Leucoplazie verucuoasa - va rog ajutati-ma cu un sfat!

10-05-2007
Kathya
Nu este medic/terapeut
Kathya
Am 26 de ani si de cand eram mica sufar de o afta care imi apare de cate ori gingia este traumatizata sau imunitatea scazuta, sub forma unei mici pete albicioase de cca 5mm.
Acum 3 ani mi-am inceput viata sexuala cu un partener purtator de HPV (inclusiv tulpinile cu risc oncogenic crescut) cu care am practicat sex normal si oral neprotejat. La acel moment lucram intr-un centru medical si am reusit sa scap de orice urma de papilom genital intern si extern in cateva luni. De atunci nici o simptomatologie nu a fost prezenta. De 5 luni de zile am un nou partener si la nici unul dintre noi nu a aparut nici un semn sau simptom.Eram chiar linistita ca pot tine totul sub control daca voi fi atenta la cel mai mic semn si ca pot reveni la o viata normala.
Acum 2 zile mi-a aparut o afta "obisnuita" pe partea dorsala a limbii si incercand sa observ evoultia ei am vazut aparitia unor excrescente de-a lungul pliurilor sublinguale de la baza spre varf de cca 1-2 mm. Nu stiu exact daca acestea au fost prezente inainte si acum doar s-au inflamat de la afta (aceasta aflandu-se pe pliul din partea dreapta) insa cert este ca inclin sa cred ca nu au existat. M-am speriat in momentul in care am citit despre leucoplaziile bucale care pot fi si datorate HPV-ului. Leziunea nu pare a fi o placa si este de culoare obisnuita cu cea a mucoasei poate un pic mai rosiatica cand afta a fost mai prezenta, doar ca acele mici excrescente chiar daca sunt foarte foarte mici si nu dor au marginea neregulata si imi este teama ca seamana cu "creasta de cocos" a vegetatiilor veneriene:(..Stiu ca gura se comporta ca si organul genital daca a fost folosita ca atare, dar sunt foarte speriata ca as putea avea aceasta leziune premaligna si daca mai e si de natura papilomatoasa sa nu aiba vindecare si sa recidiveze sau sa se extinda din nou foarte mult.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca poate fi totusi altceva avand in vedere ca nu cred ca exista o incidenta mare a cazurilor ca si in cazul celor genitale si ca pana acum chiar daca am neglijat niste infectii dentare am urmarit fiecare semn si nu a existat nici un simptom suspect timp de doi ani jumate. Poate HPV-ul recidiva din senin in cavitatea bucala si duce la complicatii sau sa fie doar afta si neglijenta danturii?
Va multumesc din suflet!
1 comentarii
0
11-05-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Daca problema este, din punct de vedere psihic mai mult, atat de serioasa, de ce nu apelezi la un medic specialist dermatolog ??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.