Lipom sau altceva?

07-09-2013
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Bună ziua! Am o umflătură destul de mare în spate, puţin mai jos de umărul drept iar în urma echografiei mi s-a dat următorul rezultat: formaţiune hipoecogenă, bine delimitată, cu petere propriu, de 1, 5/2, 5/3, 6 cm, situată latero - toracic drept, în vecinătatea omoplatului, cu aspect lipomatos, medicul spunându-mi că este un lipom. Cum aş putea şti cu siguranţă că nu este vorba despre liposarcom ( sau altceva ), echografia face această diferenţă, adică liposarcomul arată altfel la această investigaţie? Mulţumesc anticipat!
4 comentarii
0
07-09-2013, ora 11:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Pai ce solutie ai decat decizia medicului ? cel mult sa vorbesti cu un alt medic.
0
07-09-2013, ora 11:28
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Mulţumesc pentru răspunsul prompt, medicul nu mi-a spus nimic altceva, dar eu aş vrea să ştiu dacă liposarcomul arată la echo altfel decât lipomul sau pot fi confundate...
0
07-09-2013, ora 12:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu poate ecografia sa puna diagnostic histopatologic, acest lucru nu poate fi facut decat prin biopsie. este o decizie pe care ti-o poate influenta numai un medic care stie toate datele clinice.

de cand ai aceasta formatiune si cum a evoluat ea in timp ? te supara cu ceva si ce dimensiune are ? si... cine ti-a recomandat ecografia ?
0
07-09-2013, ora 12:35
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Nu şitu nimic de evoluţia ei în timp, nu este vizibilă şi nici nu se simte decât atunci când ridic braţul, am văzut-o întâmplător. S-ar putea să fi fie de mult timp pentru că eu am slăbit destul de mult şi aşa şi-a făcut simţită prezenţa, probabil înainte era ascunsă sub grăsime. Nu mă supără decât psihic pentru că este destul de mare. Nu este tare la atingere şi pare a fi mobilă. Echografia am făcut-o de capul meu pentru că m-am speriat trezindu-mă dintr-o dată cu aşa ceva...

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: