Ligament incrucisat anterior si ligamentoplastie

22-01-2014
ioanasora
Nu este medic/terapeut
ioanasora
Buna ziua ! Am si eu o problema... Sunt sportiva de performanta iar in urma unui accident in timpul unui meci, mi-a cedat ligamentul incrucisat si meniscul intern...Mi-a fost curatat meniscul in septembrie iar acum 2 luni mi s-a facut o ligamentoplastie la spitalul Sanador la Dr Andrei Bogdan iar piciorul arata super... Am facut pana acum recuperare cu un kinetoterapeut, iar in continuare mi s-a spus sa lucrez foarte mult la forta pentru ca este slabit si am atrofiere aproximativ 2, 5 cm. Nu am dureri si nici nu este umflat. Eu sunt totusi sunt disperata ca trebuie sa stau 6-9 luni fara sa joc. Va rog mult sa-mi spuneti daca exista o metoda mai rapida de recuperare. Exista acea plasmafereza, oare ma ajuta?
8 comentarii
0
22-01-2014, ora 22:08
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. Va raspund tot eu, atata timp cat v-am si operat. Plasmafereza nu ajuta la recuperarea rapida, dar putem spune ca grabeste vindecarea dupa o ligamentoplastie sau sutura de menisc. Este extrem de folosita in "ortopedia occidentala", chiar siii in etapa de sutura a unei plagi operatorii mai ample (protezarea articulatiei). Este des folosita in medicina sportiva pentru tendinopatii sau rupturi musculare. In cazul dstra, la 2 luni de la operatie nu este indicata pentru ca vindecarea primara s-a produs, si nu cred ca aceasta metoda ar putea influenta recuperarea dstra. Continuati exercitiile si va astept la 3 luni la cotrol.
Numai bine!

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
0
03-12-2014, ora 13:17
claudyuta
Nu este medic/terapeut
claudyuta
Buna ziua, am facut ski de performata si anu de zile am fost instructor ski. Am avut cu ani in urma o cazatura in care mi-a troznit ghenunchiul si sa umflat mi-au pus atela ghipsata dar am ramas cu sensibilitate si cateodata imi trozneste piciorul cand merg mai repede ma doare si in citeva ore isi revine. Imi puteti spune ce ar trebui sa fac ? Va multumesc
0
04-12-2014, ora 12:11
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna ziua
E simplu, trebuie sa consultati un medic ortoped pentru un examen clinic si investigatii imagistice dupa caz. Daca sunteti din Bucuresti va pot ajuta cu ceea mai mare placere.
O zi buna
Dr TarekNazer
0
05-12-2014, ora 12:40
claudyuta
Nu este medic/terapeut
claudyuta
Va multumesc.Sant din Brasov
0
10-02-2015, ora 17:53
Petrescusevastian
Nu este medic/terapeut
Petrescusevastian
IRM genunchi stang.
Buna ziua.As dori o parere daca se poate. In urma unui accident la schi am facut un RMN la genunchiul stang sa stiu daca e in regula.Tin sa precizez ca la 3 saptamani de la accident nu mai am dureri decat foarte slabe daca fortez foarte tare genunchiul.
Concluziile RMN-ului sunt urmatoarele: Hidrartroza genunchi stang.

Leziune gr. II - corn posterior ambele meniscuri
Leziune partiala LIA
Edem ligamente colaterale.
Doresc sa stiu daca in urma acestor concluzii va trebui operat genunchiul pentru recuperare.
Va multumesc anticipat.
0
10-02-2015, ora 21:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Genunchiul nu se opereaza in nici un caz pe baza interpretarii scrise a RMN-ului.
Ceea ce conteaza este exclusiv examinarea clinica directa, practicata de catre specialistul in artroscopia genunchiului.
Examenul RMN are doar o valoare pur consultativa si numai ca imagine directa (nu interpretare scrisa).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-02-2015, ora 09:47
Petrescusevastian
Nu este medic/terapeut
Petrescusevastian
Vă mulţumesc pentru răspuns.
Cu aleasa consideratie.
0
28-06-2015, ora 11:57
Plante
Nu este medic/terapeut
Plante
Ruptura grad inalt LIA Ruptura de tip bucket handle menisc. Buna ziua, in urma cu 3 saptamani la un banal joc de fotbal, la o schimbare brusca de directie am auzit un POC in genunchiul drept urmat de o durere acuta.Am facut o radiografie, nu se vedea prea bine.Doctorul mi-a recomandat un examen RMN.rezultatul este in topicul de inceput. Pe data de 15.07 sunt programat pentru operatia de menisc.merg cat de cat binisor, o usoara umflatura a genunchiului protejat cu o fasa elastica. Stabilitatea in genunchi foarte slaba, flexia in jur de 70%. Pentru operatia de ligamente..trebuie sa mai strag bani:)).suruburi 550E orteza aferenta 100E plus..ceva la doctor.cam 1000E total.Nu stiu daca CNAS deconteaza ceva.Operatia o fac la sp Agripa Ionescu Bucuresti.Pareri sfaturi sunt binevenite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul