Leziuni coarne menisc

10-12-2013
itl
Nu este medic/terapeut
itl
Buna ziua,
Acum patru ani am suferit la fotbal o entorsa de gradul III la genunchiul stang. Mi s-a pus piciorul in ghips, am luat antiinflamatoare, am facut recuperare si totul parea ca este OK dar de fapt am ramas cu o sensibilitate crescuta la genunchi in sensul ca la orice miscare de rotire cat de mica simteam o durere ascutita in partea disnpre interior a genunchiului. In concluzie nu am mai putut face nici un fel de miscare (sport) in afara de mersul pe jos. In acest an am inceput sa am dureri in acelasi loc chiar si in timpul mersului (daca mergeam mai mult). Acum doua saptamani, in timp ce mergeam pe jos in pas energic am simtit o durere acuta in genunchi, impreuna cu senzatia de 'puscare' a genunchiului la fiecare pas. Am fost la urgente si mi s-a recomandat un RMN. Rezultatul RMN-ului este urmatorul: Hidratoza genunchi stang, Leziuni gr II coarne posterioare ambele meniscuri, Edem LIA. Medicul ortoped mi-a recomandat o artroscopie. Va rog sa-mi explicati ce inseamna acest lucru si daca este obligatorie pentru cazul meu. Am 44 ani, 172 cm, 86 kg
Va multumesc!
1 comentarii
0
10-12-2013, ora 16:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In cazul indicatiei chirurgicale, RMN-ul are o importanta minorissima.
Examenul-rege este cel clinic (examinarea directa).
Pe de alta parte, artroscopia trebuie privita mai intai ca interventie in scop diagnostic, si numai secundar in scop terapeutic.
Nu trebuie uitati si de cele 20 kg in exces, care va distrug genunchii foarte repede...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul