Laringita acuta sau cronica

07-09-2013
mimi34
Nu este medic/terapeut
mimi34
De circa o luna si jumatate sunt ragusita. Dupa 3 saptamani am mers la medicul de familie si am primit un tratament cu: Augmentin, Ketonal, Bioparox timp de zece zile. Am luat acest tratament dar nu mi-a trecut raguseala, Am luat 2 zile pauza si am mers la un medic specialist ORL unde am primit diagnostic de laringita acuta si tratament pt 5 zile cu : Klacid, Aulin. Nici o schimbare nici cu acest tratament, dupa o saptamana am mers la alt medic ORL si am primit: Zinat 500, Brufen pt 10 zile. In acest timp am baut si ceaiuri cu miere, am luat Strepsils, nu am baut rece sau foarte cald. In prezent sunt la sfarsitul tratamentului cu Zinat si sunt tot ragusita. Nu am nici un alt simptom, nu ma doare gatul, am facut si radiografie de sinusuri, nu am sinuzita, nu am avut pierderi de voce, vorbesc doar ragusit, Sunt profesoara si vorbesc foarte mult. Ce imi recomandati sa mai fac? Ce tratament mai trebuie sa iau?
5 comentarii
0
07-09-2013, ora 20:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o internare in clinica orl
unde se face examwn endoscopic si se vor examina corzile vocale la microscop
0
10-09-2013, ora 05:38
Kiko07
Nu este medic/terapeut
Kiko07
Buna dimineata!Tot de atat timp am si eu o amigdala inflamata pe partea dreapta.Eu n-am tusit apoape deloc, insa cu toate ceaiurile nu mi-a trecut.la medici am fost si mi-au recomandat vit.A, decasept si inca ceva care nu se mai fabrica.Ma doare cand si cand gatul, dar cel mai mult ma obsedeaza ca nu se retrage amigdala aceea.Inplus am si un ganglion la gat(asta dupa ce m-a piscat o albina de cap), iar acum am mancarimi si mi-au aparut ca niste blande mici rozalii pe abdomen.
Acum iau un tratament naturist cu Imunostim, Cordyang, Harpagaphytum si Coenzima Q 10.Nu stiu ce sa mai fac.Sa iau antibiotice?
0
10-09-2013, ora 20:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
amigdala piate fi foarte usor micsorata in volum cu radiofrecventa.
0
11-09-2013, ora 07:47
Kiko07
Nu este medic/terapeut
Kiko07
Din pacate in dimineata asta am observat ca mi se inflameaza amigdala si pe partea stanga.Si am faringele rosu.Ma mananca pielea in special noaptea, transpir si am ca niste blande discrete pe abdomen.Azi noapte m-a apucat iar depresia pt ca ma gandeam ca toate simptomele astea duc la cancer.Eu am si acel ganglion de care v-am mai vb d-le doctor.Am fost la dentist pt detartraj si dr a zis ca sunt ok, am mici carii care trebuie rezolvate din timp, dar in rest sunt relativ ok.Poti avea mancarimi(nu foarte mari) de la problemele in gat?O fi de la stres sau trebuie sa ma pregatesc de ce mai rau?Pana in acest moment nu am luat deloc antibiotic, doar naturiste cum am scris mai sus.Aseara avem temperatura 37, 2C, acum e 37 masurata oral.
Am fost la 3 medici ORL-isti si la medicul de familie.Ultimele dati mi s-a spus ca am 'un pic de rosu in gat', si mi-a trecut pe bilet faringita subacuta.Acum vad ca trece si la partea stanga.Sotul meu e si el racit, dar el tuseste si-i curge nasul.
Am acasa Augmentin.Sa iau?Nu mai stiu ce sa fac.
0
08-10-2013, ora 17:01
mimi34
Nu este medic/terapeut
mimi34
Buna ziua.
Dupa tratamentul indicat mai sus am racit, am urmat o alta repriza de antibiotice. Laringita a mai cedat, dar fiind frig si vorbind mereu nu am scapat de ea. Am mers la un medic specialist care, in urma unei consultatii normale (cu oglinda...), mi-a spus ca am un polip mic pe coarda vocala dreapta in partea superioara si acesta trebuie scos. De atunci o tin tot cu ceaiuri calde, miere, pastile pt gat, uneori aproape ca vorbesc normal, dar dupa 6 ore de scoala sunt ragusita. Poate sa-mi treaca laringita fara sa scot polipul? Cum se scoate? Dl. dr. mi-a dat putine indicatii, urmeaza sa merg sa discutam..., dar mie imi este putin teama de anestezia generala? Se poate face prin anestezie locala si la ce spital? Exista alte tratamente pt. aceasta afectiune?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.