Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Leucocite scazute

05-01-2010, ora 19:30
Autor: porfiria
Am o intrebare care ma framanta la modul serios, eu nu am dat importanta desi am sesizat, pentru ca nici un medic nu mi-a atras serios atentia. Leucocitele mele au un nivel destul de scazut, ultima data aveam 3700, dar am avut si 3200 si 2900 asta numai in ultimul an. Am gasit niste analize mai vechi si am constatat ca de 10 ani ele variaza cam intre 3200 si 3500. Am si o neutropenie, nu alarmanta dar ea exista, GRA - 1.5, WBC - 3.78 (in 23.09.2009).
Ma framanta daca este posibila o predispozitie la leucemie tinand cont ca un bunic de-al meu a murit la 44 de ani de aceasta boala si ca fratii mei care au 33 respectiv 35 de ani au si ei aceeasi caracteristica a analizelor - leucopenie cu neutropenie. Eu am 37 de ani. Fratelui meu de 33 de ani un medic i-a spus ca e posibil sa aiba leucemie. Ma puteti lamuri? Multumesc frumos.


Acestea sunt ultimele mele analize, mentionez ca eram dupa un tratament de 3 luni cu eutyrox, pentru o usoara hipotiroidie, inainte de care leucocitele au fost 2900.

Hematii (RBC) 3.99 3.8 - 5.6 / =0^6/mm^3
Hemoglobina (HGB) 12.8 11.7 - 15.5 / =/dl
Hematocrit (HCT) 35.3 35 - 47 / % =nbsp;
Volum eritrocitar mediu (MCV) 88.4 80 - 102 / micro =^3
Hemoglobina eritrocitara medie =MCH) 32.1 27 - 34 / pg =nbsp;
Concentratia de Hb eritrocitara medie (MCHC) 34.3 32 - 36 / g/dl =nbsp;
Leucocite (WBC) 3.78 4 - 10 / =0^3/mm^3
Neutrofile (GRA) 1.50 2 - 8 / =0^3/mm^3
Limfocite (LYM) 1.76 1 - 4 / =0^3/mm^3
Monocite (MON) 0.307 0 - 1 / =0^3/mm^3
Eozinofile 0.152 0 - 0.7 / =0^3/mm^3
Bazofile 0.059 0 - 0.2 / =0^3/mm^3
Trombocite (PLT) 203 154 - 409 / =0^3/mm^3
Neutrofile (%) 39.8 37 - 80 / % =nbsp;
Limfocite (%) 46.5 10 - 50 / % =nbsp;
Monocite (%) 8.11 0 - 12 / % =nbsp;
Eozinofile (%) 4.03 0 - 7 / % =nbsp;
Bazofile (%) 1.57 0 - 2.5 / % =nbsp;
RDW 15.2 11.6 - 19.8 / % =nbsp;
MPV 9.70 7.4 - 11.0 / fL =nbsp;
PCT 0.197 0 - 9.99 / % =nbsp;
PDW 18.9 12.0 - 20.5 / % =nbsp;

2 comentarii
06-01-2010, ora 17:20
Autor: Casa drhouse | Dr. Balcan Anisoara - Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Numai un specialist hematolog iti poate da o parere cu adevarat avizata.Dar eu zic sa nu-ti mai faci ganduri negre, acestea nu sunt nici pe departe analize de bolnav leucemic , sunt putin scazute leucocitele, dar aceste valori se pot mentine asa datorita unei rezistente scazute a organismului, in conditii de stres, munca fizica si/ sau intelectuala obositoare, alimentatie deficitara, odihna insuficienta, dupa raceli sau infectii ale organismului etc..Poate ca in familie aveti anumite obiceiuri alimentare care mentin leucocitele putin scazute.
06-01-2010, ora 19:30
Autor: porfiria
Multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns


ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani