Leziune genunchi

30-05-2011
cring constantin
Nu este medic/terapeut
cring constantin
in urma cu circa trei luni, am cazut la fotbal si ulterior am acuzat dureri la genunchiul drept. Dupa doua luni am observat o punga cu lichid in zona rotulei, iar medicul ortoped mi-a spus ca este vorba despre o bursita. Mi s-au injectat ceva medicamente in zona respectiva, dupa care s-a efectuat extractia lichidului. dupa trei saptamani, a reaparut acea punga cu lichid, astfel ca am efectuat un RMN, diagnosticul fiind: leziuni in hipersemnal T2 la nivelul ligamentelor colaterale, cu colectie lichidiana pericondiliana externa cu grosime de cca.2 cm, fara modificari patologice de semnal la nivelul meniscurilor, fara colectii intraarticulare. Ce considerati ca ar fi corect sa fac in continuare din punct de vedere medical, avand in vedere ca specialistul ortoped mi-a propus o interventie chirurgicala pentru scoaterea pungii cu lichid, urmata de imobilizarea piciorului pentru cca 2 saptamani? Multumesc anticipat!
1 comentarii
0
30-05-2011, ora 14:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Conduita terapeutica depinde de varsta, sex, greutate, antecedente traumatice sau medicale, status ocupational si sportiv, si mai ales de examenul clinic local (in masura infima depinde de imaginile RMN studiate direct).
In aceste conditii, pot doar presupune ca tratamentul propus nu mi se pare cel adecvat, si as opina pentru un tratament conservator (abstentie chirurgicala).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.