poate fi pe sistem nervos... probabil difera de la persoana la persoana.Si eu "sufar" de aceasta lipsa de aer dar m-am invatat asa...totul e pe sistem nervos...asta nu inseamna ca daca esti calm ar trebui sa ai destul aer...eu sunt o fire agitata si nervoasa, daca ma enervez ma kinui pur si simplu sa respir...doctorul pneumoftiziolog mi-a recomandat calciu si magneziu dar degeaba am luat aproape o luna incontinuu calciu si magneziu dar degeaba...nu e vorba de lipsa de calciu...e pe sistem nervos...daca ai avut un soc in trevut sau o perioada mai agitata, probleme in familie sau ceva de genul...toata lasa o urma
0
04-10-2008, ora 00:00
Ustinescu Ionut
Nu este medic/terapeut
Ustinescu Ionut
Nu ma asteptam nici eu sa fie asa, dar vad, avand si eu aceeasi problema ca este ori de la stress sau depresie, ori de la lipsa de calciu.Lipsa de calciu mai are si alte simptome, de exemplu senzatia de maini umede.
0
12-11-2008, ora 19:21
bianca2
Nu este medic/terapeut
bianca2
Si eu am aceiasi problema. eu cred ca e pe fond nervos sau poate fi tiroida.
0
06-02-2009, ora 09:29
vali71
Nu este medic/terapeut
vali71
Si eu ma confrunt cu problema respectiva -lipsa de aer.uneori daca stau intinsa pe spate nu pot sa respir.si la mine se accentueaza in cazul emotiilor, stresului.incerc sa ma controlez dar nu reusesc intotdeauna.Autosugestia face minuni (eu nu am crezut asta initial)
Dac cunoasteti un psiholog discutati cu el.va poate ajuta.
Sora mea e psiholog si mi-a dat niste sugestii in acest sens -pe care atunci cand le urmez functioneaza.(la inceput am zis ca sunt...povesti).stau intr-o pozitie relaxata, si imi spun -"pot sa respir, plamanii mei functioneaza normal, ma simt bine...si alte propozitii de genu asta.problema e ca -trebuie sa le si crezi, sa ai incredere.uneori ajuta inspiratul, tinerea respiratiei, expirat si iar tinerea respiratiei(4 timpi a cate 5 secunde care se repeta )
0
01-03-2009, ora 18:41
gmc
Nu este medic/terapeut
gmc
Buna, si eu am avut acum 4 ani o perioada foarte urata( moartea unuia dintre parinti)si din senin au inceput aceste momente in care nu reuseam sa repir, mi se pare ca aerul se opreste inainte sa intre in plaman si ramane acolo, si acum le am cand sunt f stresata sau am ceva probleme, prob. care nu imi dau seama ca ma deranjeaza dar dupa apar aceste stari, sunt atacuri de panica, am fost la medic si mia prescris xanax, imi iau 5 picaturi cand vad ca nu mai respir si ma linistesc in 5 minute, de cand stiu ca exista acest remediu si stiu ca depinde totul de creier sunt linistit, am inceput sa invat sa traisc cu acesta problema, inainte in schimb cand nu stiam de ce natura sunt si ca se pot trata mergeam ca nebuna pe strada, nici intisnsa in pat nu reuseam sa stau.
0
05-03-2009, ora 14:40
flaviustdi
Nu este medic/terapeut
flaviustdi
salut si eu ma confrunt cu cu o lipsa de aer, in urma unei lovituri in coaste la fotbal, careia nu i-am dat importanta, acum la inspirarea aerului simt ca imi intra abia la a 3-4 incercare.De 3 zile am aceasta teama, ma doare usor la inspirat dar dimineata ma trezesc bine pana cand verific daca <azi> imi intra tot aerul.CRED ca totul tine de psihic pentru ca am facut 8 ture de stadion fara oprire si aveam tot aerul din lume.Ce parere aveti?
0
05-03-2009, ora 14:48
robert.ion
Nu este medic/terapeut
robert.ion
Salut, Daca zici ca te-ai lovit la fotbal in coaste, eu zic ca trebuie sa mergi la medic sa te consulte, si daca zice ca esti ok la coaste... atunci e clar de la 'mansarda' problema. Din fraza asta: " ma trezesc bine pana cand verific daca imi intra tot aerul" eu (ca nespecialist) zic ca e psihica problema. Asa se manifesta. Dar cel mai bine o vizita la medic pentru un consult acolo unde te-ai lovit ar fi binevenita. Sanatate !
0
05-03-2009, ora 14:56
flaviustdi
Nu este medic/terapeut
flaviustdi
robert ms pentru raspuns, am durere si atunci cand ma ating la locul lovit, dar suportabila o resimt si la inspirat dar cum ai zis si tu probabil <mansarda > a comandat un atac de panica.
0
17-08-2009, ora 00:25
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Aceleasi probleme le am si eu cu respiratia.si nu numai; ameteli, lipsa de energie, senzatie d nod in gat...si simt ca nu'mi ajunge aerul in plamani. Am avut o perioada mai grea (clasa a XII-a), insa parca nu as da vina pe asta...vreau sa cred ca nu m'a afectat atat de tare stresul si ca astea nu sunt atacuri de panica (problemele cu respiratia sunt de vreo cateva luni bune)...
Analizele sunt toate bune, medicii imi spun ca-s ok, insa eu nu ma simt intocmai. Ultima portita de salvare a ramas psihicul.care, in conditiile astea, nu stiu ce imi e, proeten sau dusman.
In fine, sunt convinsa ca totul va fi bine..ca voi rezolva problema intr-un fel sau altul.

Voi cum va mai simtiti?
0
01-09-2009, ora 16:55
livi
Nu este medic/terapeut
livi
Dragilor, sunteti super la cum descieti starea aceasta nasoala!si eu patesc la fel ca si voi., sunt ffffff speriata.Am fost la NNNNNNN medici, dar degeaba.Oare sa nu ne treaca?!credeam ca numai eu am aceste stari, dar vad ca sunt multi cu acest diagnostic.va doresc multa sanatate si mai vb.
0
01-09-2009, ora 21:03
flaviustdi
Nu este medic/terapeut
flaviustdi
livi, eu deja am scapat, a fost o obsesie anxioasa, cu care intai m-am obisnuit apoi nu am mai bagat-o in seama.A trecut destul de repede, iar la medic nu ai ce cauta.Respiratia este un instinc reflex doar daca te gandesti ca nu poti respira, abia atunci intri in panica, care de cele mai multe ori este nejustificata,.AI RABDARE SI NU TE MAI GANDI.
0
02-09-2009, ora 18:27
livi
Nu este medic/terapeut
livi
draga flaviustdi, eu am aceasta stare de vreo luna, daca nu chiar mai bine.uite acum m-a apucat in timp ce mancam, ma agit si ma sufoc si mai tare.daca incerc sa ma linistesc, deja incep sa respir mai bine.de fapt eu sunt o fire iute, vulcanica, temperamentala.si cred ca si asta isi spune cuvantul.am mai avut stari cand simteam ca nu am aer, dar ca astea niciodata!faptul ca putem comunica deja se numeste ca beneficiem de o terapie.DECI NU SUNTEM SINGURI.MULT AER TOTOROR si multumesc pt raspuns, pt comunicare.
0
03-09-2009, ora 22:10
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
livi, si eu zic la fel..sa te linistesti si sa'ti iei gandul de acolo...totul tine de tine
0
04-09-2009, ora 21:10
livi
Nu este medic/terapeut
livi
multumesc alexxy_a pt raspuns.asa e,.azi am simtit cum incepe un atac de panica, dar sunt mandra ca am reusit sa-l tin sub control.sunt in santier, adica zugraveli.etc si simt ca nu mai suport stresul!deci am constientizat ca sufocarile, ametelile, capul zdrente.etc sunt pe fond nervos.IMI DORESC SA DISPARA DE PE PAMANT TOT STRESUL SI SA FIM INUNDATI DE ENERGIE POZITIVA.sanatate toturor si multa liniste, mult aer si tot binele!
0
29-09-2009, ora 20:11
ellenat
Nu este medic/terapeut
ellenat
buna ! am si eu o problema..o sa incerc sa o explic cat mai detaliat in urmatoarele randuri..si dk stiti despre ce e vorba..sau puteti sa-mi dati un sfat il astept cu nerabdare ! am 21 de ani si de 4 luni de zile nu pot sa respir cum trebuie, simt ca am ceva in gat, am o secretie ca un mucus transparent uneori alb lipicios aproape in permanenta, simt ca aeru se opreste undeva si nu pot sa expir mai ales cum trebuie.am facut tot felu de analize care au iesit bune, pentru glanda tiroida, la inima, calciu, spirometrie normala chir dk am suflat putin fortat pt k era pt prima data, am fost la ORL unde toata lumea imi spunea ca am gatu curat, la o revenire la ORL mi s-a spus ca am faringita micotica si sa fac spalaturi cu bicarbonat si sa evit mancarurile condimentate si acidul, dar dp o luna de zile nu se vede nici un rezultat, la pneumolog am fost nu am nimik, am luat si xanax picaturi dar nici o schimbare, la inceput am luat niste pastilute de la un doctor homeopat Ignatia amara la fel, am luat calciu magneziu si inca iau, vitamina A...am fost peste tot unde am crezut, unde m-a trimis medicu de familie si degeaba..ma simt la fel..si numai suport starea asta...va rog astept un raspuns..un sfat ceva, va rog, va multumesc!
0
30-09-2009, ora 18:39
flaviustdi
Nu este medic/terapeut
flaviustdi
Elena, cred ca asa te cheama, iti spun sigur ca nu ai nimic, chiar nu exista indoiala, din ce spui tu cu xanax e clar, treci printr-o stare de anxietate sau depresie cum vrei tu, iar gandul nu iti este decat la sanatate, te temi sa nu cumva sa fi bolnava de ceva, esti perfect sanatoasa si daca o sa crezi asta o sa uiti cu siguranta, daca o sa te mai cauti la tot felul de doctori vei prelungi aceasta stare pana cand o sa te plictisesti sa te tot cauti.Daca aveai ceva pana acum iesea la un control sau macar vreun dr era suspicios dar.nimic si tu tot nu esti multumita de parca ai vrea sa ai ceva.Iti urez multa bafta la autosugestie, doar de asta tine.
0
01-10-2009, ora 00:32
ralucutza89
Nu este medic/terapeut
ralucutza89
Buna seara.Doamne sunt atat de multi cu problema aceasta cu respiratul incat am mai inceput sa ma linistesc:D, glumesc..! Mie doctorul mi-a spus ca ar fi de la coloana k am am coloana prea dreapta si acesta ar fi cauza insa eu cred ca este pe fond nervos, nu am luat vitamine etc..dar tin sa spun ca este foarte nasol oftatu asta incontinu...de fapt am inceput sa ma si obisnuiesc. Va doresc sanatate tuturor!
0
06-10-2009, ora 15:06
livi
Nu este medic/terapeut
livi
dragilor, am revenit din nou.sa stiti ca si eu am fost la:endocrinolog, cardiolog, nnnnnnnnnn internisti+acum cateva zile la pneumolog si toti zic ca nu am nimic!?dar eu ma sufoc incontinuare.si daca sunt stresata si daca nu.deci?azi de exemplu m-am precipitat putin de dimineata si ma sufoc si acum la aceasta ora:15
cel mai mult imi place cum ne incurajeaza flaviustdi.descrie fffffff bine starile acestea si gandeste ffffffffff pozitiv.este un exemplu bun de urmat.SANATATE TUTUROR SI RESPIRATIE CA UN FULG DE NEA.
Adaugă un comentariu / răspuns
79 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.