Limbrici + Metronidazol = Intrebare

24-11-2013
Marius M
Nu este medic/terapeut
Marius M
In urma unor analize am descoperit ca am 'ascaris lumbricoides' (limbrici). Doctorul mi-a prescris Metronidazol pastile, 3 pe zi, timp de 7 zile. Dar nu mi-a zis cand sa le iau (dupa masa, inainte de masa, intre mese). Cand este cel mai bine sa le iau sa aibe efect maxim?

PS: Chestiile astea seunt periculoase in general? Mi se poate intampla ceva grav?

Multumesc.
3 comentarii
0
24-11-2013, ora 05:15
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Buna, orice infestare cu paraziti este periculoasa, gandeste-te ca se pot localiza in diverse organe si ca...se hranesc din tine. Limbricii nu au aparat digestiv complex sau aparat bucal dar au capacitatea de a se hrani absorbind substantele nutritive din corpul tau. In plus, pot sa se inmulteasca atat de mult incat iti pot parazita ficatul, plamanii si esofagul. S-au semnalat cazuri de copii infestati care au vomat limbrici sau le-au iesit pe nas existand risc de asfixiere. Trebuie sa ai grija deosebita la igiena, sa te speli bine de tot pe maini dupa fiecare utilizare a toaletei, sa speli foarte bine fructele si legumele inainte de consum, sa nu pui gura direct de doza de suc/bere, etc. Pot aparea multe complicatii in parazitoza cu limbrici, am vazut un documentar odata despre paraziti, brrrrrrrrrrrrrrrrrr, ceva odios! Unii dintre ei se pot localiza chiar si in creier! Bine, acum ca te-am bagat bine de tot in sperieti, revenind la intrebarea ta: metronidazolul se administreaza dupa masa, o pastila dimineata, una la pranz, una seara. Dupa tratament, asteapta o saptamana si fa-ti testul din nou. Inca o chestie importanta: cand mergi la medic, nu-ti fie jena sa-i pui intrebari daca ai nelamuriri de orice fel. Medicul este dator sa-ti raspunda, lasa jena la o parte si intreaba-l. Daca iti vorbeste in 2 peri, schimba-l. Avem dreptul sa fim tratati corespunzator, indiferent de problema.
0
26-11-2013, ora 13:42
Marius M
Nu este medic/terapeut
Marius M
In primul rand multumesc pentru sperietura. In al doilea revin cu inca o intrebare:
Dupa cat timp ar trebui sa fie eliminati viermii? Sau mai bine zis ar trebui sa ii vad? Intreb pentru ca am 4 zile de tratament si nu se vede absolut nimic. Precizez ca am mancat si ustori destul de mult si am baut ceaiuri de musetel.

Multumesc
0
26-11-2013, ora 23:18
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Cu placere :). Limbricii sunt viermi macroscopici, se vad cu ochiul liber, au cativa cm lungime. Poate nu ai viermii propriu-zisi, poate ai doar oua de limbrici. Limbricii adulti se dezvolta in 2-3 luni de la infestarea cu oua, poate ca acum ai doar ouale si din cauza tratamentului nu vor ajunge adulti. Dupa tratament, duci 3 probe de fecale din 3 zile diferite la un laborator pentru examinare. Duci toate probele in aceeasi zi, dupa ce le-ai colectat in recipiente speciale numite coprorecoltoare pe care le pastrezi la frigider pana strangi toate cele 3 probe. E important ca aceste oua sa nu ajunga adulti, mai mult ca sigur nu ai inca adulti, i-ai fi vazut cu siguranta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: