Limba alba de vreo doua luni

09-06-2009
Strofa1
Nu este medic/terapeut
Strofa1
Salut ! de vro 2 luni am limba alba la baza aproape de omuletz.la inceput nu am luat in seama, dar mi-a zis un prieten ca a avut si el ceva de genu, spunand ca este o ciuperca.I s-a mai intamplat cuiva? Si ce a facut :-s...Va multumesc !
19 comentarii
0
10-06-2009, ora 20:29
Strofa1
Nu este medic/terapeut
Strofa1
Domnilor Doctori, trebuie sa dau vro spaga sa mi se raspunda si mie?
0
11-06-2009, ora 09:14
danabv
Nu este medic/terapeut
danabv
Nu sunt medic, dar va raspund eu, cu precizarea ca o astfel de atitudine pe acest forum nu va face decat rau. Lumea raspunde aici atunci cand are timp, pe care si-l sacrifica pe gratis pentru a ajuta semenii aflati in necaz si ar trebui sa aveti putina rabdare si respect pentru medicii de pe acest forum.
Revenind la raspuns, probabil ca aveti candida si cu siguranta in organismul dvs s-au acumulat prea multe toxine. Pentrua scapa de toxine ar trebui sa mancati macar o saptamana numai salate din radacioase (morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, sfecla rosie) nefierte si amestecate cu putin ulei DE MASLINE si cu putina zeama de lamaie. Puteti manca si paine graham. Ar trebui sa faceti cate o clisma cu ceai de musetel in fiecare seara.
Dupa o saptamana puteti adauga in alimentatie si alte legume, tot crude (rosii, ardei, ceapa). Dupa inca o saptamana puteti aduga cartofi fierti, mere, stafide, alune, smochine, curmale. Clisme la 2 zile.
Din saptamana a treia puteti adauga carne de pui fiarta, lactale. Clisma la 3 zile.
Am o banuiala ca acest tratament n-o sa va fie deloc pe plac, dar sa stiti ca nu veti scapa de probleme decat asa.
Pentru a verifica daca aveti candida ar tebui sa faceti analizele corespunzatoare, iar daca se confirma, medicul de familie va va da tratamentul corespunzator.
Multa sanatate!
0
11-06-2009, ora 12:23
Strofa1
Nu este medic/terapeut
Strofa1
Va multumesc pentru raspuns.
0
12-06-2009, ora 08:46
Strofa1
Nu este medic/terapeut
Strofa1
Vreau sa va spun ca am fost la medicul de familie si mi-a spus ca aceasta albeata pe limba a rezultat in urma unui tratament cu antibiotice pe care l-am urmat cu 3 luni in urma.Medicul mi-a recomandat Nistatina pe care o presez si o pun pe limba, ce credeti, chiar da rezultate xD...aa si vreau sa imi cer scuze pentru aroganta mea.Numai bine !
0
18-01-2014, ora 22:00
Angela Ioana
Nu este medic/terapeut
Angela Ioana
Buna seara! Am si eu o problema, ma tot lupt cu o sinuzita cronica la maxilar, ultima schema de tratament am luat-o inainte de craciun si problema a revenit in sensul ca la cateva zile dupa tratament aveam dificultati la inghitire si secretii nazale. Deoarece am fost la a 3 a schema de tratament nu am mai luat antibiotice ci am facut inhalatii cu sare, musetel si am luat tinctura de propolis si mi-a trecut doar ca dimineata sau cateodata simt ca mai am secretii sau le elimin prin tuse. Am mers la dentist, nu am probleme cu dintii, niciodata nu am avut. Inainte de a lua ultimul tratament pt sinizita mi-am facut un exudat faringian( in decembrie) si in gat nu aveam nimic, in nas aveam staphilococus epidermidis si am luat tratament.De doua zile am din nou dificultati la inghitire si simt ca a-si avea ceva in gat iar pe limba am inceput sa am ceva albicios si sa ma usture. Mentionez ca inainte de aceste simptome aveam un gust amar in gur, cam 2 zile la rand, plus diaree, cred ca de la colecist. Am mancat o portocala si de atunci a inceput cu o usturime a limbii apoi dificultati la inghitire si acest aspect mai albicios al limbii. Dimineata simt ca am secretii care coboara de la nas in gat si nu mai stiu de la ce sunt toate astea, sinuzita sau gastrita? eu am mai avut probleme cu gastrita si anul trecut, am avut si helicobacter dar in concentratie mica, dureri de stomac nu am, dar am un gust acru in gura. Astept un raspuns, multumesc anticipat!
0
19-01-2014, ora 17:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu stiu cine a pus diagnosticul de SINUZITA dar din cele relatatte am dubii ca e vorba despre sinuzita
1 trebuei sa facet Radiografe SAF si atunci o sa stti din care sinus sunt secretiile si daca e din sinusul maxilar se fac punctii sinusale pentru a elimina compet secretiiel si infectiiel din sinus
2 dar este posibi ca secretiile sa se formeze pe mucasa faringelui., rinofaringelui..din cauza refluxuli gastric si iritatiei locale
in acets caz tratamentul pentru acele secretii difera radical
am mai scris despre asta pe forum
0
19-01-2014, ora 18:43
Angela Ioana
Nu este medic/terapeut
Angela Ioana
