Leziune menisc

21-04-2009
lori237
Nu este medic/terapeut
lori237
Am 20 de ani 1.80m si 80 kg. Fac sport(de amatori) de cand ma stiu in general fotbal, jucam foarte des 2-5 zile pe saptamana si nu am avut nici o problema.In urma cu 6 luni am devenit sedentar deoarece am renuntat la munca. Am inceput totusi sa joc fotbal in sala (care este foarte solicitant pt. articulatii), jucam o data pe saptamana foarte intens timp de 2 ore. In urma cu patru luni am inceput sa simt dureri la meniscul interior de la ambii genunchi(ma durea timp de maxim o zi dupa ce ma raceam), nu mi-am dat seama atunci ce am, durerile au progresat de la o saptamana la alta.Dupa 3-4 saptamani leziunea s-a inrautatit si am facut repaus 2-3 saptamani.Dupa acestea ma simteam aproape vindecat si am jucat iarasi fotbal de vreo 2 ori foarte lejer (nu am simtit nici o durere decat dupa 2-3 zile si mi-am dat seama ca e o recidiva si ca s-a agravat. Deja am aprox. 3 luni de cand am dureri. Dimineata cand ma trezesc nu simt nimic anormal pana cand stau in picioare.Am stat mai mult in pat in ultimul timp nu mai suport.Nu cred ca este ruptura pt ca am mobilitate foarte buna la genunchi.Am observat ca daca stau in picioare mai mult timp (o ora maxim)incheietura "se umple cu lichid pentru a proteja inflamatia"(am gasit pe un site de specialitate).
Vreau sa stiu daca se agraveaza leziunea daca fac minimul de miscare (stau in picioare, merg, suport max 20 kg).
Durerile sunt suportabile dar nu vrea sa se agraveze problema si nu stiu ce sa fac.Am tot sperat ca va trece dar devine mai rau.
Am vreo sansa sa imi revin fara imobilizare totala (ambele picioare). Am inceput sa iau un supliment nutritiv (*rtrostop) de 2-3 saptamani dar nu vad nici un rezultat inca.Sunt speriat va rog sa ma ajutati.
2 comentarii
0
22-04-2009, ora 16:46
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Banuiesca ca datorita faptului ca nu esti asigurat [ ai spus ca nu lucrezi] nu te-ai prezentat pana acum la un specialist ortoped.Daca esti casatorit si sotia ta lucreaza afla ca si tu esti asigurat [ coasigurat]. Daca nu, apeleaza la parinti si mergi neaparat la un control. Nu poti sta asa asteptand sa nu mai poti merge.Si nu cauta tu raspunsuri pe net ca nu-i chiar asa cum crezi. Nici tu singur, nici noi nu-ti putem pune un diagnostic, cu atat mai mult nu-ti putem da un tratament.Repet, trebuie cat de repede sa mergi la control.
0
30-08-2009, ora 21:34
sasa7
Nu este medic/terapeut
sasa7
Buna, fac handbal de performanta, si l a un antrenament foarte solicitant am simtit o durere la genunghiul stang, in exterior si in spate.Am fost la oroped si mi a sugerat sa fac un RMN.Am facut, si rezultatul a fost leziune menisc intern(ruptura corn posterior menisc intern)s a uitat pe rmn, iar parerea lui a fost ca nu am nimic rupt.Mi-a dat un tratement cu Dona plicuri si Aflamil, ma simt mai bine dar mai apar unele dureri (mici intepaturi)mai tare pe piciorul stang, durerile sunt suportabile, dar mi au aparut vanatai in genunchi.Se vindeca?Ce ar mai trebui facut?Se poate fara artroscopie?va multumesc!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.