Lipaza foarte marita

05-02-2009
alec
Nu este medic/terapeut
alec
Ma numesc alec, am 34 ani si v-as ruga sa-mi spuneti va rog daca in cazul in care LIPAZA mi-a iesit 632 u/l iar AMILAZA 47 U/l poate fi vorba de o pancreatita sau o simpla criza pancreatica. In rest nici un alt simptom: nu dureri, nu greata, nu lipsa poftei de mancare, ci doar poate de o usoara constipatie cu care ma lupt de ceva timp, in rest toate analizele fiind in limitele normalitaii.
3 comentarii
0
06-02-2009, ora 18:35
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
O criza pancreatica este expresia unei pancreatite.Ai lipaza foarte mare.Atentie la alcool!!!
0
06-02-2009, ora 19:42
alec
Nu este medic/terapeut
alec
Multumesc mult pentru raspuns CASA drhouse dar tin sa mentionez ca nu am mai consumat alcool de 14 luni de zile in urma unei hepatite toxic alimentare si in continuare ma aflu sub tratament cu Lagosa, dar aceste analize nu mi-au iesit niciodata asa.Nu tin cu strictete un regim alimentar dar m-am ferit de prajeli, grasimi, carne de porc, etc. Azi am facut si o ecografie si intradevar pancreasul atat cat si ficatul sunt marite si neomogene. O alta cauza?
0
06-02-2009, ora 20:23
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie ca gastroenterologul care te are in evidenta sa vada aceste rezultate si sa elucideze cauza ficatului si pancreasului marit si neomogen.Nu ai voie pic de alcool si de grasime.Lipaza poate creste si in ulcer, in boli ale intestinului, cancer pancreatic, obstructie a canalului pancreatic sau o colecistita acuta litiazica.Ai grija cu efortul fizic si consuma multe ceaiuri hepatice.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipaza
  •