Va multumesc pentru raspuns! Mentionez ca am facut o radiografie la sinusuri si asa am fost diagnosticata cu sinuzita la maxilar si sinuzita frontala, apoi am urmat tratament cu antibiotice vreo 10 zile dar problema tot aparea. Asa cum am scris in comentariul anterior la dinti nu am nimic. Acum simt o dificultate tot mai mare la inghitire doar in partea dreapta si ma doare pana in ureche, de asemenea simt un nod in gat cand inghit care coboara aproape de gura stomacului, asa ceva nu mi s-a mai intamplat. Dureri de stomac nu am insa simt cateodata o durere in partea dreapta sub coaste. In legatura cu usturimea de pe limba si acel aspect mai albicios, ar putea fi de la refluxul gastro-esofagian? Nu stiu ce analize ar trebui sa fac, ar putea fi o problema la tiroida sau sa-mi fac un examen parazitologic, o endoscopie? Nu stiu, ma gandesc la toate posibilitatile. Va multumesc mult!
0
19-01-2014, ora 21:34
Angela Ioana
Nu este medic/terapeut
Angela Ioana
Am uitat sa mentionez ca mi-am facut si o radiografie panoramica la dinti si medicul mi-a spus ca nu am nimic, nici carii nici puroi. Mi-ar placea sa va pot trimite filmul, il am in format jpeg image, pe calculator.
0
20-01-2014, ora 19:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. radiografia SAF poate f trimisa pe adreasa mea personala pe Hotmail
2 NU am inteles daca a vazut un medic ORL.. radiografia si a indicat med ORL tratamntul?
3 in rest DA sunt necesare investigatii la Gastrologie, teste pentru helicobacter, paraziti intestinali..s.a
0
21-01-2014, ora 22:20
Angela Ioana
Nu este medic/terapeut
Angela Ioana
nu, tot ce am scris anterios a diagnosticat medicul de familie, medicul generalist. Am fost ieri la un medic orl si s-a uitat la film, mi-a spus ca nu se pune problema de sinuzita, s-a uitat la amigdale si mi-a spus ca amigdala dreapta ( cea care ma durea foarte rau cand inghiteam), este cu puroi, m-a curatat cu ceva si de atunci nu ma mai doare asa rau, s-a ameliorat semnificativ. Acel nod in gat mi-a trecut dupa ce am luat maalox si linex, ma gandesc ca era de la acid nu? chestia albicioasa a disparut de pe limba, ma mai ustura cateodata mai ales cand mananc dulciuri, eu anul trecut am avut helicobacter dar in concentratie mica. Tot medicul orl m-a trrimis ieri sa-mi fac urmatoarele analize: ASLO, SNF, VSH, un examen parazitologic si glicemia. Acum astept rezultatele analizelor. Inainte de a fi diagnosticata de medicul de familie cu sinuzita, am mai fost la doi medici orl si fiecare mi-a spus ca amigdalele sunt in regula, doar cel de ieri mi-a spus ca am puroi si tind sa cred ca e asa pentru ca mi-a cam trecut de cand m-a curatat cu ceva, in conditiile in care nu iau nimic. Recunosc ca mi-am cam pierdut increderea, nici nu mai stiu pe cine sa cred! Medicul meu de familie ma si speri spunandu-mi ca nu mai stie unde sa ma trimita si ce sa faca!
0
22-01-2014, ora 08:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu mia faci tratament la med. de familie pentru probleme care tin de medicii specialisti
2in amigdala posibil a fost cazeum..si se poate cumula
citeste despre amigdalita cronica cu cazeum..si vezi daca ajuta numai tratamentul local sau e cazul de facut reducerea in volum a amigdalelor cu radiofrecventa
3. afci consult la gastrologie..fiindca am mai scris sute de postari aici cu explicatii cum refluxul gatric afecteaza faringele, amigdalele si duce la formarea acelor secretii deranjante
0
22-01-2014, ora 10:27
Angela Ioana
Nu este medic/terapeut
Angela Ioana
Va multumesc mult pentru raspuns! Acum 2 zile cand am fost la medicul orl, asa cum am spus m-a curatat cu ceva, a spus ca imi ia puroi de acolo si nu am luat nimic, nici un medicament pana imi ies rezultatele de laborator. Acum nu ma mai doare deloc cand in inghit in conditiile in care abia puteam sa inghit atat de rau ma durea partea dreapta si imi simteam foarte imflamata amigdala, ma gandesc ca e o problema acolo. Pentru acel consult la gastrologie, ce sa fac, o endoscopie digestiva?
0
22-01-2014, ora 18:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la gastro.. se poate si Tranzit baritat esofagian. e mai acceptabil ca procedura
pentru amigdalita.. DA ace cazeum poate sa reapara
asa ca e bien sa faci gargara dupa fiecare masa si peste un timp sa vada n medic ORL daca se impune operatia sau Criptolizis
0
22-01-2014, ora 21:40
Angela Ioana
Nu este medic/terapeut
Angela Ioana
Ma intereseaza daca acea intereventie cu laser, criptolizis are ceva urmari? nu ma poate afecta? eu anul trecut am facut o terapie cu laser, 2 saptamani, pt sinuzita, deoarece stiam ca am sinizita, asa mi s-a spus. Cateodata am un gust ciudat in gura si un miros urat, astea ar trebui sa dispara dupa interventie? Care dintre cele 2 interventii mi le recomandati? Chirurgical sau criptolizis?. Daca problema este la amigdale, mai trebuie sa imi fac analize la gastro? Multumesc!
0
23-01-2014, ora 18:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pot sa.ti raspund la acesta intrebare dupa ce vad amigdalele
ataseaza cateva poze pe adrsa mea personala pe Homail
0
24-01-2014, ora 17:54
Angela Ioana
Nu este medic/terapeut
Angela Ioana
problema este ca nu am niciun film la amigdale, doar la sinusuri! va scriu aici rezultatele analizelor de laborator, va scriu mai intai rezultatul si apoi valorile de referinta, UM si tipul probei
glicemia 89.00 60.00 - 110.00 mg/dL S

VSH 6.00 21.00 mm/60' SI

Fibrinogen 238.00 200.00-400.00 mg/dL P

ASLO 3.00 200.00 IU/mL S

Examen coproparazitologic ( 3 probe) - absenta de oua si chisturi de paraziti intestinali
Exudat faringian ABSENT
sterprococcus SPP Absent
staphylococcus SPP Absent
candida SPP Absent


Inca nu am avut timp sa merg la medicul orl cu ele si a-si avea nevoie si de parerea dumneavoastra. Din cate inteleg eu sunt ok analizele. Va multumesc! nu pot sa pun semnul mai mic la aslo, la valoarea de referinta, in fata la 200.00 si la vsh la 21.00.
0
26-01-2014, ora 08:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pozele se fac acasa cu un aparat foto sai tel/ mobil
0
05-09-2016, ora 14:37
DORIN1982
Nu este medic/terapeut
DORIN1982
Buna ziua am o problema de vreo 2 luni am limba alba incarcata in partea din spate si doua umflaturi albe pe lateralele limbii tot in spate inspre gat.Mi-am facut analize pt candida, exudat, tot ce se putea face si au iesit toate negative.Ma spal in fiecare zi de 3 -4 ori pe dinti curat limba cu nistatina, gargara cu bicarbonat...si tot la fel am un gust metalic in gura, va rog dati-mi un sfat
multumesc
0
06-09-2016, ora 11:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Limba..este oglinda tractului digestiv
acea depunere de pe limba arata ca ai mari probleme de digestie si metabolism
e cazul de investiagtii la gastrologie
schimbarea stiluui alimentar
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: