Leziune grad 2 corn posterior MI - in atentia Domnului Dr Marius Uscatu

22-10-2012
lacantatricechauve
Nu este medic/terapeut
lacantatricechauve
Buna ziua Domnule Doctor,

Sunt din Bucuresti si am 60 de ani.

Acum 5 saptamani, a inceput sa ma doara genunchiul stang, pe linia intraarticulara fata interna spre interior. Mentionez ca inainte cu 2 saptamani am facut efort peste capacitatile mele, am manipulat, am ridicat pt scurt timp un troler de 22 kg si un bagaj de mana de 12 kg si am simtit imediat ca ceva s-a intamplat cu genunchiul meu.

Am fost la medic specialist ortopedie traumatologie la centrul medical unde sunt arondata, am facut radiografie si IRM native:

-Fin traiect in hipersemnal PDFS present la nivelul cornului posterior al MI, fara atingerea suprafetei articulare.
-Modificari edematoase in partile moi adiacente ligamentului collateral medial, asociind mici arii de edem osos la nivelul unghiului intern al platoului tibial cu pastrarea continuitatii fibrilare ligamentare.
-Subtierea cartilajului de acoperire la nivelul versantului intern retropatelar.
-Reactie fluida retropatelar, intraarticular si inchistata la nivel popliteal intern de 2, 5/1, 2/4, 3 cm.
-LIA, LIP, ligament colateral lateral cu semna IRM in limite normale.
-Componente osoase cu rapoarte normale.

Concluzii :
Leziune grad 1 - 2 corn posterior menisc intern
Leziune interstitiala ligament colateral medial cu minima contuzie osoasa unghi intern platou tibial.

Medicul specialist mi-a spus ca daca eram mai tanara m-ar fi operat si ca lesiunea grad 2 corn posterior MI va ramane permanenta.

Mi-a indicat sa fac kinetoterapie si fisioterapie, urmeaza sa incep saptamana viitoare. Este aceasta o solutie eficace in cazul meu ? Cat timp ar dura recuperarea si remiterea durerii in cazul asta ? Exista o alternativa la acest tratament, ceva care sa scurteze timpul de recuperare ? Am citit despre reparatia articulatiei prin artroscopie sau poate infiltratii, imi cer scuze pentru indrazneala de a intra pe un teritoriul de specialitate medicala, dar sunt o persoana curioasa, citesc mult si ma informez, pe site-uri in special in franceza si inteleg cand mi se explica. Am citit deasemenea multe din indicatiile dumneavoastra pe acest forum si va apreciez foarte mult pentru competenta si amabilitatea deosebita.

Desi durerea a diminuat fata de debut, totusi e inca prezenta si devine acuta la coboratul si urcatul scarilor sau dupa mers prelungit, stat in picioare, efort in general. Daca nu fac efort, stau o zi in casa si ma deplasez minim, atunci durerea e mai mica, dar nu se remite complet. Genunchiul e usor umflat. Asta dureaza de mai mult de 5 saptamani, intensitatea a crescut in ultimele 5 zile.

As dori sa va intreb ce parere aveti de tratamentul indicat de medic, de ce nu e indicat un tratament chirurgical si daca se poate, va rog sa-ma sfatuiti ce sa fac. As vrea sa ma recuperez intr-un timp minim, din motive practice, dar si pentru ca situatia ma deprima profund, in general fac depresii foarte frecvent. Sunt singura si ar trebui sa plec in cel mai scurt timp, 2 luni, la fiul meu stabilit in Franta, dar trebuie sa fiu minim sanatoasa, asa nu pot merge.

Astept cu nerabdare sfatul si recomandarile dumneavoastra.

Va multumesc mult.
Cu deosebita consideratie,
S. Susnea
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul